Goede voornemens, afscheid nemen en opnieuw beginnen

Goede voornemens, afscheid nemen en opnieuw beginnen.

Goede voornemens, wie maakt ze niet rond de jaarwisseling. Normaal gesproken is oud en nieuw voor mij gewoon een gezellige afsluiter van het jaar, maar dit jaar was dat anders. Ik ging door een diep dal en het is tijd voor een nieuw begin. Tijd om los te laten, afscheid te nemen en weer plannen te gaan maken. Dag 2019, hallo 2020!

Afscheid nemen

2019 was voor mij echt een kutjaar. We begonnen goed met een prachtige reis naar Chili en Argentinië maar sinds onze thuiskomst ging het al snel bergafwaarts.

Aan het eind van het voorjaar werd duidelijk dat de alzheimer van mijn moeder zo ver gevorderd was dat thuiswonen geen optie meer was. Er brak een zware periode aan die resulteerde in een gedwongen opname in de zomer, net voor haar 80e verjaardag. In de tijd dat iedereen vrolijk op vakantie ging vochten wij een privé robbertje en moesten afscheid nemen van een vanzelfsprekendheid. Papa en mama, gelukkig, ondernemend en samen onder één dak.

Sinds die tijd zien we haar steeds een stapje terug doen. Inmiddels weet ze niet meer wie wij zijn en lijkt elke dag hetzelfde. Een schim van de moeder en echtgenote die ze was. Het doet pijn, enorm veel pijn, meer dan ik ooit had verwacht. Daarnaast zien we als kinderen een intens verdrietige vader die doet wat hij kan maar het ook niet goed meer weet. Als gezin gingen we dit jaar door een hel en ik was aardig door mijn energie heen.

Beslissingen werden uitgesteld, bewegen was geen vanzelfsprekendheid meer en een klein zwartgallig monstertje had mij in zijn greep. Ik sliep slecht, kwam kilo's aan en heb er regelmatig het bijltje bij neergegooid. Een periode waarin ik niet altijd de juiste beslissingen nam en mezelf ook absoluut niet altijd aardig vond.

In december besloot ik terug te vechten en de knop om te zetten. Weg met die neerwaartse spiraal, de onzekerheid, de onvrede. Tijd om mezelf en de wereld weer lief te vinden.

 

Een nieuw begin

Goede voornemens.

Eén van de dingen die hoog op mijn lijstje met goede voornemens stond was om mijzelf lichamelijk weer een boost te geven. Toen ik schreef dat ik meer wilde gaan wandelen hoorde ik van alle kanten, nog meer wandelen? Wat niemand weet was dat ik zo weinig puf had dat ik de afgelopen maanden echt veel te weinig heb bewogen. Dat er diverse dagen waren dat ik alleen buiten kwam om even snel boodschappen te doen en verder niets. Dat ik gezellige afspraken afhield en thuis op de bank hing of achter de computer in mijn joggingbroek. En dat terwijl ik van lekker buiten zijn en bewegen en contact met vrienden en familie zo enorm veel energie krijg.

Vanaf 1 januari ga ik minimaal een uur per dag wandelen en start ik de dag met Nederland in beweging (Dank je wel Olga en Duco!). Daarnaast zet ik weer vaker een gezellige afspraak in de agenda en mag ik mezelf weer lief vinden. En nee, de nare dingen zijn niet als sneeuw voor de zon verdwenen maar de manier waarop ik ze ga tackelen is wel veranderd. En het gekke is, het werkt! Ik heb nu al zo veel meer energie en ook weer zin om dingen aan te pakken. Om te lachen, positief in het leven te staan, om weer goed naar anderen te luisteren, om lief te hebben. Kom maar op met dat jaar!

Nog meer goede voornemens: de start van MyFootprints Media

Per 1 januari 2020 is er ook een "nieuw begin" voor MyFootprints en ga ik als zelfstandig ondernemer aan de slag onder de naam MyFootprints Media. Van passie naar werk. Stiekem was dat al een beetje zo, maar nu is het officieel. Wie had dat gedacht toen ik 5 jaar geleden begon met bloggen. Ik ga het gewoon doen!

Voor mijn lezers gaat er helemaal niets veranderen. Ik ga nog steeds op pad om de mooiste plekjes te ontdekken en die met jullie te delen op MyFootprints. Van wandel- en fietsroutes in mooie natuurgebieden tot wildlife spotten, toffe steden en (backpack) bestemmingen verder van huis. De inhoud blijft hetzelfde, de verpakking wordt anders.

Naast schrijven op mijn blog wil ik me ook gaan richten op het schrijven van mooie teksten en bijpassend beeldmateriaal. Zoek je iemand om jouw bestemming of organisatie onder de aandacht te brengen of ken je iemand die nog een tekstschrijver of fotograaf zoekt? Ik hoor graag van je!

Onze eerste reisplannen voor 2020

In de afgelopen maanden kreeg ik regelmatig de vraag wat wij allemaal op de planning hadden staan qua reisjes. Nog helemaal niets riep ik dan. De geplande huisoppas in Portugal van december en januari werd al in de zomer afgelast en we bleven dicht bij huis. Maar het bleef kriebelen. Normaal gesproken heb ik eigenlijk altijd wel een reis in het vooruitzicht maar nu bleef die agenda leeg, tot gisteren.

Eindelijk hebben we beslist en onze eerste trip van 2020 vastgelegd. Of liever gezegd zelfs 2 trips in één! In februari en maart halen we de backpacks weer uit de stalling en gaan voor voor het eerst sinds een paar jaar weer naar Azië. Vier weken rondtrekken in tropisch paradijs Sri Lanka met een stop van 2 dagen in Dubai. Een trip waar we heel veel zin in hebben.

Natuurlijk staan alle bekende highlights op het programma maar er is ook nog veel ruimte voor ander leuks. Dus heb je nog tips voor bijzondere hotels, bestemmingen van het gebaande pad, mooie wandelingen die we echt moeten maken? Shoot! Ik hoor ze graag van je.

Op naar een mooi 2020!

Geplaatst in From the heart, persoonlijk.

4 reacties

  1. Bekende rollercoaster, bekende kilo’s en bekend bankhangen. Niet die vreselijke Alzheimer maar uitgezaaide blaaskanker veranderde mijn reislustige 80 jarige moeder in een hulpbehoevend vrouwtje. Ook besloten in 2020 ondanks de zorg voor haar, ons leven weer in balans te brengen. Wandelen op Madeira is geboekt, dus nu aan de slag. Jullie veel sterkte en geniet van de mooie dingen die op je pad komen

  2. Lieve Ivonne
    Ben er stil van. Je bent voor velen een mooie inspiratie. En alles wat je door moet in het leven is soms best een worsteling. Je mag weten dat ik jouw een warm hart toedraag. En ook met de thuissituatie in gedachten met jullie mee leef. Alzheimer (welke ziekte niet) is zo in grijpend. Wat er 24 uur per dag afspeelt achter deuren is niet mis. Ik wens jouw moeder en ook jouw vader toe dat het een goede plek mag zijn. En dat jij jouw weg weer vind. Te lezen herpak jij je weer. Moed is daarvoor nodig. Ook daarin inspireer jij anderen weer. Waaronder mij. Het leven is niet altijd prettig en fijn. Koester jezelf. Dat mag. Liefs en warme groet, Aagje

  3. Heftig om te lezen, maar nog veel heftiger om mee te maken. Ik wens je veel energie en geluk en mooie reizen dit jaar. En natuurlijk heel veel plezier op jullie eerste reis van 2020.

  4. Wat verdrietig van je moeder Ivonne. En dat het zo snel gaat, bah. Peters oma heeft al jaren Alzheimer, maar het gaat bij haar juist tergend langzaam. In 2007 dachten we op wereldreis te vertrekken en dat ze ons bij thuiskomst niet meer herkende.. inmiddels doet ze dat (moeizaam) nog steeds. Ik vind het knap dat je de knop omzet en zo positief verder gaat. Ik wens je een heel mooi 2020 toe (dat mag nog wel in de derde week, toch?! :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *