Convento de Cristo Tomar Portugal

De foto van de maand, Convento de Cristo, Tomar

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur. Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

 

September 2017, het Convento de Cristo

Ik ben gek op natuur én op historische gebouwen. Wanneer ik hoor dat een plek op de World Herritage lijst van Unesco staat word ik gelijk enthousiast. Tijdens een korte reis door het Centro de Portugal bezochten we meerdere sites van de werelderfgoedlijst. Wat een pracht en praal, wat een bijzondere gebouwen. Allemaal hadden ze iets wat ze meer dan bijzonder maakte en ik genoot!

Met mijn foto van de maand september kan ik niet anders dan je één van de prachtige dingen van deze reis te laten zien. Het is lastig kiezen maar de foto van het bezoek aan de Convento de Cristo in Tomar is één van mijn favorieten. Ik raakte maar niet uitgekeken in de indrukwekkende hoekige binnenkerk. Kleurrijke plafonds, wanden en hoge zuilen zorgen voor een spectaculair geheel. Echt zo'n plek waar je alle tijd vergeet.

Wil je meer weten over onze route langs alle hoogtepunten tussen Lissabon en porto? Lees er alles over in dit blog.

Convento de Cristo Tomar Portugal

 

Ben jij ook zo'n van van Unesco World Herritage sites?

 

Kijk ook zeker eens op mijn speciale pagina. Hier vind je alle foto's van de maand.

 

Voor nog meer mooie foto's kun je terecht op mijn Pinterest Account. Ik heb hem nog niet zo lang, dus blijf me volgen voor meer moois!

Geplaatst in Europa, Foto van de maand, Portugal, UNESCO Werelderfgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.