walvis Vancouver Island

Zo ga je goed voorbereid op pad naar Canada

Ongerepte natuur, bijzondere flora en fauna, je vindt het allemaal in Canada. Altijd al een avontuurlijk reis willen maken naar Canada maar weet je niet goed hoe je jezelf moet voorbereiden? In dit blog geven wij tips over onder andere de beste reistijd, activiteiten, vluchten, accommodaties en mooie rondreizen.

Wat is de beste reistijd?

Het kiezen van de beste reistijd kan soms best wel lastig zijn en daarom helpen wij jou daar graag bij. De beste reistijd voor Canada is voor iedereen anders maar we sommen even de periodes voor je op. In de lente van, de maanden maart tot en met juni, worden gezien als het schouderseizoen. Het is dan een stuk rustiger en ook goedkoper. De smeltende sneeuw zorgt voor indrukwekkende watervallen, de bloemen kleuren het landschap en in de wijnregio Okanagan Valley kan het wel 28 graden worden. De meeste wandelroutes zijn sneeuwvrij. British Columbia is de beste provincie voor wandelingen in de lente. Daarnaast kun je goed walvissen spotten langs de kustlijn bij Nova Scotia en Tofino.

Wil je graag van de Canadese Rockies genieten dan is de zomer de beste periode. Alle bergpassen zijn dan geopend voor mooie wandelingen of avontuurlijk mountainbiken en kajakken. Spot wildlife zoals grizzlyberen, kariboes en orka’s. In de winter kan je ervoor kiezen om naar een van de meest bekende skibestemmingen te gaan, Whistler. Maar in de winter zijn andere delen van Canada juist een stuk voordeliger!

→Onze tips voor een vakantie op Vancouver Island

Ga op rondreis door Canada

Om het land optimaal te ontdekken, kan je het best op rondreis door Canada gaan. Canada heeft een heleboel indrukwekkende autoroutes die je leiden naar prachtige landschappen, bossen, nationale parken en prairies. Onderweg kom je gletsjers, wildlife en wel honderden meren tegen. Als je echt de lokale cultuur wilt ontdekken is het zeker aan te raden om te kiezen voor een huurauto in plaats van een camper. Ten eerste is het duurzaam en ten tweede mag je niet overal rijden en overnachten in een camper. Daarnaast is een huurauto goedkoper, flexibeler en kom je makkelijker in contact met de lokale bevolking. Ook kent Canada prachtige bergpassen die niet heel breed zijn waardoor het een echte uitdaging is om met een camper te rijden, een auto is dan veel ontspannender.

Kortom, er is zijn zoveel indrukwekkende plekken te vinden in Canada maar het is wel belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Bedenk wat je graag wilt zien en pas daar de reistijd op aan.

Geplaatst in Noord-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *