Kunstplanten voor binnen bij Maxifleur

Kunstplanten voor binnen, wij zijn om!

Kunstplanten in huis. Ik moest er vroeger niet aan denken. Tegenwoordig zijn kunstplanten een heel stuk mooier en bijna niet van echt te onderscheiden. Een perfect alternatief voor wie net als wij veel van huis is, minder tijd heeft om voor de planten te zorgen of voor plekken waar levende planten het niet goed doen.

 Een goede oppas

Wie er op vakantie gaat en huisdieren of een huis vol planten heeft kent het wel. Je hebt iemand nodig die je kunt vertrouwen en die met liefde een paar weken je taken over kan nemen.  Omdat wij altijd in de buurt van onze familie woonden was een oppas nooit een probleem. Er was altijd wel iemand die even binnen kon wippen, de planten water geven, het gras maaien en de huisdieren voeren en aandacht te geven. Onze vakanties waren maximaal 4 weken en goed overbrugbaar voor de oppas. Ideaal!

Sinds ik Frank ken ga ik steeds vaker op pad. Tegenwoordig werken we allebei vanuit huis of op locatie. Op dit moment kiezen we ervoor om nog een thuisbasis in Nederland te hebben en dit kan fijn maar soms ook lastig zijn. Want wat doe je als je soms 3 maanden achter elkaar weg bent of heel vaak een paar dagen? Natuurlijk is de familie nog steeds bereid om een oogje in het zeil te houden maar voor ons voelt het wel meer bezwarend. Huisdieren hebben we niet meer. We missen de gezelligheid, maar het is nu eenmaal niet verenigbaar met onze huidige levensstijl. Maar een huis zonder planten? Dat is wel erg ongezellig.

Een huis vol planten

Toen Frank en ik onze eerste lange reis maakten hadden we een huis vol planten. Kunstplanten waren er nog niet bij want die vond ik echt niet mooi. Na een paar jaar kwam er een eerste kunstvaren in een donker hoekje en later nog een mooie kunstplant. Best wel makkelijk dachten we. Af en toe even afstoffen en dat is het. In die jaren maakten de kunstplanten een enorme ontwikkeling door. In tuincentra keken we er steeds vaker naar en ze werden steeds mooier. Toch hadden de levende planten nog de overhand al werden het wel steeds meer soorten die makkelijk in het onderhoud waren. Van die exemplaren die je bijna niet dood kunt krijgen.....

Kunstplanten in huis

Mijn schoonouders hielden een oogje in het zeil tijdens onze reizen. "Deze paar hoef je geen water te geven hoor, die zijn nep. Alleen die op de vensterbank zijn nog echt" legde ik ze elke keer weer uit. En toch gebeurde het regelmatig dat we thuiskwamen en er toch een plasje water in de pot van onze kunstplanten stond. Niet erg, want daar kunnen ze tegen.

De omslag kwam toen we een paar jaar geleden thuiskwamen van een lange backpack reis. In de tuin stonden diverse totaal uitgedroogde planten. "Ik had er geen erg in dat dit echte planten waren" riep mijn schoonvader. "Ik heb ze gisteren nog snel even water gegeven" Dat was het moment voor ons dat we besloten om overal kunstplanten voor binnen aan te schaffen. Makkelijk voor iedereen.

De Lyrata, lekker vol en groen!

Online kunstplanten kopen

Kunstplanten kopen kan tegenwoordig op heel veel plekken. Het fijne is dat de kwaliteit inmiddels zo goed is dat je met een gerust hart online kunstplanten kunt aanschaffen zoals op de site van Maxifleur. In deze tijd waarin de winkels gesloten zijn is dat wel zo handig. Kopje koffie erbij en lekker browsen op het internet. Neem de tijd want kunstplanten schaf je niet voor een jaartje aan. Ze blijven namelijk mooi van kleur, zelfs in het zonlicht en gaan daardoor jaren mee.

Maxifleur is specialist in kunstplanten. Bij hen kun je terecht voor kunstplanten in alle soorten en maten en prijzen voor binnen én buiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie ficus voor in de huiskamer of serre? Of heb je liever een bloeiende orchidee, geranium of passiebloem of mooie kunstbloemen in een vaas? De keuzemogelijkheden zijn enorm. Voor een grote huiskamer en meer tropische sferen binnen of buiten kun je kiezen uit diverse soorten kunstpalmen, bamboe, olijfbomen en mimosa. Een beetje vakantie in eigen huis.

Vind je het toch lastig om online te shoppen? De showroom van Maxifleur in Rozenburg (NH) heeft meer dan 1000 m2 vol mooie planten en kun je live óf virtueel bezoeken.

Kunstpalmen voor op het terras

Een beetje vakantiegevoel in huis

 

 

Wij zijn om en hebben tegenwoordig bijna alleen nog maar kunstplanten in huis. En jij?

Geplaatst in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *