B&B Woonboerderij Dijkerhoek slaapkamer

Landelijk overnachten bij Woonboerderij Dijkerhoek

Vlakbij het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug vind je sfeervolle B&B Woonboerderij Dijkerhoek. Wij sliepen 2 nachten in het gerenoveerde voorhuis van de woonboerderij. Een geweldige plek om tot rust te komen na al je wandel- en fietstochten in de prachtige omgeving. Ik ben benieuwd wat jij van dit plekje vindt!

B&B Woonboerderij Dijkerhoek voor en achterhuis

Authentiek én modern

Op een mooie najaarsdag rijden we richting Holten voor ons verblijf bij B&B Woonboerderij Dijkerhoek. We krijgen een korte tour van Antina en ik ben gelijk bij binnenkomst al verliefd op de authentieke tegelvloer in de hal. Aan de buitenkant van de woonboerderij zie je de karakteristieke eigenschappen maar van binnen is het voorhuis volledig gerenoveerd en van alle gemakken voorzien.

Er is een grote keuken (met vaatwasmachine!), woonkamer en aparte slaapkamer met badkamer en "aankleedruimte". "Wow, wat een ruimte" zegt Frank en ik bedenk me dat ik het nu al jammer vind dat we hier maar 2 nachten zullen slapen.  "Zo, en nu laat ik jullie lekker met rust zodat je je eigen gang kunt gaan" De deur staat altijd open, dus als er wat is klop even aan".

B&B Woonboerderij Dijkerhoek authentiek van buiten maar modern van binnen

B&B Woonboerderij Dijkerhoek authentieke vloer in hal

B&B Woonboerderij Dijkerhoek halletje en slaapkamer

B&B Woonboerderij Dijkerhoek deurstopper

Midden in de natuur

We staan te trappelen om de mooie omgeving te verkennen en hebben een wandeling door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug op de planning staan. B&B Woonboerderij Dijkerhoek ligt aan de rand van het park dus je bent er zo. We wandelen we een paar uur over heidevelden, door het bos en de landelijke omgeving. Na afloop eten we een ijsje op een terrasje en besluiten lekker "thuis" te gaan koken. Binnen korte tijd heeft Frank een lekker maaltje op tafel getoverd en na het eten gaat alles zo, hop de vaatwasser in.

Trage tocht Hilvarenbeek Sallandse Heuvelrug

B&B Woonboerderij Dijkerhoek paddestoelen op de Sallandse Heuvelrug

B&B Woonboerderij Dijkerhoek keuken van alle gemakken voorzen

Lekker relaxen

's Avonds is het heerlijk relaxen op ons eigen plekje. We zien de zon ondergaan in de polders tegenover de boerderij en terwijl ik mijn foto's aan het uitzoeken ben stort Frank zich op het Netflix aanbod. De voeten op de poef, een drankje erbij en er zijn noten van de eigen walnotenboom. Na een paar uur lonkt ons bed. Morgen hebben we weer een lange wandeling op het programma staan.

B&B Woonboerderij Dijkerhoek zonsondergang

B&B Woonboerderij Dijkerhoek huiskamer

B&B Woonboerderij Dijkerhoek verse walnoten uit eigen tuin

Een fijne start

Na een rustige nacht staan we uitgerust weer op, de vogels fluiten en het zonnetje laat zich al zien. De ontbijtspullen staan in de koelkast en terwijl we de tafel dekken worden de warme broodjes aan de deur gehangen. Wat een heerlijke manier om te beginnen aan een actieve dag in de buitenlucht.

B&B Woonboerderij Dijkerhoek ontbijt

B&B Woonboerderij Dijkerhoek detail ontbijt

B&B Woonboerderij Dijkerhoek uitzicht op de voortuin

B&B Woonboerderij Dijkerhoek klaar om te gaan wandelen

Klaar voor een dag wandelen
Wandelen op de Holterberg en de Sallandse Heuvelrug

We lopen vandaag de Trage Tocht Hellendoorn, een gevarieerde route die start en eindigt in het nabij gelegen Hellendoorn, waarbij we weer een ander deel van het park "aantikken". Daarna rijden we terug naar Dijkerhoek en genieten van een kopje koffie met wat lekkers in onze eigen voortuin. Stoelen richting de zon gedraaid, wat boffen we toch met het weer!

Omdat het zo lekker is besluiten nog even naar de Holterberg te rijden en daarna nog een stuk verder door het park. Helaas is het inmiddels te laat om nóg een wandeling te maken, maar de uitzichten over de heide zijn geweldig. Jammer dat de we net te laat zijn voor de bloei. De molen van Dijkerhoek staat er fraai bij in het laatste zonlicht.

B&B Woonboerderij Dijkerhoek uitzicht op de molen

Uitzichtpunt heide Sallandse Heuvelrug

Molen van Dijkerhoek

Wandelen en fietsen of toch een stadsmens?

Tijdens je verblijf in B&B Woonboerderij Dijkerhoek hoef je je absoluut niet te vervelen. In de directe omgeving kun je eindeloos wandelen in de Sallandse Heuvelrug en fietsen langs de weilanden en over plattelandsweggetjes. Ben je meer een stadsmens dan is Hanzestad Deventer makkelijk met de auto (of fiets) te bereiken.

Wij wandelden twee tochten die beiden een deel van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug meepikten. Ook reden we met de auto de Holterberg op en genoten van de vergezichten. Deventer ken ik uit de tijd dat ik er werkte, dus die sloegen we deze keer even over. Twee dagen is absoluut niet genoeg om deze mooie regio eer aan te doen.

Lees meer over de Trage Tocht Hellendoorn in het uitgebreide blog.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Trage tocht Hilvarenbeek startpunt bij landgoed Schuilenburg

Wil je er zelf een keer op uit om de Sallandse Heuvelrug te verkennen? Heb je zin in een paar dagen relaxen op een mooi plekje? Kijk hier direct naar de beschikbaarheid en boek hier je verblijf bij B&B Woonboerderij Dijkerhoek.

*Wij sliepen op uitnodiging in de B&B. In mijn blogs deel ik altijd mijn eerlijke mening.

 

 

 

Geplaatst in Europa, hotspots, Nederland, overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *