wandelen in oktober

Wandelen in oktober, een terugblik.

Ik wandel graag en met grote regelmaat, of dat nu gaat om een blokje om in de pauze op het werk of een stevige wandeling op een mooie plek in Nederland of het buitenland. Tijdens het wandelen in oktober heb ik een stappenteller meegenomen die ik van de gemeente Eersel in bruikleen had. Zo kon ik kijken hoeveel passen ik nu echt zet op een willekeurige dag. Het was deze oktober zeker geen straf om buiten te zijn  want wat was het een prachtige maand met dat fraaie herfstzonnetje en de geweldige herfstkleuren. Een terugblik.

Wandelen in oktober; de Veluwe

Ik maakte een prachtige wandeling in het Nationaal Park Veluwezoom met Wanda waarbij we optimaal konden genieten van alle herfstkleuren. Het bijzondere van deze regio is het hoogteverschil tussen de verschillende delen waardoor je ver kunt uitkijken. We liepen in totaal 12 kilometer, maar door al het klimmen en dalen was het een lekkere uitdaging. We sloten af met een late lunch in één van mijn favoriete tentjes; Pannenkoekenhuis Strijland dat aan het begin- of eindpunt van de route ligt! Nederland op haar best en goed voor een extra 12500 stappen!

wandelen2

wandelen1

wandelen

Nogmaals de Veluwe

Op de verjaardag van mijn neefje maakten we met de familie een wandeling in de buurt van Emst. We kwamen schapen tegen, mooie paddenstoelen en waaiden heerlijk uit. Het hard behoorlijk geregend de dag ervoor dus de laarzen van mijn neefjes kwamen goed van pas! De heide is in oktober natuurlijk minder mooi dus dit stukje is ook helemaal geweldig om in augustus nog een keer te verkennen. De wandeling (van ongeveer 5 kilometer) leverde me een extra 5000 stappen op.

wandelen3

 

wandelen4

Wandelen op de Kampina

Met vriendin en oud collega Miriam verkende ik de Kampina in de buurt van Boxtel. We maakten een kortere wandeling om te kijken of we die samen met onze collega's  van de Entadministratie kunnen gaan lopen voor de jaarlijks reünie die wij dit jaar organiseren en dit bleek een prima keuze. De fraaie route bracht ons langs allerlei vennen en we werden ook nog op mooie paddenstoelen getrakteerd. Mijn totaal aantal stappen op deze dag kwam op 11161, een mooie score dus.

wandelen6

wandelen10

wandelen5

Wandelen in Alentejo, Portugal

Helaas werd er, wegens flinke regen net voor wij kwamen, tijdens mijn persreis door Alentejo minder gewandeld dan in eerste instantie gezegd was. Ondanks dat hebben we toch vele kilometers in de benen tijdens al onze wandelingen door de prachtige dorpjes van de streek. We bezochten o.a. het hoog gelegen Marvão,  een dorp waar ik direct verliefd op werd. Ook de omgeving van onze bijzondere overnachtingsplekken nodigde uit tot een nadere verkenning. Al met al stonden die paar dagen garant voor een gemiddelde van ruim 10000 stappen per dag.

Marvão18

 

wandelen8

 

wandelen9

Wandelen in mijn eigen "achtertuin"

Naast al dat wandelen in Portugal en op de Veluwe ging ik natuurlijk het meest in mijn eigen omgeving op pad. Ik wandelde  in het grensgebied tussen Nederland en België, over de Vale Velden, langs de Cartierheide en rondom de Witrijt. De kaarten die ik van de gemeente heb gekregen kwamen goed van pas om mijn vaste rondjes wat uit te breiden en nieuwe stukjes in de buurt te ontdekken. Meestal liep ik alleen maar ook een paar keer met Frank of met mijn schoonzusje Jeannette.

wandelen7

 

wandelen11

wandelen12

 

Oktober was een geweldige wandelmaand en ik heb de stappenteller volop kunnen uittesten. Grootste nadeel van deze teller is het feit dat je hem niet kunt stopzetten en dat hij trillingsgevoelig is als je in de auto of bus zit. Dit bleek een ware uitdaging tijdens de dagen in Portugal waar we geregeld tussen het lopen door in de bus zaten. Ik schreef in die dagen de stand voor en na de rit op en trok dat er aan het eind vanaf.

Mijn slechtste dag telde het schamele aantal van 2200 stappen, maar ik heb als goed excuus dat ik die dag ziek was. Mijn beste dag was de dag waarop ik met Wanda op de Veluwe was met in totaal bijna 19000 stappen. Mijn gemiddelde dag telde ongeveer 7500 stappen en daarnaast fiets ik geregeld of speel tennis, de stappen daarvoor heb ik niet omgerekend. Geen gekke score dus!

De stappenteller gaf mij een mooi inzicht in mijn wandelgedrag en is een mooi hulpmiddel.

 

Was oktober voor jou ook zo'n geweldige buiten/wandel maand?

Geplaatst in Ivonne, Nederland, Portugal, wandelen, Wandelen in Europa, Wandelen in Nederland, What makes me happy.

4 reacties

    • De mijne is prima behalve als je er mee gaat fietsen of in een rijdend voorwerp zit. Alleen voor wandelen te gebruiken gaat goed,anders kun je bijvoorbeeld de stand opschrijven voor of na een rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *