Deze nationale parken vind je op de ABC-eilanden

De meeste mensen die aan de ABC-eilanden denken, stellen zich witte zandstranden en kraakhelder water voor. En hoewel deze eigenschappen zeker bijdragen aan de aantrekkingskracht van deze paradijselijke eilanden is er nog veel meer te ontdekken! De ABC-eilanden herbergen enkele mooie nationale parken. Van een indrukwekkende onderwaterwereld tot woestijnlandschappen en panoramische uitzichten, deze eilanden hebben het allemaal. Wist jij dat zowel Aruba, Bonaire als Curaçao over minimaal één nationaal park beschikken?

Nationale parken op Aruba

We beginnen op alfabetische volgende bij Aruba. Arikok National Park is een van de grootste nationale parken in het Caribisch gebied en beslaat bijna 20% van het landoppervlak van Aruba. Het park herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, evenals enkele indrukwekkende plekken, zoals de spectaculaire grotten. Arikok Nationaal Park is een geweldige plek om tijdens je vakantie op Aruba te wandelen, vogels te kijken of gewoon te genieten van het landschap.

Bonaire: Nationaal park onder water én boven water

Bonaire beschikt over twee nationale parken, waarvan één onder water en één op het land. Het Bonaire National Marine Park is een onderwaterparadijs en omvat de zee rondom Bonaire en Klein Bonaire. Het park werd opgericht in 1979 en beschermt de koraalriffen en het zeeleven in dit gebied. Er worden zelfs 'koraalbomen' in de zee geplaatst voor een duurzame toekomst en koraalherstel. Als bezoeker kun je hier gaan snorkelen of duiken om de verbazingwekkende onderwaterwereld te bewonderen of zelfs mee te helpen aan het koraalherstel.

Het andere natuurpark, Washington Slagbaai National Park, ligt helemaal in het noorden van het hoofdeiland Bonaire. Je kunt hier wandelen of met een 4x4 doorheen rijden. Je vindt er vele cactussen en diverse plekken waar je kunt snorkelen of duiken.

→Sandra emigreerde naar Bonaire, lees hier haar tips en ervaring.

Curaçao: Bewonder het eiland vanaf het hoogste punt

Het Christoffel Park ligt in de noordwestelijke hoek van Curaçao en beslaat meer dan 2.000 hectare. Het park beschikt over diverse wandelpaden met verschillende moeilijkheidsgraden. Het hoogtepunt van het park is letterlijk en figuurlijk de 372 meter hoge Christoffelberg, waar je na een flinke klim wordt beloond met een adembenemend uitzicht over het eiland.

TravelHunter bij de Christoffelberg op Curacao

Een ander nationaal park op Curaçao is Shete Boka Park, waar je de ruigere kust kunt bekijken. Bij de zeven inhammen zie je hoe het zeewater tegen de kust slaat, een indrukwekkend gezicht! En net als Bonaire heeft Curaçao ook een nationaal park onder water: Curaçao Marine Park. Dit reservaat is in 2020 opgericht om de koraalriffen te beschermen.

TravelHunter bij Shete-Boka

Eén ding is zeker: als je op zoek bent naar een plek om van de natuur te genieten of om adembenemende uitzichten in je op te nemen, dan horen de ABC-eilanden op jouw lijst van bestemmingen thuis!

Geplaatst in Bonaire, Curacao, reis inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *