Handige reisgadgets voor in de (kleine) camper

We love camperlife! Als trotse eigenaars van een eigen camperbus gaan we zo vaak we kunnen op pad  met ons tiny house op wielen. Onderweg stoppen we waar we willen en overnachten doen we op de leukste plekjes. Omdat de ruimte in de camper beperkt is zijn we super handig geworden in het pakken én bedenken wat we meenemen op reis. Ben je benieuwd welke handige reisgadgets wij meenemen op onze campertrips? In dit blog vertel ik je er meer over.

Handige reisgadgets voor in de camper

Bij de zoektocht naar een camper kozen we bewust voor een kleine camperbus. Tijdens onze trip door Chili en Argentinië werden we verliefd op ons kleine omgebouwde busje en wilden we niets anders meer. Met ons busje rijden we door de kleinste straatjes en passen we in een gewoon parkeervak. Die slingerende bergweg trotseren we zonder problemen en onderweg kunnen we makkelijk overal stoppen en overnachten waar dat kan. Perfect voor wie er graag zonder strak plan rondtrekt.

Door de wat kleinere maat van onze camper moeten we natuurlijk wel inventief zijn want hoe handig je ook kunt pakken, er komt een eind aan de beschikbare ruimte. Tijdens elke reis kijken we goed welke reisgadgets we gebruiken en wat we eventueel kunnen missen. Natuurlijk is niet iedere bestemming hetzelfde maar er zijn een aantal dingen die we op elke reis meenemen.

Waterschoenen

Tijdens onze camperreizen staan we regelmatig aan mooie grind of rotsstrandjes en onze waterschoenen zijn dan echt onmisbaar. Er is niets fijner dan onderweg even lekker te gaan zwemmen of een uurtje te snorkelen. Voor ons geen gestuntel meer over een ongelijke, scherpe ondergrond en pijn aan de voeten. Daarnaast blijven je voeten een stuk warmer met waterschoenen en voorkomen ze wegglijden op glibberige rotsen. Kleine moeite, groot plezier! Zelf deze handige reisgadgets kopen? Op Heroshop vind je een uitgebreid artikel dat je helpt met het kiezen van de juiste waterschoenen voor je vakantie.

Een goede, waterdichte dagrugzak

Als echte outdoorliefhebbers wandelen we veel tijdens onze reizen. Daarom gaat er voor ons allebei een kleine, waterdichte dagrugzak mee in de camper. En omdat we geen fan zijn van plastic tassen gebruiken we ze ook als boodschappentas en gaan ze mee naar het strand. Daarnaast is de dagrugzak perfect voor als we de camperbus een nachtje verruilen voor een hotel zoals tijdens onze hike op de Malerweg in Duitsland. Multifunctioneel en één van de meest gebruikte reisitems tijdens onze roadtrips.

De E-reader

Ik ben verslaafd aan lezen en verslind jaarlijks heel wat boeken. Voordat ik van Frank mijn E-reader cadeau kreeg sleepte ik op onze reizen diverse boeken mee die ik onderweg omruilde. Het was even wennen maar nu kan ik echt niet meer zonder. Niet alleen is de E-reader klein van formaat, handig voor in de camper!, maar er kunnen ook enorm veel boeken op. En omdat ik de lichtsterkte en de lettergrootte kan regelen kan ik hem werkelijk overal gebruiken.

Even stoppen, een bakje koffie en wat lezen. (Route Des Grandes Alpes)

Een spanningsomvormer

In de camper hebben we meerdere 12 volt aansluitingen die we gebruiken om kleinere elektrische apparaten zoals onze onze telefoons, mijn E-reader en de powerbank op te laden. Om mijn laptop te kunnen opladen hebben we een kleine spanningsomvormer gekocht. Hiermee zet je de 12 volt van de accu om naar 220 volt. De omvormer is trouwens ook erg handig voor het opladen van onze elektrische tandenborstels. Zo kan ik serieus blijven werken als we op reis zijn én blijven onze tanden minty fresh ;).

Een bluetooth speaker

Hoewel we enorm genieten van de geluiden van de natuur is het ook fijn om af en toe een beetje muziek te kunnen luisteren. Daarom kochten we een kleine bluetooth speaker die we aan onze telefoon kunnen koppelen. We luisteren ermee naar de radio, onze eigen muziek of naar onze favoriete muziek op Spotify. De speaker is op te laden op de 12 volt aansluitingen en daardoor ideaal voor als we geen elektra tot onze beschikking hebben.

Een lichtgewicht regenjas

Hoewel ik het graag zou willen is natuurlijk niet elke dag droog en zonnig. Een lichtgewicht regenjas is één van die dingen die we standaard meenemen op al onze reizen en een stuk handiger dan een paraplu. Voor als we tijdens het wandelen overvallen worden door die bui of als het de hele dag regent en we toch naar buiten willen. Een lichtgewicht regenjas neemt weinig ruimte in beslag en is ook ideaal als het hard waait.

 

Dit waren een aantal van onze favoriete, onmisbare reisgadgets voor als we met de camper op pad zijn. Wat mag er bij jou niet thuisblijven?

Geplaatst in reis voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *