Online tijdens je vakantie, zo blijf je bereikbaar

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Goed internet tijdens je vakantie. Om in contact te blijven met het thuisfront, een leuk restaurant of hotel te zoeken, te bankieren of te werken. Omdat wij zelf vaak van huis zijn kozen wij voor een goed telefoonabonnement waar we thuis én op onze reis mee uit de voeten kunnen.

Goed internet tijdens je vakantie

Je kent het vast wel. Wil je net even wat foto's uploaden of een berichtje plaatsen op je social media.....gaat de wifi weer onderuit.

De laatste twee jaar komen wij met onze camper op de leukste plekken in Europa. Net als thuis is tijdens je vakantie goed internet onmisbaar. Helaas is juist de wifi op veel campings en camperplaatsen nog steeds niet goed geregeld. Sterker nog, je kunt met internet van de camping vaak niet veel meer dan een beetje zoeken en je mail lezen. Even het journaal kijken of je foto's delen met het thuisfront is niet te doen. En serieus werken tijdens je reis daar kun je alleen maar van dromen.

Per maand kosteloos verhogen of verlagen

Daarom is het des te fijn dat we zelf een goed telefoonabonnement hebben met voldoende data. Na wat zoekwerk kozen wij een aantal jaar geleden voor sim only van Simyo en dat bevalt ons prima. Het fijne van Simyo is dat we alles per maand kunnen wijzigen. Als we op reis zijn verhogen we onze databundel, eenmaal thuis kan hij weer lager. Zo staan we nu bijvoorbeeld met de camper aan het strand in Spanje en kan ik 's morgens eerst even werken voor ik het strand op ga. Ideaal.

Goed bereik en geen onaangename verrassingen

Dit voorjaar reden we met de camper over de kleine wegen richting Italië. Onderweg passeerden we de grenzen van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs die van Liechtenstein, nooit gedacht dat we daar zouden komen 🙂

In een Facebookgroep las ik dat reizigers regelmatig verrast worden omdat Zwitserland niet in de dekking van hun provider zit met hoge extra kosten als gevolg. Gelukkig konden we dit van te voren opzoeken en lazen we dat al deze landen in onze databundel zitten. Zo gingen we zorgeloos op pad en konden we onderweg navigeren en onze reis verder voorbereiden.

→Lees hier alles over onze reis door het noorden van Italië

Roadtrip Noord Italië auto of camperroute van 2 a 3 weken

Geen onaangename verrassingen aan de grens

Een prepaid simkaart

Het is nog niet eens zo lang geleden dat ik een eenvoudige telefoon had met een prepaid simkaart. Als mijn tegoed op was waardeerde ik op. Tijdens de reizen die ik voor mijn blog maakte gebruikte ik steeds vaker social media als Facebook en Instagram. Toen ik daarnaast ook regelmatig opdrachten kreeg werd het tijd voor een nieuwe telefoon met bijpassend abonnement. Uiteindelijk koos ik voor een sim only abonnement en niet meer voor prepaid omdat ik een grote gebruiker ben geworden. Voor wie er weinig data gebruikt is prepaid zeker een aantrekkelijke optie.

De laatste jaren is er veel verandert en het gebruik van een prepaid simkaart een stuk aantrekkelijker en goedkoper geworden. Zo kun je met prepaid by Simyo bijvoorbeeld je eigen nummer behouden en is je beltegoed onbeperkt houdbaar. Daarnaast maak je, net als bij sim only, gebruik van het 4G netwerk van KPN met een prima dekking. Als de data op zijn moet je weer opwaarderen waardoor je nooit per ongeluk voor onverwachte hoge kosten komt te staan.

Prepaid of sim only

Tegenwoordig is zowel sim only als prepaid een goede keuze. Wat je uiteindelijk kiest hangt voornamelijk af van welk type gebruiker je bent. Gebruik je veel of weinig data? Voel je je prettig bij een beltegoed en opwaarderen? De keus is aan jou.

Als Digital Nomad kan ik me niet meer voorstellen om op reis te zijn zonder goed internet. Sterker nog, het is een belangrijk onderdeel geworden van mijn reizen. En jij? Hoe veel waarde hecht jij aan goed internet op je vakantie?

*Ik schreef dit blog in samenwerking met Simyo. In mijn blogs deel ik altijd mijn eerlijke mening

Geplaatst in reis voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *