Een reis naar Canada: deze drie provincies moet je zien

Canada, het op een na grootste land ter wereld, een bron vol natuur, en de leukste steden. Niet gek dat dit Noord-Amerikaanse land jaarlijks zoveel bezoekers trekt. Wie wil reizen naar Canada kan niet in één trip het hele land ontdekken. Gelukkig is het land mooi opgedeeld in verschillende provincies met ieder zijn eigen unieke bezienswaardigheden. Benieuwd naar de provincies die echt een bezoekje waard zijn? Lees snel verder!

Ontario

In Oost-Canada vind je Ontario, de dichtstbevolkte provincie van het land. Deze provincie is vernoemd naar het gelijknamige Ontariomeer, dat één van de grootste in Noord-Amerika is. In Ontario vind je twee van de grootste steden in het land: Toronto en Ottawa. Toronto is een echte wereldstad; je vindt hier de beste restaurants, leukste winkelstraten en het meest bruisende nachtleven. In Ottawa geniet je van de mooiste kunst en historie. Ben je toe aan de natuur? Dan vind je ten zuiden van Toronto de welbekende Niagara Falls!

British Columbia

Helemaal in het westen van Canada vind je de provincie British Columbia. Het is een van de populairste vakantiebestemmingen in het land. De hoofdstad van deze provincie is Victoria, maar de meesten bezoeken de stad Vancouver. Deze stad is vaak het begin- of eindpunt van een reis door West-Canada. Met de vele restaurantjes, barretjes en winkelgelegenheden is het de perfecte plek om te genieten van het stadsleven. Een bezoek aan British Columbia is niet compleet zonder een bezoek aan Vancouver Island: een stukje ongerepte natuur om in te wandelen en vele wilde dieren te spotten!

→Lees hier onze tips voor de leukste dingen die je kunt doen op Vancouver Island.

Alberta 

Grenzend aan British Columbia vind je de provincie Alberta. Het is een adembenemende provincie met prachtige landschappen. Hier vind je uitgestrekte vlaktes van de prairies en de indrukwekkende bergtoppen van de Rocky Mountains. Ook hier duik je het stadse leven in. Calgary en de hoofdstad Edmonton bieden een combinatie van architectuur, culturele bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. Terug in de natuur bezoek je nationale parken als Banff en Jasper. Wandelaars en sneeuwliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op. Deze Canadese provincie is dus dé plek voor natuurliefhebbers!

Zoals je ziet is Canada het land dat stadsleven goed combineert met de mooiste natuur. Of je nou wilt skiën en wandelen of liever de leukste restaurants ontdekt, in Canada kan het allemaal. Plan die reis, pak je koffer en ontdek wat dit unieke land je te bieden heeft!

Geplaatst in Noord-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *