Visum Maleisië aanvragen, het Malaysia Digital Arrival formulier

Visum Maleisië aanvragen, het digitaal arrival formulier

Een visum Maleisië aanvragen is niet nodig. Toch kwamen wij op het vliegveld van Kuala Lumpur voor een onaangename verrassing te staan. Sinds januari 2024 moet je voor Maleisië namelijk een digitaal arrival formulier invullen. Gelukkig konden wij de aanvraag toch nog op het vliegveld regelen maar natuurlijk is het wijsheid om deze aanvraag voor je aankomst thuis al te regelen. In dit blog lees je alles over het arrival formulier voor Maleisië.

Visum vrij entree Maleisië

Ik had het nog zo goed uitgezocht voor onze reis naar Thailand en Maleisië. Reizigers naar Maleisië uit (oa) Nederland en België krijgen een visumvrij entree tot 90 dagen dus je hoeft geen visum aan te vragen voor Maleisië. Dit klopt anno 2024 nog steeds maar toch bleek er een addertje onder het gras te zitten.
Waar niemand over schreef was het feit dat je sinds 1 januari 2024 verplicht bent om een Malaysia Digital Arrival formulier (MDAC) in te vullen voor je reis naar of via Maleisië. Dit geldt zowel voor reizigers die over land of zee Maleisië binnenkomen als reizigers met het vliegtuig. In ons geval was dit na een vlucht naar Kuala Lumpur. De plek waar de meeste reizigers hun reis door Maleisië beginnen.

Het arrival formulier voor Maleisië

Het arrival formulier voor Maleisië bevat vragen over o.a. je paspoort en andere persoonsgegevens en ook het tijdstip en plaats van vertrek uit Maleisië. Invullen van het formulier gaat het makkelijkst op de computer en moet binnen de 3 dagen voor je reis gedaan zijn. Dit omdat het verwerken van je gegevens nog even kan duren. Bij de douane vragen ze naar een bewijs dat je het formulier hebt ingevuld voor je daar de inreis stempel krijgt voor je visumvrij verblijf. Zonder het ingevulde formulier kom je Maleisië niet binnen.
Dat was even schrikken! Gelukkig waren ze coulant bij de douane en mochten wij het Maleisië arrival formulier te plekke nog invullen.
Pfffff.....
Aanvraag gelukt, stempel binnen en de vakantie in Maleisië kan beginnen!

Hoe vraag het visum on arrival voor Maleisië aan?

In principe vul je je het formulier thuis al in. Voor de aanvraag van het arrival formulier heb je een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Maleisië. Het arrival formulier en de stempel voor het visumvrij verblijf in Maleisië zijn gratis.

Waar vraag ik het Malaysia Digital Arrival formulier aan?

Voor het regelen van het online visum en het Malaysia Digital Arrival formulier kun je terecht op deze pagina. Hier vind je alle informatie en kun je direct het formulier invullen en je aanvraag indienen. Bij aankomst in Maleisië wordt gevraag je paspoort te tonen en krijg je de benodigde stempel voor het Visum Maleisië.

Ben je net als wij toch vergeten het visa arrival formulier voor Maleisië aan te vragen?

Wij konden voor het invullen van een arrival formulier aan een loket op het vliegveld van Kuala Lumpur een QR-code inscannen. Hierna kwamen we op een pagina met een vragenlijst terecht. Het invullen van het formulier met onze telefoons was een beetje gepriegel maar het lukte.
Na het invullen van alle vragen klik je op o.k. en wordt het formulier doorgestuurd naar de Maleisische autoriteiten. Daarna wordt je aanvraag bekeken en normaal gesproken goedgekeurd.
De gegevens worden naar een centraal registratiesysteem doorgestuurd dat de douanebeambte bij het loket kan inzien. Omdat dit enkele dagen kan duren moet je deze aanvraag ruim van te voren doen. Wij hadden geluk, onze gegevens waren vrij snel gecontroleerd en doorgezet.

Ga je zelf op vakantie naar Maleisië? Je vindt al mijn blogs en ervaringen op deze pagina.

Geplaatst in Azie, backpacken, Maleisië, reis voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *