huiskamer en terras Tiny House Groede Zeeland

Sfeervol overnachten: een Tiny House in Zeeland

Tiny House Groede ligt op Zeeuws-Vlaanderen, het meest zuidelijke stukje Zeeland. Op een paar kilometer van het strand en in de buurt van Breskens en de Belgische kust. Dit Tiny House is van alle gemakken voorzien en perfect voor een vakantie in Zeeland. Een paar dagen uitwaaien en lekker relaxen op het fijne terras of bij de warme pelletkachel. Wil je wandelen, fietsen of lig je liever met een goed boek op de bank? Uit eten of zelf koken? Wat jij wilt, het is jouw vakantie!

Wat is een Tiny House?

Hoe veel ruimte heb je werkelijk nodig om in te leven? Officieel is een Tiny House een vrijstaande woning van maximaal 50 m2 om in te wonen. Voorzien van alle gemakken maar zonder opsmuk. Het idee achter het Tiny House is dat je een zo klein mogelijke ecologische voetdruk achter laat, gebruik maakt van natuurlijke bronnen zoals zonne-energie en de natuur in trekt. Een concept waar wij wel van houden. Er zijn Tiny Houses van allerlei verschillende soorten materiaal. Van hout, voornamelijk uit glas opgebouwd en zelfs van karton zag ik laatst!

 

Vakantie in een Tiny House in Zeeland

Naast wonen wordt er de laatste jaren steeds meer gerecreëerd in Tiny Houses, zoals het Tiny House in Groede waar wij overnachten. Eigenaar Roel is een echte Zeeuw en heeft de hele wereld over gezworven voor hij zich weer in Zeeland vestigde. Als echte Zeeland liefhebber richtte hij het platform Hello Zeeland op en maakte inmiddels al drie reisgidsen met toffe inspiratie voor Zeeland.

 

 

hello zeeland reisgids

Tiny House "Gold & Nature"

Tiny House Gold & Nature vind je bij het kleine plaatsje Groede in Zeeuws-Vlaanderen. Met de fiets ben je binnen 10 minuten aan het strand van Breskens. Ideaal voor wie net als wij graag gaat uitwaaien aan de kust. Het huisje is klein, maar van alle gemakken voorzien. De knusse woonkamer heeft een lekkere bank en een kleine tafel om aan te eten of te werken. De keuken is goed voorzien. Een vaatwasser is er niet maar wel een oven. Doordat het huisje hoog is voelt het heel ruimtelijk. Slapen doe je boven en de slaapkamer bereik je via een vlizotrap. Wel plassen voor je naar boven gaat want 's nachts de trap af - en weer op vraagt enige voorzichtigheid.

boekje lezen Myfootprints tiny house Groede

huiskamer en terras Tiny House Groede Zeeland

Klein maar fijn, ons Tiny House Zeeland

 

pelletkachel Tiny House Zeeland

ontbijten tiny house Groede

Stoer, maar knus

Tiny House Gold & Nature is met veel hout afgewerkt en heeft een stoere uitstraling terwijl het tegelijkertijd ook heel knus is. Er is genoeg bergruimte in de kast onder de trap, een grote koelkast en overal zitten stopcontacten, wel zo handig. De regendouche is heerlijk, wat een verrassing om dit in een Tiny House tegen te komen

Op koele dagen en avonden houdt de pelletkachel het Tiny House goed warm en is het heerlijk om naar de vlammen te staren. Wifi is er wel maar het is de bedoeling dat je hier weinig gebruik van maakt en even helemaal tot jezelf komt. In de namiddag en avond schijnt de zon op het eigen terras aan de voorkant.

tiny houze Zeeland Groede

tafel en stoelen tiny house Groede Zeeland

zonsondergang tiny house Groede

De buitenruimte van ons Tiny House in Zeeland

Tiny House Groede is verdeeld in 3 Tiny Houses waarvan Gold & Nature de achterste is. Alle Tiny Houses worden verhuurd en hebben een eigen terras ter beschikking. De straat waaraan je zit is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer waardoor er bijna nooit iemand voor je terras langs komt. Iets verderop ligt een wat drukkere provinciale weg die je niet meer hoort als je eenmaal binnen bent.

In de loop van de middag komt de zon op het terras te staan waardoor het in de winter (wij waren er in februari) al heel fijn is om buiten te zitten. Op warme dagen kun je ook lekker buiten eten en tot de late uurtjes relaxen op je eigen terras. Een ideale plek om je dag af te sluiten en de zon in het polderlandschap onder te zien gaan na een actieve dag in de Zeeuwse buitenlucht.

 

tiny house in Zeeland

terrasje tiny house Groede Zeeland

Zien en doen in de omgeving

Zeeuws-Vlaanderen ligt tegen de grens met België aan en heeft daardoor een wat andere, meer Bourgondische, sfeer dan de andere Zeeuwse eilanden. Zo kun je in het nabijgelegen Sluis lekker flaneren, een terrasje pikken en kiezen uit een overvloed aan gezellige restaurants Helaas krijgen wij hier zelf niet veel van mee omdat we in het Tiny House overnachten tijdens coronatijd. Gelukkig is er nog genoeg te fietsen en wandelen en zijn onze dagen snel gevuld.

Vanuit Tiny House Groede zit je snel aan de kust. Hier is het heerlijk wandelen over het strand en fietsen over goede fietspaden. Via de fietsknooppunten stippel je makkelijk je eigen route uit. Via Breskens en de vuurtoren naar Cadzand-Bad bijvoorbeeld. En dan weer terug via Sluis.

Vanuit Breskens kun je met het veer over naar Vlissingen. Vanaf hier fiets je via goede fietspaden naar gezellig Middelburg of het strand van Zoutelande en Domburg. Ook is het makkelijk om een uitstapje te maken naar België, om te gaan wandelen in natuurgebied 't Zwin bijvoorbeeld. Of bezoek het gezellige Brugge (38 km), Gent (48 km),  Antwerpen (82 km) en de Belgische kust. Keuzemogelijkheden genoeg.

Lees hier onze tips voor de leukste plekken van Zeeland

Onze tips voor Zeeuws Vlaanderen

  • Fiets een rondje naar de vuurtoren van Breskens, langs de kust naar Nieuwvliet-Bad en weer terug via Groede. (fietsknooppunten 7-20-14-83-82-15-17 plus aanlooproutes)
  • Bekijk de oude bunkers van Speel en Bunkerpark Groede Podium (ook in de fietsroute)
  • Wandel in de Verdronken Zwarte Polder en over het strand bij Nieuwvliet-Bad
  • Parkeer de auto aan de Duinweg bij t Zwindorp. Wandel langs de slufter van 't Zwin over het strand naar Cadzand-Bad. Let goed op, wij spotten hier een zeehond!
  • Wandel over de vesting van Retranchement of Sluis of combineer ze met deze wandelroute.
  • Ga vogels spotten in één van de vogelkijkhutten van De Blikken
  • Koop lokale producten bij één van de stalletjes langs de weg

centrum Sluis Zeeuws-Vlaanderen

Het centrum van Sluis

Fietsen Zeeuws-Vlaanderen vuurtoren Breskens

Fietsen  bij de vuurtoren van Breskens

wandelen in de Verdronken Polder Zeeuws-Vlaanderen

Wandelen in de Verdronken Polder

drieteenstrandlopertjes bij paalhoofden Cadzand-bad

Vliegensvlugge drieteenstrandlopertjes bij Cadzand-Bad

 

Heb jij al eens in een Tiny House overnacht?

 

 

 

Geplaatst in hotspots, Nederland, overnachten.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *