bollenvelden

Foto van de maand april 2017; bollenvelden

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur . Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb. Deze keer de prachtige bollenvelden.

 

April 2017

Ieder jaar, in maart, april en mei, is het weer genieten van de Nederlandse bollenvelden. Zelf zag ik ze al een aantal keer en  wandelde en fietste diverse keren langs de mooiste velden. Er is bijna geen enkel Nederlands fenomeen waar ik zo blij van word als dit. De kleuren en geuren van de velden zijn ongeëvenaard en spatten van het scherm. Hoewel deze foto niet van dit jaar is kun je hem elke april vast zelf ook ergens spotten.

Heb jij de bollenvelden al eens van dichtbij bekeken dan ben je vast net als ik een groot fan. Heb je ze nog nooit gezien, zet ze dan maar op je bucketlist!

Wil je meer lezen over de beste plekken om de velden zelf eens te spotten? Klik dan door naar mijn uitgebreide post vol handige tips!

 

Meer foto's van de maand kun je vinden op mijn speciale foto van de maand pagina.

Volg mij op mijn Instagramaccount voor nog meer natuur en reisinspiratie.

Wil je meer lezen over de beste plekken om de bollenvelden zelf eens te spotten? Klik dan door naar mijn uitgebreide post vol handige tips!

 

 

 

Geplaatst in bollenvelden, bucketlist, Europa, Foto van de maand, fotografie, Nederland.

16 reacties

 1. Mooie foto, die roodgele tulpen mogen er best wezen! Ik geniet er ieder jaar ook weer van en probeer altijd op z’n minst een bezoekje aan de bollenvelden te plannen. Laatst fietsend, genieten was het!

  • Ik heb dit jaar over moeten slaan en hoop volgend jaar zelf ook weer te kunnen gaan. Ik wordt altijd zo blij van al die kleur!

  • Ik kan het je niets anders dan aanraden, het is zo mooi! Het lijkt inderdaad wel of iedereen dit jaar een keer de bollenvelden bekeken heeft….

 2. Wat een prachtige foto inderdaad! Ik ben twee jaar geleden voor het eerst naar de Noordoostpolder geweest en ik vond het er ontzettend mooi. Vorig jaar ben ik naar andere bollenvelden gegaan. Heel bijzonder om te zien!!

 3. Zo’n mooie foto! Ik heb echt nog nooit bollenvelden gezien en wilde eigenlijk dit jaar gaan, maar ben bang dat het weer niet van komt. Te drukke planning want volgens mij heb ik tot uiterlijk eind mei de tijd 🙁 .

  • Ik begreep dat op diverse plekken de velden al geoogst zijn. (Want hoe mooi ook, het blijft eigenlijk gewoon productie). Nieuwe ronde, nieuwe kansen….

 4. Wat een schitterende foto! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de bollenvelden nog nooit in het echt heb gezien, maar ze staan wel hoog op mijn lijstje inmiddels! Wie weet lukt het volgend jaar om ze te zien…

 5. Mooie foto Ivonne! En het geeft niks dat ie van vorig jaar is, hij is nog net zo mooi om te zien. 😉 Ik hoor zelfs verhalen van Chinezen die hun bezoek aan Europa helemaal rondom een bezoek aan de bloemenvelden plannen. Maf toch? Ach ja, wij kunnen er ieder jaar vrij gemakkelijk van genieten maar het blijft bijzonder. 🙂

  • Ik kreeg een mail van een dame die naar Nederland wilde komen en haar trip nu speciaal uitstelt omdat ze te laat was. Bijzonder dat wij zo’n toeristische trekpleister hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.