Eindhoven Airport parkeren vluchten hotels

Vliegen vanaf Eindhoven Airport, bestemmingen, parkeren, vluchten en overnachten

Eindhoven Airport is een ideale luchthaven voor wie er in het zuiden van Nederland of het noorden van België woont. Jaarlijks vertrekken er meer dan 6 miljoen mensen vanaf dit kleinschalige vliegveld waardoor het inmiddels het tweede vliegveld na Schiphol is. Wie er een vlucht geboekt heeft vanaf het vliegveld Eindhoven vind hier alle informatie die nodig is. Fijne reis!

Een kleinschalig vliegveld

Omdat ik niet ver van Eindhoven woon is Eindhoven Airport voor mij een ideale vertrekplaats voor een vakantie.Zo vloog ik in maart nog naar de Portugese Algarve om een deel van de Fishermen's Trail te wandelen. Ideaal!

Wat ik zelf fijn vind aan Eindhoven Airport is dat het zo lekker klein is, een heel ander gevoel dan Schiphol. Het is overzichtelijk en je hoeft er geen eindeloze wandelingen te maken om de juiste pier te bereiken. Parkeren doe je voor de deur en ook het openbaar vervoer stopt vlak naast de ingang.

De faciliteiten op Eindhoven Airport

Naast goede parkeermogelijkheden vind je op het vliegveld o.a. bagage lockers, een restaurant, food en coffee bar, winkels voor Tax free shoppen en pinautomaat. Daarnaast is er een leuk uitkijk platform vanaf waar je de vliegtuigen kunt zien stijgen en landen. Een relaxte plek om aan je vakantie te beginnen.

Parkeren op Eindhoven Airport

De meeste mensen reizen met hun eigen auto naar het vliegveld dat vanaf de snelweg (A 2) makkelijk te bereiken is. Parkeren op Eindhoven Airport is makkelijk en kan, net als op andere vliegvelden, op meerdere plekken en manieren. De makkelijkste optie is om gewoon voor de deur te parkeren op de eigen parking maar dit is geen goedkope optie.

Aanbieders van parkeren vergelijken

Wat wij zelf altijd doen als we bij een vliegveld willen parkeren is om meerdere aanbieders te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld via goedkoop parkeren Eindhoven Airport. Op deze website kun je diverse opties voor lang en kort parkeren met elkaar vergelijken en direct een parkeerplaats boeken.

Ben je op zoek naar een goedkope parkeerplaats vlakbij de terminal kijk dan eens naar Euro parking Eindhoven. Je parkeert hier op een verhard terrein tegen een scherp tarief dat een stuk voordeliger is dan op Eindhoven Airport zelf.

Openbaar vervoer van- en naar Eindhoven Airport

Zoals ik al eerder schreef is Eindhoven Airport ook goed met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je met de trein dan reis je naar station Eindhoven Centraal. Vanaf daar pak je bus 400 richting Eindhoven Airport die je in een klein half uur naar bushalte Airport op het vliegveld brengt.

Een andere optie is bus 20 (Richting High Tech campus) vanaf station Best. De rit duurt dan een kleine 20 minuten inclusief aanlooptijd.

Eindhoven Airport bestemmingen

Eindhoven Airport heeft inmiddels meer dan 70 bestemmingen op de vlieg agenda staan, voornamelijk binnen Europa. Er zijn vluchten van Tui, Ryanair, Transavia, Wizzair en Correndon. Sommige vluchten zijn er het hele jaar door, andere alleen in het seizoen. Vanaf Eindhoven Airport vlieg je binnen een paar uur naar populaire bestemmingen als Barcelona, Boedapest, Lissabon, Marrakesh, Málaga, Ibiza, Valencia of Londen.

Op de website van Eindhoven Airport vind je een lijst met alle bestemmingen die je vanaf Eindhoven Airport kunt bereiken. Zo zie je in één oogopslag welke vluchten er beschikbaar zijn.

Boedapest vanaf Vissersbastion

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je binnen een paar uur naar Boedapest

Hotels op of bij Eindhoven Airport

Sinds 2013 heeft Eindhoven Airport een hotel dat op de luchthaven ligt; het Tulip Inn hotel. Het Tulip Inn heeft een 24-uursreceptie, bar, restaurant en kamers met geluidsisolatie. Het ligt boven de terminal van de luchthaven van Eindhoven. Er is gratis Wifi in alle ruimtes. Makkelijk voor wie er een vroege vlucht heeft of laat aankomt en lekker ontspannen aan de reis wil beginnen.

Het Novotel Eindhoven ligt op slechts 1,5 km van het vliegveld van Eindhoven. Het beschikt over een achtertuin met een buitenzwembad, ruime kamers met extra lange bedden en gratis Wifi.

Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Geplaatst in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *