Overnachten langs de Walk of Wisdom Bed and Breakfast de Botterpot, Groesbeek

Overnachten langs de Walk of Wisdom; mijn tips

In de zomer van 2018 liep ik samen met mijn man Frank de 136 kilometer lange pelgrimsroute de Walk of Wisdom. Er zijn mensen die deze route in delen lopen maar wij wandelden hem in één vakantieweek. Als je dat doet dan moet je natuurlijk ook overnachten langs de Walk of Wisdom. Aan de hand van onze route ontdekte ik 7 fijne overnachtingsmogelijkheden en vandaag deel ik die graag met jullie.

Overnachten langs de Walk of Wisdom

Wanneer je op zoek gaat gaat naar een plek om te overnachten langs de Walk of Wisdom is er enorm veel keus. Gek genoeg hadden wij toch moeite om één van de dagen onderdak te vinden. Een zaterdag in juli, zeker in de fijne zomer van 2018, is snel vol. Zo kwam het dat wij in plaats van in Winssen in Weurt sliepen en met de bus heen en terug reisden naar de route. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat we laat begonnen met het reserveren van de overnachtingen, dus wees er op tijd bij.

De plekjes waar wij sliepen zijn stuk voor stuk heerlijk, met super enthousiaste eigenaars die je graag in de watten leggen. Elke ochtend zaten we aan een uitgebreid ontbijt en bijna elke keer stond er een leenfiets voor ons klaar. In overleg konden we naar de route gebracht of er opgehaald worden of soms zelfs mee-eten. Zo werd onze wandelweek een echte vakantie.

Ook voor hen die liever kamperen zijn er genoeg campings langs de route. Ga jij ook kamperen? Lees dan zeker het stuk over Minicamping Zus&Zus in Hernen even!

Walk of Wisdom Bed and Breakfast de Botterpot, Groesbeek

Bed & Breakfast Botterpot, Groesbeek

Vorig jaar verkende ik met 2 vriendinnen een weekend lang de omgeving van Bed & Breakfast Botterpot. Een heerlijke plek voor een vakantie in eigen land en om te overnachten langs de Walk of Wisdom. Voor ons was het de perfecte plek om onze wandelweek te starten.

Het bijzondere is dat je het huis helemaal voor jezelf hebt als je bij de B&B boekt. Geen kamer dus in de grote boerderij erachter, maar een geheel eigen plek. Op het terrein lopen diverse boerderijdieren, wel zo gezellig!

Het huis heeft een vrij gelegen terras waar je heerlijk kunt ontbijten of lekker uitrusten na een dag wandelen.  Paula helpt je graag aan meer informatie over de route en de omgeving.

 • Adresgegevens: Heiland 8, Groesbeek. Tel: 024-3975648 of 06-10682616
 • Prijsindicatie: Gebruik 1 persoon €85, 2 personen €105. Dit is inclusief een uitgebreid ontbijt, toeristenbelasting en gebruik van 2 fietsen. (prijzen 2023)

Lees meer over mijn eerder ervaring bij Bed & Breakfast Botterpot.

Bed & Breakfast Aan de Bagijnstraat ontbijt

B&B Aan de Bagijnstraat, Malden

B&B Aan de Bagijnstraat wordt gerund door Leon. Een enthousiaste go-getter die je graag helpt om je verblijf zo plezierig mogelijk te maken. Wij hebben prima geslapen in kamer Renée.Een mooie kamer, voorzien van alle gemakken met een eigen opgang en buitenzitje. Met de tropische hitte kwam de airconditioning goed van pas.

Als je 1 kamer boekt dan heb je de hele verdieping voor jezelf. Ben je met meer mensen dan staat er nog een tweede kamer tot je beschikking. We konden twee fietsen meenemen en zo na het wandelen nog even zwemmen en afkoelen in de Mookerplas en daarna een hapje eten. Prima geregeld.

Na een rustige nacht start je goed met het zeer uitgebreide en luxe ontbijt. Indien je het wenst kan Leon je, in overleg, oppikken of afzetten bij de route. Tegen betaling kun je ook een lunchpakket meekrijgen.

 • Adresgegevens: Rijksweg 221, Heumen. Tel:06-53381172. Email:info@aandebagijnstraat.nl
 • Prijsindicatie: 1 persoon vanaf €75 en 2 personen vanaf €90, dit is inclusief toeristenbelasting en een uitgebreid ontbijt. (Prijzen 2023)

Klik voor alle informatie even door naar de eigen site van B&B Aan de Bagijnstraat.

minicamping Zus en Zus in Hernen

Minicamping Zus en Zus, Hernen

Na jaren dromen sliep ik eindelijk een nacht in in een pipowagen op Minicamping Zus & Zus. Wat ooit een gezellige plek was om met vrienden te kamperen groeide uit tot een sfeervolle, kleine camping midden in de natuur. Vol enthousiasme gerund door tweelingzussen Karen en Marlene.

De pipowagen staat aan het eind van de camping tegen de bosrand aan en heeft een vrij uitzicht. Er is een koelkast, een binnen en buitenzitje en een elektrische kachel voor als het wat frisser is. Zus en Zus richt zich alleen op volwassenen en is voorzien van diverse gezellige zitjes, luxe sanitair en goede wifi.

Er zijn 2 fietsen die je mee kunt nemen om even een boodschap te doen of uit eten te gaan. Indien gewenst kan er na overleg (tegen betaling) een ontbijt geregeld worden.

 • Adresgegevens: Dassenloop 9, Hernen. Tel: 06-22017485, Email; info@minicampingzusenzus.nl
 • Prijsindicatie voor de pipowagen: Gebruik 1 of 2 personen €50. Dit is inclusief bedlinnen, handdoeken, toeristenbelasting, schoonmaakkosten en gebruik van 2 fietsen. (prijzen 2023)
 • NB: de camping is open van half april tot 1 oktober.

Lees alles over deze fijne camping op de eigen site.

Walk of Wisdom van Malden naar Grave B&B Gustav Interiors Grave
Gustav Guesthouse, Grave

Midden in het centrum van het oude vestingsstadje Grave ligt het guesthouse van Gustav Interiors. Een perfecte plek om te overnachten langs de Walk of Wisdom, pal aan de route. Boven de interieurwinkel heb je een hele zolderetage voor jezelf, inclusief een klein buitenterras.

Het guesthouse is door Myriam helemaal ingericht in landelijke, Scandinavische stijl en voorzien van alle gemakken. Eventueel kun je zelf koken. Er is een koelkast, de winkels zijn vlakbij. Wat een bijzondere plek om te slapen.

Vanuit de B&B zit je zo op de leukste terrasjes aan de Maas of bij één van de restaurantjes. Je uitgebreide ontbijt wordt 's morgens op een afgesproken tijd klaargemaakt.

 • Adresgegevens: Rogstraat 17, Grave. Tel: 0486-421 310 Email gustav.interiors@live.nl
 • Minimaal verblijf van 2 nachten. Prijsindicatie: €175 voor 2 personen. Ontbijt bij te boeken voor €10 p.p..(prijzen 2023)

Walk of Wisdom Bed and Breakfast Down Tuin

Bed & Breakfast Down Tuin, Nijmegen

Bed & Breakfast Down Tuin ligt aan de rand van Nijmegen in een groene omgeving. De perfecte plek om na een lange dag vol indrukken even heerlijk te relaxen. Het huisje staat in de grote achtertuin van Stef en Juul en is voorzien van een eigen keuken en goede wifi. Wil je niet zelf koken? Op een kilometer afstand vind je een fijn eetcafé.

Het Bed & Breakfastligt niet direct aan de route maar is met de bus vanuit het centrum makkelijk en snel te bereiken.Op een zwoele zomeravond zit je heerlijk aan de picknicktafel in de tuin en geniet van de stilte en de nachtelijke geluiden.  Down Tuin ligt niet alleen vlakbij de Walk of Wisdom, maar ook vlak langs de N70. Lees hier meer over deze prachtige route die ik vorig jaar liep.

Na een rustige nacht kun je zelf kiezen wanneer je gaat ontbijten. Alle spullen worden in de koelkast gezet en de warme broodjes worden volgens afspraak aan de deurknop gehangen.

 • Adresgegevens: Luciaweg 31, Nijmegen. Tel: 024-3601217 of: 06-20240889. Email S.Olsthoorn@science.ru.nl
 • Prijsindicatie: 1 persoon vanaf €45 en 2 personen vanaf €70, dit is inclusief toeristenbelasting en een uitgebreid ontbijt. (Prijzen 2018)

Helaas hebben Stef en Juul hun huis verkocht en is dit leuke plekje niet meer beschikbaar.

 

 

Bed and Breakfast D'n Hoaf Groesbeek

Bed and Breakfast d'n Hoaf, Groesbeek

Bed and Breakfast D'n Hoaf ligt midden tussen de velden aan de noordkant van Groesbeek en direct aan de route. Een handige plek om te overnachten langs de Walk of Wisdom, zeker als je van de rust van het platteland houdt. Aan de ene kant scharrelen de koeien van de buurman, aan de andere kant kijk je uit op de bossen rond de Duivelsberg. Echt een plek om even helemaal tot rust te komen.

Je kamer bevindt zich op de bovenste etage van de villa. Een hele grote ruimte, van alle gemakken voorzien. Indien gewenst kun je (tegen betaling) een warme maaltijd mee-eten maar je kunt ook zelf koken. Haal dan je boodschappen in Berg en Dal tijdens het wandelen. Buiten zijn diverse plekjes om te zitten en bij warm weer kun je 's morgens in de tuin ontbijten.

 • Adresgegevens: Waldgraaf 3, Groesbeek. Tel: 06-23509736 of 024 696 3401  Email: kmcommunicatie@wxs.nl
 • Prijsindicatie: Gebruik door 1 of 2 personen €55. Dit is inclusief ontbijt, linnengoed, handdoeken, toeristenbelasting en gebruik van 2 fietsen (prijzen 2018)

Helaas bestaat de B&B inmiddels niet meer. Een mooi alternatief is de B&B van Paula, Botterpot die ook in Groesbeek ligt.

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek, Balgoy

Vorig jaar sliep ik in de herfst een paar nachten bij de sfeervolle Bed & Breakfast van Rudy en Yvon. Deze B&B is gevestigd in een oude boerderij. Sfeervol opgeknapt met behoud van de authentieke stijl en voorzien van alle moderne gemakken. Het is alsof je in een mooi, historisch museum slaapt.

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek ligt bijna aan de route van de Walk of Wisdom en is te voet te bereiken. Je slaapt in het voorhuis of in het appartement "onder de hooiberg".

Na een rustige nacht start je goed met het uitgebreide ontbijt. Indien je het wenst kunnen Rudy en Yvon je, in overleg,  oppikken of afzetten bij de route.

 • Adresgegevens: Houtsestraat 12, Balgoy. Tel:06-22378368. Email:info@bbbalgoy.nl.
 • Prijsindicatie: 1 persoon vanaf €50 en 2 personen vanaf €70, dit is inclusief toeristenbelasting en een uitgebreid ontbijt. (Prijzen 2018)

Lees hier meer over mijn eerdere ervaring in Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek.

Alle adressen van overnachten langs de Walk of Wisdom zijn gebaseerd op onze route. Wil je meer weten over de route, de etappes van de Walk of Wisdom en andere wandeltips klik dan hier door naar mijn speciale pagina van deze pelgrimsroute!

Op zoek naar nog meer overnachtingstips? Je vind ze allemaal op de pagina overnachten.

 

Geplaatst in Europa, Gelderland, meerdaagse wandelroute, Nederland, overnachten, pelgrimsroute, Walk of Wisdom, wandelen, wandelen in Brabant, Wandelen in Europa, wandelen in Gelderland, wandelen in Limburg, Wandelen in Nederland, wandelvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *