wandeling Overasseltse en Hatertse Vennen

Walk of Wisdom op eigen gelegenheid

Samen met vriendin Paula zocht ik een mooie wandeluitdaging voor een korte vakantie in eigen land. De Nederlandse pelgrimsroute Walk of Wisdom is ongeveer 136 kilometer lang en volgt een groot stuk van het fraaie Streekpad Nijmegen. Vorig jaar kwam ik al over een deel van de route toen ik voor de najaarscampagne van Gelderse Streken op pad was. De beslissing was snel gemaakt en de voorpret kon beginnen.

De Walk of Wisdom

Wanneer je de Walk of Wisdom wandelt loop je een grote ronde door Gelderland, Brabant en Limburg en een stukje Duitsland. De route start bij de Stevenskerk in Nijmegen en het idee ervan is dat je je afsluit van alle prikkels. Even de tijd nemen om na te denken over het leven en onze mooie aarde.....

De route gaat o.a. door de prachtige natuur van de Ooijpolder, het Duitse Reichswald, de uiterwaarden van de Waal en diverse kleine dorpjes. Het grootste deel van de wandeling is onverhard en te volgen via de speciale routemarkering met een witte pelgrim. Dit symbool staat voor de verbondenheid tussen mens en aarde, de kern van de route.

De Walk of Wisdom komt ook over de route van de N70, een geweldige route door het rijk van Nijmegen. Lees hier mijn ervaring.

N70 wandelroute

 

Onze eigen insteek op de Walk of Wisdom

Wanneer je de route officieel loopt dan kun je een startpakket kopen via de eigen site (2 pers. €50, 2018). Hier vind je een routegids, een speld met het teken van de route en 2 pelgrimsveters. Indien gewenst kun je deelnemen aan een speciale ceremonie voor of na de wandeling.

Onze week wandelen op de Walk of Wisdom start en eindigt bij de B&B van Paula, De Botterpot in Groesbeek, die ook aan de route ligt. Voor ons dé perfecte startplek van onze wandelweek.

Lees hier meer over mijn eerdere verblijf bij B&B de Botterpot!

Bed and Breakfast Botterpot Groesbeek aan de Walk of Wisdom

 

Puzzelen en het plaatje in elkaar passen.

Het is iets meer uitzoekwerk om het zelf te doen maar dat is ook wel weer een deel van de voorpret. Beetje puzzelen over de kilometers, allerlei adresjes bekijken en het plaatje in elkaar passen.

Waar we ons een beetje in vergist hebben is het aantal overnachtingsplekken dat eind juni nog beschikbaar is. Veel plekken blijken al vol te zitten, zeker rond het weekend in juli dat wij hebben uitgekozen. Daardoor moeten we 2 keer een ander overnachtingsadres kiezen, maar na wat zoekwerk is het plaatje compleet en hebben we 7 fijne adresjes gevonden.

Let dus op; ga je in onze zomervakantie wandelen dan is het handiger om iets eerder te beginnen met het plannen van de overnachtingen (Of meer zoekwerk)!

kaart complete route Walk of Wisdom

Dit is de route die je wandelt!

 
De hele route of een etappe

Onze uitdaging is het lopen van de totale afstand van de Walk of Wisdom aan één stuk. Vind je het een mooie route maar te zwaar, of heb je minder tijd? Kies dan voor het lopen van één of meer etappes.

Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer (er is op de meeste plekken een goed busnetwerk) of 2 auto's dan kan het makkelijk. Zo kun je net als wij beginnen op een alternatieve plek en vanuit daar een deel van de route afleggen. Perfect voor een weekend in de mooie Nederlandse natuur.

wandeling Overasseltse en Hatertse Vennen

De Walk of Wisdom komt ook langs de Overasseltse en Hatertse vennen!

Klaar voor de start!

Tijdens het wandelen kun je onze ervaringen volgen op mijn Facebookpagina. Na afloop van de route volgen er blogs, dus houd de site in de gaten als je interesse hebt om de route zelf een keer te lopen.

Loop je net als wij tijdens een warme dag? Met deze handige tips kun je je het best voorbereiden op wandelen met warm weer.

Kun je niet meer wachten om te starten wandelen? Klik dan door naar mijn speciale wandelpagina met al mijn tips en routes.

Of klik voor alle wandeltips en etappes van de Walk of Wisdom door naar mijn speciale pagina van deze pelgrimsroute.

Klaar voor de start; af!

Geplaatst in Brabant, Gelderland, meerdaagse wandelroute, Nederland, pelgrimsroute, Walk of Wisdom, wandelen, wandelen in Brabant, Wandelen in Europa, wandelen in Gelderland, wandelen in Limburg, Wandelen in Nederland.

4 reacties

    • Het is zeker een mooie route door een heel gevarieerd landschap. Tijd en ruimte genoeg om na te denken over het leven en onze mooie aarde. En een beetje uitzoekwerk is inderdaad leuk, zo gaat alles nóg meer leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *