Een mooiste souvenir van de vakantie; je foto’s aan de muur

Ik ben gek op fotograferen. Mijn eerste foto's maakte ik als jong meisje stiekem met de camera van mijn moeder en al snel vroeg ik voor mijn verjaardag een eigen fototoestel. Inmiddels heb ik al jaren een spiegelreflexcamera met goede telelens en ondanks dat het best wat sjouwwerk is gaat hij altijd mee op reis.

Fotograferen maakt voor mij een belangrijk onderdeel van de vakantie uit. Van kiekjes en filmpjes met de telefoon tot het serieuzere werk met de spiegelreflexcamera. Inmiddels is het ook onderdeel van mijn werk en gebruik ik ze bij mijn blogs of verkoop ze maar de meeste foto's die ik maak zijn gewoon voor privégebruik.

De beste souvenirs

Van mijn reizen neem ik graag een kleine schelp of een magneet mee. Daarnaast zijn foto's voor mij nog steeds de beste souvenirs van mijn reizen. Mooie herinneringen aan de prachtige plekken die we bezochten en de leuke mensen die we ontmoetten. We gaan er regelmatig voor zitten om onze foto's via de televisie af te spelen. "O ja, weet je nog hoe mooi het daar was, daar wil ik nog weleens slapen, wat zie je er jong uit nog daar". Ik hoor de kinderen weer zingen in het kleine bergdorp in Myanmar of wandel weer in de mooiste nationale parken van Noord Amerika. Weer even terug.....

Een fotoalbum maak ik eigenlijk niet meer maar ik laat mijn foto's wel af en toe afdrukken. In onze gang hangt een serie wissellijsten met onze favoriete foto's, een stuk leuker dan een standaard canvas of schilderij uit de winkel.

Je eigen foto aan de wand

De meeste mensen die iets met hun vakantiefoto's willen doen bestellen een mooie decoratie voor aan de wand. Een foto op canvas, een combinatie van een foto van hoge resolutie op canvasdoek met een handgemaakt houten frame, is nog steeds één van de meest bestelde producten. Ook is het erg populair om één van je foto's buiten te gebruiken. Dit kan met diverse materialen.

De hexagon foto

Wat me zelf ook erg leuk lijkt is de hexagon foto. Met deze zeshoekige tegels van je foto's kun je mooie patronen "leggen" en dat lijkt me ook erg mooi. Iets voor als we t.z.t. een ander huis hebben, lekker speels.

Veel verschillende mogelijkheden

Je kunt het zo gek niet bedenken en je foto laten afdrukken op heel veel verschillende materialen voor binnen en buiten. Tegenwoordig kun je naast het meer traditionele fotoboek en de canvas nog enorm veel leuke dingen doen met je foto's. Zo heb ik bijvoorbeeld mokken laten maken met mijn logo erop, kussens met foto voor in de camper en een badhanddoek met een foto van onze W-trekking in Torres del Paine in Patagonië. Zo worden dagelijkse gebruiksvoorwerpen een stuk leuker!

 

 

* Dit blog is in samenwerking tot stand gekomen

Geplaatst in reis inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *