Op Oost Suites Restaurant Tuin Texel GastroFarm Farm

Boutique Hotel Op Oost bijzonder overnachten op Texel

Ben je op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten op Texel? Boutique Hotel Op Oost is kleinschalig, rustig en ligt nét achter de dijk in het kleine Oosterend aan de Waddenkust van Texel. Een perfecte plek om even helemaal tot rust te komen en uit te waaien. Om je verblijf compleet te maken kun je genieten van inroom dining of een hapje eten in het eigen restaurant. Ben jij ook al toe aan de ultieme escape?

Boutique Hotel Op Oost Texel

De perfecte escape: restaurant en Boutique Hotel Op Oost

Tijdens onze vakantie in Noord-Holland ben ik op zoek naar een fijne plek om te overnachten op Texel. "Boek jouw perfecte escape" staat er op de site van Boutique Hotel Op Oost en hoe meer ik lees hoe enthousiaster ik word. De witgekalkte, authentieke stolpboerderij van Op Oost is met veel liefde omgetoverd in een prachtige plek om te slapen, een lekker hapje te eten en helemaal tot rust te komen. Precies wat we zoeken.

In de stolpboerderij van Op Oost en naastgelegen wierschuur vind je 12 fijne suites. Omgeven door een mooie tuin met kruiden, bloemen en moestuin. Wij slapen in de Tuin Suite Deluxe. Een ruime kamer met groot bed, openslaande deuren naar een eigen terrasje en heerlijke regendouche.

Op Oost Texel suite, Valerie en Joram, Fotograaf JustinSinner.nl

interieur Tuinsuite Deluxe Op Oost kast

interieur Tuinsuite Deluxe Op Oost regendouche

Thuiskomen

Helaas laat het weer nog wat te wensen over tijdens ons verblijf. Het is te koud voor ontbijtjes op het terras maar na een dag in de kille noordenwind is het heerlijk thuiskomen. En tussen de buien door zit ik met mijn kopje koffie in een luie stoel in het zonnetje. Met uitzicht op de dijk en in gezelschap van de rondscharrelende kippen en pauwen.

relaxen in de tuin Boutique HotelOp Oost Texel

tuin van gastrofarm Op Oost

Leven van en met de natuur

Boutique Hotel Op Oost is een gastrofarm met een eigen restaurant, het Kook Atelier. Chef Joram laat zich inspireren door de natuur en bereidt de heerlijkste gerechten van lokale ingrediënten. In het menu vind je bijvoorbeeld verse oesters en alikruiken die je ook zelf kunt rapen bij laagtij tijdens een speciale tocht. Het vlees en de zuivelproducten zijn afkomstig van lokale boeren en de kruiden komen uit eigen tuin. Ook zeewier is een graag gebruikt ingrediënt in de keuken van Op Oost.

oesters rapen met Op Oost

Zelf je eigen oesters rapen, het kan vlakbij Op Oost

ontbijt Boutique Hotel Op Oost Texel

Een ontbijt met lokale lekkernijen

Een maaltijd van Brasserie Beers

Tijdens onze tijd op Texel laten we ons heerlijk in de watten leggen. Het restaurant is nog gesloten maar daar is snel wat op gevonden. Op Oost heeft namelijk een lijst met restaurants die ze aan hun gasten aanbevelen.

De eerste avond laten we een maaltijd bezorgen door Brasserie Beers en eten die op de kamer op. Biefstuk, hamburger, frietjes en een heerlijk toetje met veel chocolade. Dat gaat er wel in na een dag in de frisse buitenlucht.

afhaalmaaltijd van Brasserie Beers Texel

Inroom dining bij Boutique Hotel Op Oost, Served By Nature

Op de tweede dag van ons verblijf genieten we van Inroom Dining waarbij er speciaal voor ons een vegetarisch menu wordt bereid. De voorpret is bijna net zo leuk als het eten zelf. Tijdens onze wandeling krijg ik al een berichtje over wat ons te wachten staat en bij thuiskomst is de tafel gedekt. Als we na een uitgebreide douche met rozige wangen wat zitten te lezen wordt er aan de deur geklopt. Na een korte presentatie is het tijd om de smaakpapillen te testen. Het Served By Nature menu bestaat uit diverse gerechten die niet alleen een lust voor het oog maar ook verrukkelijk lekker zijn. Wat een verwennerij!

Inroom Dining Op Oost

inroom Dining Boutique Hotel Op Oost texel

Een lust voor het oog

Lekker uitwaaien en wandelen op Texel

Uitwaaien op één van de Waddeneilanden is altijd een goed idee. Vanuit Op Oost wandel je zo naar de Waddenkust en geniet je van het eindeloze uitzicht tijdens een wandeling op de dijk. Met de fiets zit je binnen no time in gezellige Oosterend, één van de mooiste dorpjes van Texel.

Wandelaars komen op Texel helemaal aan hun trekken. Wij wandelden in de Sluftervallei, het mooie duingebied en de fraaie Groene Wissel De Cocksdorp in het noorden van Texel.

→Lees hier al onze tips voor mooie wandelroutes en wandelen op Texel.

Wandelen op Texel

oude houten steiger Waddenkust steiger bij laagtij

Ben jij ook toe aan een escape bij Op Oost?

Na twee nachten is het tijd om afscheid te nemen van ons heerlijke plekje. Ben je nieuwsgierig geworden naar Boutique Hotel Op Oost en toe aan die ultieme escape op Texel? Voor meer informatie, het boeken van een kamer of reserveren voor een lekker hapje eten in Het Kookatelier kun je terecht op deze pagina.

Geplaatst in Europa, hotspots, Nederland, Noord-Holland, overnachten, reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *