Waddenkust bij Moddergat Friesland

Waddenpracht in Moddergat, Friesland.

Afgelopen weekend was ik in Friesland en bekeek daar het voor mij nog totaal onbekende gebied rondom het Lauwersmeer. Een heel mooi stukje Nederland waar het heerlijk uitwaaien is. Je kunt er genieten van ruimte, water, vogels, de bijzondere waddenkust en nog veel meer moois. Dat ik het als liefhebber van het buitenleven goed naar mijn zin heb gehad hoef ik je niet te vertellen. Er volgt zeker meer over deze regio maar vandaag neem ik je mee naar Moddergat!

Zondag fietste ik een aantal uur door het landschap. Tijdens mijn tocht kwam  ik onder andere langs het plaatsje Moddergat waar ik me vergaapte aan het drooggevallen wad. De Waddenzee staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Wat mij betreft is dat geheel terecht want wat is het daar mooi! Ik ben gek op Texel en Ameland, maar ook deze keer was het weer puur genieten in Friesland. Mijn fotoblog van deze keer laat je slechts een klein stukje van de Waddenzee zien en beperkt zich tot de kust bij Moddergat dat iets ten westen van het Lauwersmeer ligt, kijk je met me mee?

 

moddergat1

moddergat7

moddergat11

moddergat9

moddergat3

moddergat10

moddergat4

moddergat2

moddergat

Ik ben onder de indruk van het noorden van ons land kom zeker nog een keer terug in Friesland! Een volgende keer zou ik heel graag willen wadlopen, dat staat al jaren op mijn bucketlist. Een heel andere manier om te genieten van het bijzondere Waddengebied. Misschien wel vanuit een leuke B&B in Moddergat!

 

Ben jij al eens in Friesland geweest en ook zo'n fan van de waddenkust? Heb ik je kunnen overtuigen met mijn "sneak preview" van het gebied?

 

Als je in Friesland bent vind je dit zeker ook leuk:

Een rondje fietsen en lekker uitwaaien.

Ga met mij op zoek naar Street Art in het gezellige Leeuwarden

Of maak een mooie stadswandeling (met gids) door Dokkum

Of steek nog even door naar studentenstad Groningen voor nog meer moois!

 

Geplaatst in Europa, fotoblogs, Friesland, Nederland, UNESCO Werelderfgoed, What makes me happy.

26 reacties

  1. Ik kom uit Friesland en ik woon in Friesland, maar volgens mij ben ik nog nooit in Moddergat geweest… ( dus daar moet ik toch maar eens naar toe ! ) Mooie foto’s !

  2. Mooie foto’s hoor! En ja, ik ben weleens in Friesland geweest maar nog nooit in Moddergat. Toevallig waren we laatst in Nationaal Park Lauwersmeer en hebben daar toen een route gelopen, ook erg mooi. Op zich niet zo ver voor ons, 1,5 uur rijden maar toch komen we er veel te weinig…

  3. wauw, echt prachtige foto’s ivonne. Ik zag al op twitter dat jullie met een hele club naar het Lauwersmeer zijn gegaan. Dat maakte me wel nieuwsgierig hoor! Kei tof! Zo zie je maar weer hoe mooi Nederland eigenlijk is!

  4. Wat een mooie foto’s van het moddergat in Friesland zeg !:) Ik kan me niet herinneren dat ik op deze manier Friesland heb verkend. Je hebt me overtuigd om toch eens verder te kijken in eigen land, met name het noorden!

  5. Wat een mooie plek hè! Ik sliep in juni in Moddergat, maar door het strakke programma dus helemaal geen tijd om het droge wad te zien. We hebben wel gelopen, maar alleen bij hoog water. Ik moet nodig nog eens terug zie ik ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *