Mercure Hotel Schiphol Terminal

Slapen op schiphol: het Mercure Hotel Schiphol Terminal

Reizen en op reis gaan is geweldig en ik kan er geen genoeg van krijgen. De voorpret is het halve werk, maar waar ik persoonlijk echt moeite mee heb is de dag dat ik daadwerkelijk op een vliegtuig moet stappen en zeker als het een vroege vlucht betreft. Ik ben dan zó bang dat er iets mis gaat onderweg en er valt een last van mijn schouders als ik daadwerkelijk op het vliegveld ben aangekomen. Gelukkig zijn er ook steeds meer mogelijkheden om vlakbij of zelfs op het vliegveld te slapen. Toen ik dus vorige week naar Portugal vloog en zag dat ik 's morgens heel vroeg in moest checken  ben ik op zoek gegaan naar een manier om die ochtendstress aan te pakken. Ik sliep een nacht in het Mercure hotel Schiphol Terminal.

Als ik de kamer boek krijg ik een duidelijke uitleg over het inchecken en hoe ik bij het hotel moet komen. Het Mercure hotel Schiphol Terminal werkt met kamers die je voor een nacht ( 20:00 - 09:00 uur) of voor een dag (10:00 - 19:00 uur) kunt boeken.  Ik heb in dit geval dus een nachtkamer.

Na het avondeten ga ik rustig met het openbaar vervoer naar Schiphol; vanaf Eindhoven heb ik een doorgaande trein en kan het relaxen dus al beginnen. Eenmaal op het vliegveld moet ik mijn ruimbagage in een kluis achterlaten omdat deze helaas sinds begin juni niet meer meegenomen mag worden naar het hotel. De kluisjes zijn vlakbij de ingang van het hotel, op een kleine 5 minuten lopen, en ik betaal 7 Euro voor de huur van een grote kluis.

Vlakbij het hotel moet ik langs de douane dus alle spullen gaan op de band. Omdat ik er op dit tijdstip ben is het reuze rustig bij de controle en ben ik er zo doorheen. Dan is het nog 1 minuutje lopen tot ik bij de ingang van het Mercure hotel Schiphol Terminal kom.

 

mercurehotelschiphol6

mercurehotelschiphol5

 

Bij de receptie word ik hartelijk ontvangen. Ik krijg nog een kleine uitleg wordt er gecontroleerd welke vlucht ik heb en gevraagd of ik een wake up call wil de volgende ochtend. Avondmens als ik ben maak ik daar graag gebruik van en de receptioniste adviseert mij welke tijd het best is. Het hotel is klein, het telt in totaal 32 kamers waarvan er één geschikt is voor rolstoelgebruikers, en 6 voor families. Verder kun je er een 1-persoons of een 2-persoons kamer boeken.  Ik slaap in een tweepersoonskamer.

Naast deze kamers zijn er zijn 6 badkamers beschikbaar waar je voor €12,50 terecht kunt om je even op te frissen en om te kleden, handig als je bijvoorbeeld een langere tussenlanding hebt maar geen behoefte hebt aan een hele kamer. Het hotel is helemaal vol op deze avond, maar het is heerlijk rustig. Op de gang spreek ik een man uit India, die vanuit Mexico weer op weg is naar huis. Hij heeft wat last van het tijdsverschil maar vliegt morgen pas in de loop van de dag verder. Tijd genoeg om nog een aantal uren te slapen.

Mijn kamer in het Mercure Hotel Schiphol Terminal.

Als ik de kamer binnenloop valt mijn oog direct op de grote wand met klompenbehang. Een mooie "eyecatcher" van dit oer Hollandse product. Hier word ik persoonlijk wel blij van. De rest van de kamer is efficiënt ingericht. Een goede stoel om te zitten, kleuren tv en een bureau waaraan je nog even kunt werken als je wilt. De badkamer is van alle gemakken voorzien en ik spring even onder de lekkere regendouche. Mijn handdoek kan ik niet op een haak hangen, maar er is ruimte genoeg om hem ergens anders kwijt te kunnen.

 

mercure hotel SchipholTerminal2

mercure hotel SchipholTerminal1

 

mercure hotel SchipholTerminal

 

Na deze verfrissende douche besluit ik nog even te werken en me wat voor te bereiden op de reis die ik ga maken. Het internet doet het prima dus ik kan lekker doorwerken. Er is een waterkoker op de kamer waarmee ik nog een cappuccino maak en uiteindelijk ga ik tegen 11 uur slapen.

mercurehotelschiphol9

 

 

Als mijn wekker gaat schrik ik wakker uit een diepe slaap. Ik heb aan één stuk doorgeslapen.  Als ik me aangekleed heb is er nog net tijd over voor een snelle kop cappuccino en de nacht receptionist voorziet me vriendelijk van wat extra suiker.

Na het verlaten van het hotel is het wel even zoeken met mijn wat duffe hoofd om weer bij de bagagekluisjes uit te komen en mijn tas op te halen. Dit kan komen doordat een klein deel van het vliegveld op dit moment verbouwd wordt en ik iets anders moet lopen. Toch ben ik in een kleine 10 minuten bij de kluisjes, dus uiteindelijk valt alles reuze mee.

Ik moet opnieuw door de douane. Door de aangescherpte regels op Schiphol is dit helaas niet te vermijden, maar zo op de vroege ochtend is het overal rustig.

 

Mijn conclusie na een nacht slapen in het Mercure Hotel Schiphol Terminal:

De pluspunten:

 • Geen stress op de dag dat je vertrekt! Voor mij was dit dé reden om in dit hotel te slapen.
 • Goed werkend internet (wifi) op de kamer.
 • 's Avonds kun je op het vliegveld nog wat eten of drinken als je wilt.
 • Een sfeervolle kamer met een frisse uitstraling.
 • Toiletartikelen en koffie en thee op de kamer.
 • Vriendelijke ontvangst bij de receptie en behulpzaam personeel.
 • Het is er rustig, je hoort de buren niet. Ik heb prima geslapen!

De Minpunten:

 • Een klein minpuntje; er is geen haak voor de handdoek op de badkamer.
 • Je zit achter de douane. Sinds juni is dit geen pluspunt meer, maar ook weer geen onoverkomelijk nadeel
 • Taxfree shoppen mag alleen op de dag van de vlucht. Voor mij viel er dus niet veel te shoppen met die vroege vlucht.

 

Een kamer boek je vanaf €85 voor een dagkamer en €99 voor een nachtkamer.

Ontbijten kan eventueel op het vliegveld of in het restaurant Bread. Roomservice bestellen kan ook, evenals het halen van een klein hapje of drankje uit de automaat in de ontvangstruimte van het hotel. Ik heb hier zelf geen gebruik van gemaakt omdat ik op de vlucht ook een ontbijt kreeg.

Voor meer informatie of boekingen kun je terecht op de website van het Mercure Hotel Schiphol Terminal .

 

Mercure hotel Schiphol Terminal4

Uitgerust naar Lissabon!

mercurehotelschiphol7

NB: Ik sliep in deze kamer op uitnodiging van het Mercure Hotel Schiphol Terminal. De beschreven ervaring is mijn persoonlijke mening.

Ook fijn on te lezen;

Geplaatst in Europa, Nederland, overnachten, reviews.

2 reacties

 1. Klinkt als een prima hotel om uitgerust op je vlucht te stappen. Wel jammer dat je 2x door de douane moet, en je moet dus wel je spullen voor de nacht bij je hebben. Goed om rekening mee te houden. De kamer ziet er netjes uit, leuk dat behang!

  • Het is nderdaad jammer dat de regels anders geworden zijn, het hotel vind het zelf ook niet plezierig, maar al met al is het wel de moeite waard om zo dichtbij te slapen. Bovendien gaan er in de echt vroege uurtjes van de meeste hotels nog geen transferbussen die je naar het vliegveld brengen, dat is hier ook een voordeel! (Niet nodig, je kunt lekker lopen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *