Natuurhuisje bij Exloo Drenthe

Bijzonder overnachten in een natuurhuisje in Drenthe.

Ben je op zoek naar een bijzonder natuurhuisje in Drenthe in de buurt van Exloo? Wij overnachtten een midweek in een fantastisch natuurhuisje voor 2 personen. Dit vakantiehuisje is van alle gemakken voorzien en staat midden in de natuur van de Drentse Hondsrug.

In de omgeving van Exloo kun je eindeloos wandelen en fietsen en daarna is het heerlijk thuiskomen en genieten van de rust en geluiden van de natuur. Nieuwsgierig geworden? In dit blog vertel ik je alles over het mooie natuurhuisje én krijg je tips voor fiets- en wandelroutes in de buurt.

Natuurhuisjes

Natuurhuisjes zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en ook wij zijn fan. Je hebt natuurhuisjes in alle soorten en maten maar één ding hebben ze gemeen. In een natuurhuisje kun je je terugtrekken van de dagelijkse beslommeringen. Even heerlijk tot rust komen in de mooie natuur. Het is een fijne uitvalsbasis om de regio te gaan verkennen. Om een mooie wandeling of fietstocht te maken, kleine dorpjes in de buurt te ontdekken en lekker te relaxen.

Boek je een natuurhuisje dan help je ook een klein handje mee om die mooie natuur om je heen in stand te houden. Natuurhuisje.nl staat 2% van de totale omzet af aan lokale natuurprojecten. Hoe mooi is dat!

Hommel op vetplant roze hemelsleutel

Hommel op roze hemelsleutel

spin met oranje lucht zonsondergang

Vakantie in Drenthe

Ik ben gek op Drenthe. Als jong kind kwam ik er al met mijn ouders en dan huurden we altijd een mooi vakantiehuisje midden in de natuur in de buurt van Dwingeloo. Van natuurhuisjes hadden we in die tijd nog niet gehoord maar als ik terugkijk kwamen onze plekjes zeker in aanmerking.

We speelden uren buiten, bouwden hutten en leerden spelenderwijs steeds meer over de natuur om ons heen. Op andere dagen maakten we lange fiets- en wandeltochten en stopten we voor picknick lunches. En natuurlijk roosterden we broodjes aan een stok in het vuur en aten we als het even kon buiten.

Vakanties die mijn liefde voor de natuur én voor Drenthe hebben aangewakkerd. Een provincie waar ik nog steeds graag naartoe ga om te wandelen en fietsen en tot rust te komen in de mooie natuur. En dat vanuit een relaxte uitvalsbasis zoals ons fijne natuurhuisje!

Een natuurhuisje in de Drentse Hondsrug

Het natuurhuisje van Astrid en Albert staat aan een klein landweggetje in Boermastreek, op een paar kilometer van Exloo. Exloo is een gezellig plaatsje midden in de Drentse Hondsrug. Een regio die maar liefst de helft van Drenthe beslaat en die in diverse ijstijden gevormd is. Hierdoor vind je er een glooiend landschap met bos, heide, akkerland en beekdalen zoals die van Nationaal Park Drentsche Aa.

De Hondsrug stikt van de geschiedenis en is het enige UNESCO Global Geopark van Nederland. Je vindt er grote hoeveelheid hunebedden en van die typisch Drentse brinkdorpjes met gezellige terrasjes en schaapskudde, waaronder Exloo.

De grootste plaats van de Drentse Hondsrug is Emmen dat op ruim 15 kilometer van het natuurhuisje ligt. 20 minuten met de auto en 45 minuten met de fiets. Wandelliefhebbers kunnen naar Emmen wandelen via het Hondsrugpad. Deze meerdaagse wandelroute komt door Exloo en wij wandelden er 2 etappes van.

Wandelen op het Hondsrugpad

Wandelen op het Hondsrugpad

Grootste hunebed Drenthe bij Rolde

Bij Borger vind je het grootste hunebed van Drenthe

→Tip: bezoek het Hunebedcentrum in Borger. Borger zelf is ook een leuk plaatsje. Ik bezocht het voor mijn wandeling op één van mijn favoriete etappes van het Pieterpad. Ook leuk!

Natuurhuisje in Drenthe, onze ervaring

In dit natuurhuisje in Drenthe kom je helemaal tot rust. Echt zo'n plek die uitnodigt om op je luie stoel neer te ploffen en lekker helemaal niets te doen. Een boek te lezen, te luisteren naar het ruisen van de wind en de geluiden van de roffelende specht of die fazant in het hoge gras die je nooit kunt vinden :). Voor de liefhebbers staan er boeken in de kast en ook spelletjes en puzzels. Ik las in het gastenboek dat iemand aan het puzzelen was geslagen bij de open terrasdeuren en dat kan ik me helemaal voorstellen.

Maar ook na die lange actieve dag is het prima thuiskomen in dit natuurhuisje. Er is genoeg plek om in de zon te zitten maar ook om de schaduw op te zoeken. Omdat wij enorm mooi weer troffen aten we elke dag buiten op het terras. De zonsondergang was fenomenaal en we hoefden er de deur niet voor uit!

Tip: boek een plekje bij Lucy's in voor het high tea buffet op zaterdag of zondag!

Boermastreek Drenthe

Vanuit het huisje fiets je makkelijk naar Exloo

Buiten ontbijten natuurhuisje Drenthe

De ideale start van de dag, lekker buiten ontbijten

Lekker relaxen in de tuin van Natuurhuisje Drenthe

In de tuin zijn meerdere zitjes gemaakt

Zonsondergang Boermastreek Drenthe

Prachtige zonsondergangen hier!

Een mooi, natuurlijk plekje

Het natuurhuisje ligt op een perceel van bijna anderhalve hectare en dat is behoorlijk groot. Het achterste deel van het land is ingezaaid met diverse bloemen en gewassen die als (winter) voedsel kunnen dienen. Zo zien we het altijd voor ons wanneer we er weer eens over fantaseren om een huisje in Drenthe te kopen en daar te gaan wonen.

Rond het vakantiehuisje vind je een grasveld, bloemenborders, moestuin, bessendragende struiken en diverse fruitbomen. Langs de weg staan hoge bomen en er is een slootje met water. Een ideaal thuis voor diverse soorten vogels, vlinders en insecten. Als fotograaf kon ik er mijn hart ophalen in het fotograferen van kleiner grut.

grote sprinkhaan op roze bloemen

Genoeg klein grut te vinden op alle bloemen

Landkaartje vlinder bruin met wit

Deze bruin met witte vlinder heet een landkaartje

Akker met winter voedsel vogels Natuurhuisje Drenthe

De akker met winter voedsel

Dit natuurhuisje is van alle gemakken voorzien

Het natuurhuisje van Astrid en Albert is van alle gemakken voorzien. Naast een goed uitgeruste keuken is er een fijne douche, beneden én boven een toilet en ruimte genoeg. Er zijn 2 slaapkamers zodat je eventueel ook gescheiden kunt slapen. Handig als je met een vriendin op stap gaat of als één van jullie snurkt :). De woning is voorzien van zonnepanelen en heeft vloerverwarming op beide etages.

Mijn favoriete plekje in het huisje? De erker op het zuiden. Hier zaten we regelmatig lekker in de luie stoelen met de terrasdeuren open van het uitzicht te genieten.

Zonnige serre in natuurhuisje Drenthe bij Exloo

Ook heerlijk in de winter deze zonnige serre in ons natuurhuisje

Keuken natuurhuisje Boermastreek Drenthe

Geen straf om hier te koken.....

De omgeving van ons Natuurhuisje in Drenthe

In het huisje vinden we een grote mand met tips voor mooie wandel- en fietsroutes en handige websites met nog veel meer routes. Daarnaast kun je vanuit het natuurhuisje zelf ook mooie routes uitstippelen via de wandel of fietsknooppunten.

Veel te veel natuurlijk dus we moeten een keuze maken. En dan later nog maar eens terugkomen om meer te gaan wandelen. Ik heb nog wel nog wel wat mooie knapzakroutes in de buurt op het oog, of de Trage Tocht Exloo, deze zal in de herfst extra mooi zijn.

Onze wandelingen en fietstocht

Uiteindelijk besluiten we twee etappes van de Hondsrugroute te wandelen vanuit Exloo. Daarna wordt het te heet voor wandelen en stappen we op de fiets om een mooie route in de Drentsche Aa te fietsen. Een gebied dat we al eerder te voet verkenden met een losse wandeling bij Anloo en de Trage Tocht Gasteren. (Meer over onze routes volgt binnenkort in uitgebreidere wandel en fietsblogs!)

→Tip: met de (elektrische) fiets kun je prima naar Vesting Bourtange rijden. Eventueel te combineren met een leuke wandeling of zwemmen in de Natte Horizon.

Fietsen langs het Balloërveld in Drenthe

Het Balloërveld is nog prachtig paars begin september

Fietsroute Drentsche Aa

Lommerrijke fietspaadjes in Nationaal Park Drentsche Aa

Zelf dit mooie natuurhuisje in Drenthe boeken? Nu tijdelijk 10 % korting!

Ben je ook zo enthousiast over dit natuurhuisje in Drenthe in de buurt van Exloo geworden? Zin in een vakantie in Drenthe? Voor beschikbaarheid, informatie en vragen kun je terecht op de eigen website Boermastreek21.

Namens Astrid en Albert mag ik je 10 % korting geven op de huur van dit vakantiehuisje bij Exloo. Dit geldt voor een boeking via de eigen website. Gebruik bij het boeken de code Myfootprints dan weten zij dat je via mijn website bij hun terecht bent gekomen.

Ik wens je vast veel plezier in het mooie Drenthe!

 

Geplaatst in Europa, hotspots, Nederland, overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *