Pieterpad wandelen etappe Swolgen Vierlingsbeek

Pieterpad etappe Swolgen Vierlingsbeek; wandelverslag, ervaring en handige tips

Lees ons wandelverslag van de Pieterpad etappe van Swolgen naar Vierlingsbeek. Met handige tips voor horeca, overnachten langs het Pieterpad, het Pieterpadboekje en meer.

Pieterpad etappe Swolgen Vierlingsbeek, routegegevens

  • Totale afstand van deze etappe: 23 kilometer, gemarkeerd in 2 richtingen.
  • OV: met trein en bus via Venray.
  • Parkeren: kerk Swolgen of Spoorstraat Vierlingsbeek .
  • Voornamelijk onverharde paden.
  • Horeca: in Swolgen, Meerlo, Wanssum en Vierlingsbeek.
  • Startpunt: Bosweg 10 Swolgen of Spoorstraat 3 Vierlingsbeek.
  • Eindpunt: Bosweg 10 Swolgen of Spoorstraat 3 Vierlingsbeek.
  • Overnachten: B&B Perron 22, Vierlingsbeek.

Het Pieterpadboekje

Wil je zelf (deze etappe van) het Pieterpad wandelen? Als voorbereiding op het Pieterpad adviseer ik je om de Pieterpadboekjes van Nivon te bestellen (hiermee steun je ook het Pieterpad):

Je vindt deze etappe van het Pieterpad in het tweede deel van het Pieterpadboekje: Pieterpad zuid, Vorden Maastricht

Een vroege start van onze Pieterpad etappe in Swolgen

We wisten het al, het wordt een vroege start. Onze barmhartige Samaritaan Toos, die zo gastvrij was om ons last minute te ontvangen toen het gisteren misliep, heeft een vroege afspraak. Het ontbijtje smaakt er niet minder om en zo beginnen we ruim voor 9 uur al met wandelen. Uitgezwaaid door Toos en met een laatste kwispel van Bowie beginnen we uitgerust aan onze tweede etappe van het Pieterpad.

→Lees hier al onze tips voor fijne accommodaties aan het Pieterpad.

Wat een leuke etappe!

Al snel wandelen we het dorp uit en het bos in waar we al diverse wandelaars tegenkomen. Daarna gaat de etappe door het kleine dorpje Tienray met de Lourdesgrot. Iets buiten het dorp passeren we een kruisbeeld (we zitten natuurlijk in Limburg) waarna we een klein graspaadje opschieten. Wandelend langs de loop van de Groote Molenbeek is het genieten geblazen, de route is nu al zo mooi. "Wat is dit een leuke etappe" zegt Paula, "ik ben benieuwd naar de rest"!

bos op etappe Pieterpad bij Swolgen

Pieterpad etappe Swolgen Vierlingsbeek

kruisbeeld langs Pieterpad bij Tienray

Kruisbeelden kom je genoeg tegen langs de Limburgse wandelpaden

Pieterpad Limburg etappe Swolgen Vierlingsbeek

Het Pieterpad in Frankrijk

In het kleine Meerlo strijken we neer bij Bakkerij Maison Lambi (hoofdstraat 31). Hoewel de Limburgse vlaai er enorm verleidelijk uitziet houden we het toch bij een cappuccino en die gaat er prima in. Even een kleine pitstop en daarna verlaten we Meerlo. Niet veel later wacht ons een mooie verrassing wanneer we door een kleine poort lopen en over het erf van  'T kasteelke wandelen. Dit zijn van die plekjes waar je alleen maar van kunt dromen, je waant je bijna in Frankrijk op deze sfeervolle kasteelhoeve.

kasteelhoeve 'T Kasteelke langs Pieterpad Limburg
Koeien op de route

Na een kort stukje langs de doorgaande weg slaan we al snel linksaf en gaan een klein hekje door. We wandelen nu langs de Boddebroeker Loop en krijgen al snel gezelschap van een kudde nieuwsgierige koeien die van alle kanten komen aanrennen. Natuurlijk gaan zij midden op het pad staan zodat we enigszins slalommend onze wandeling vervolgen. Gekke dingen die koeien 😉

Iets verderop "ontmoetten" we opnieuw de Groote Molenbeek en wandelen we op de rand van bos en akkers richting Wanssum. De schaduw van de bomen is lekker want de temperatuur is al een aardig eind opgelopen.

Boddebroeker Loop

insectenhotel

Leuk zo'n insectenhotel!

Pieterpad wandelen op rand van bos en akkers

Imposante beuk langs Pieterpad

Imposant gevalletje, wat een wortels...

Verkoelende schaduw en zinderende hitte

Het volgende deel van deze etappe van het Pieterpad rijgt het ene bosrijke stuk aan het andere. Van de Nieuwlandsche Bosschen naar Landgoed Geijsteren waar de kikkers vrolijk kwaken in de waterrijke delen. We passeren zelfs een historische watermolen.

Niet veel later wandelen we een heel ander landschap in. De zandverstuivingen van de Boshuizerbergen zijn ongenadig heet maar we vinden een schaduwrijk bankje om al het moois even op ons in te laten werken. Tijd voor een lekker sapje en hapje die we vanochtend van Toos meegekregen hebben. Even relaxen voor we aan het laatste deel van deze Pieterpad etappe beginnen.

Wandelen door het bos van landgoed Geijsteren

Boshuizerbergen

stuifzand Boshuizerbergen etappe Pieterpad Swolgen Vierlingsbeek

Even doorbijten op het laatste deel van de etappe

Het laatste deel van deze etappe is niet het mooiste deel en valt even tegen. In eerste instantie volgen we een graspad langs het spoor om daarna over een fietspad langs de weg te wandelen. Wanneer de door ons uitgezochte horeca ook nog gesloten blijkt te zijn hebben we ineens niet zo veel zin meer. Gelukkig weten we dat we vannacht op een geweldig leuk plekje overnachten dus de pas gaat erin. Hop met die beentjes!

Aan de rand van Vierlingsbeek treffen we nog een mooi, waterrijk stukje. Nog even de schaduw opzoeken en een laatste teug uit de waterflesjes.

wandelen langs het spoor Pieterpad

kleine kapel langs Pieterpad Vierlingsbeek

Pieterpad etappe Swolgen naar Vierliengsbeek

Pieterpad bij Vierlingsbeek

Pieterpad wandelen

Een warme ontvangst in Vierlingsbeek

En dan staan we "ineens" in Vierlingsbeek, de laatste kilometers zijn voorbij gevlogen. Ons overnachtingsadres, Bed & Breakfast Perron 22, ligt pal aan de route en al snel maken we kennis met Anneriet. "Welkom dames. Zet je tas neer dan zal ik je even de gemeenschappelijke binnenruimte én de tuin laten zien en daarna gaan we naar de kamer. Jullie hebben de grootste kamer en allebei een eigen bed". De keus is snel gemaakt; Paula slaapt beneden en ik nestel me op de knusse loft.

Zelf ook overnachten op dit bijzondere plekje? Boek je B&B kamer dan via Bedandbreakfast.nl of rechtstreeks via de eigen website.

Bed & Breakfast Perron 22 Vierlingsbeek Pieterpad overnachting

Relax modus aan!

Het is half 4 dus er is tijd genoeg om lekker te relaxen. Eerst een lekker bakje op onze eigen bank en nadat we gedoucht hebben zitten we prinsheerlijk in de tuin. Daarna is het tijd om aan te schuiven want we hebben de Table d’hôte geboekt. Een culinaire verrassing aan het eind van een prima dag op het Pieterpad.

Tijdens het eten kletsen we gezellig met de andere, Belgische, gasten en genieten van de warme avond. Daarna beginnen we de inspanning te voelen en na een kort rondje door het dorp is het tijd om ons bed op te zoeken. Morgen is er weer een dag.

→De GPS van de route en meer info over deze Pieterpad etappe vind je op deze pagina van het Pieterpad.

 

Nog meer etappes van het Pieterpad wandelen?

Geplaatst in meerdaagse wandelroute, Nederland, Pieterpad, wandelen, Wandelen in Europa, wandelen in Limburg, Wandelen in Nederland, wandelvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *