vakantiehuis in Drenthe

Vakantietips tijdens Corona

Nu het einde van de lockdown in handbereik lag, kregen we toch weer een flinke domper om de oren. De lockdown wordt namelijk met drie weken verlengd… Gezellig, nog langer met elkaar op de lip zitten thuis. Niet erg leuk natuurlijk! Vakantie? Nee dat kennen we niet meer. Ondanks dat vakantieparken en vakantiehuizen gewoon bereikbaar en toegankelijk zijn. Een huis huren doe je om eventjes van huis te zijn en gebruik te kunnen maken van faciliteiten van een park, de omgeving te ontdekken of juist om even naar een attractiepark of iets dergelijks te kunnen gaan. Nu dat niet kan lijkt een huisje huren geen goed plan en toch is dat het zeker wel. Wil je het vakantiegevoel toch een beetje terug laten keren? Lees dan mijn vakantietips tijdens Corona door.

Wat kun je dan wel doen tijdens Corona?

Ik ben het niet helemaal eens met de mensen die aangeven dat een vakantiehuisje huren zonde van het geld is, omdat je toch niets in de omgeving kan doen. Het feit dat je gebruik wilt maken van faciliteiten en vrije tijds centra begrijp ik goed. Maar ook door jezelf te vermaken in de buitenlucht of het vakantiehuisje kan net zo goed.

Lekker genieten van een luxe die je thuis niet hebt

Kies juist voor een iets duurder vakantiehuisje waar je genieten kunt van de luxe, zoals een jacuzzi, sauna, zwembad of andere voorzieningen die je juist thuis niet hebt. Maak gebruik van een houtkachel en pak een wijntje of biertje erbij, geniet van elkaars aanwezigheid zonder dat je afgeleid bent van huishoudelijke taken.

Genieten van de heerlijke natuur

Van het binnen zitten word je ook niet beter. Tijd om vitamine D op te doen en je lekker buiten te begeven buiten werktijd. We snappen dat je ondertussen ook rond jouw woonplaats enorm veel gewandeld hebt. Tijd voor een andere omgeving. Lekker in een natuurlijke omgeving. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuis in Drenthe, de Veluwe of Achterhoek waar je direct in een natuurlijke omgeving zit. Neem de wandelschoenen en/of de fiets mee en leg mooie kilometers af. Een nieuwe omgeving geeft vaak al een lekker vakantiesfeertje.

Hunebed bij Gasteren

Tip: Ontdek één van de vele Hunebedden in Drenthe op de Trage Tocht Gasteren

Organiseer een spelletjesavond met het gezin

Als je een huisje geboekt hebt, vergeet dan zeker niet de leukste gezelschapsspellen mee te nemen, zoals Monopoly, Keezenspel, Kolonisten van Catan of spellen voor kinderen. Met het gezin of met z’n tweetjes ben je er wel even lekker uit en ben je uit je vertrouwde omgeving. Ideaal voor als je jezelf weer moet opladen. Kortom, qualitytime met het gezin!

Sporten in de buitenlucht

Nu dat de sportscholen massaal dicht zijn, krijgen veel leden van sportscholen de mogelijkheid om online mee te doen aan de lessen. Ik kan mij voorstellen dat het huis daarvoor snel te klein wordt. Veel vakantiehuizen zijn uitgerust met goede internetverbindingen. Gewoon even “buitenshuis” sporten. Maar ook als je van hardlopen, mountainbiken of andere buitensport houd, kan een andere omgeving weer je nieuwe energie en motivatie geven. Bij thuiskomst lekker in een bad dompelen die je misschien thuis niet hebt of andere luxe voorzieningen.

Naar de Waddeneilanden

Als fervent Waddeneiland liefhebber kan ik jullie dit best aanraden. Vakantiehuisjes zijn in de komende weekenden niet duur. Pak de boot en geniet al vanaf het moment je op de boot stapt. Want wat iedereen zegt, vakantie begint op het moment de boot de haven uit verlaat. Geniet van heerlijke wandelingen, fietstochten en natuurlijk van het strand. Lekker uitwaaien, even vergeten in welke ellende we met z’n allen bevinden. Daarnaast is het vaak lekker rustig op het eiland, zodat je makkelijk aan de anderhalve meter regel kunt houden.

Vakantiehuis boeken

Maak gebruik van het vele aanbod. Veel vakantiehuisjes worden voor leuke prijsjes aangeboden. Pak je last minute korting en ga er elk moment er heerlijk op uit. Het vooruitzicht op een mooie zomervakantie rond de Middellandse Zee is nog geen zekerheid. De kans dat we weer met z’n allen in Nederland de zomer moeten doorbrengen is nog steeds aanwezig. Ben je een tijdje niet weggeweest? Pak je telefoon, laptop of tablet erbij en ga opzoek naar heerlijke vakantiehuisjes!

Geplaatst in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *