mooiste herfstwandelingen van Nederland vliegenzwam

De mooiste paddenstoelen foto’s met wandeltips

Geniet jij ook al zo van de herfstkleuren en de veranderende natuur rond deze tijd van het jaar? De herfst is voor mij dé tijd om op zoek te gaan naar de mooiste paddenstoelen en die op de foto te zetten.  Hoe vaak ik al in een bijna onmogelijke houding op  de grond heb gelegen om foto's te kunnen maken is niet meer bij te houden. In dit fotoblog deel ik een aantal van mijn favoriete paddenstoelenfoto's met jullie.

Waar vind je al die mooiste Paddenstoelen dan?

In dit fotoblog deel ik niet alleen mijn mooiste paddelstoelen met jullie, maar ook de plek waar ik ze tijdens het wandelen gespot heb. Stuk voor stuk prachtige gebieden die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Indien ik er een blog over heb geschreven dan is er een link om door te klikken!

Veel plezier de komende weken, het is voorbij voor je er erg in hebt. (Maar gelukkig hebben we de foto's nog... 😉 )

 

mooiste paddenstoelen

Tijdens ons last minute weekend in het Drents Friese Wold genoten we enorm van de herfstkleuren. Als je de foto's ziet is het bijna niet te geloven dat ik er niets aan bewerkt heb, maar toch is het zo. Niet alleen vonden we er de mooiste paddenstoelen, zoals deze geschubte inktzwam, maar de bomen leken wel in brand te staan. Zo mooi tref je het niet vaak!

 

mooiste paddenstoelen Overasseltse en Hatertse Vennen

Tijdens de wandelcampagne die ik mocht doen voor de Geldersche Streken ontdekte ik de Overasseltse en Haterse Vennen. Wat een mooi gebied is dat en het stikte er van de paddenstoelen zoals deze schubbige bundelzwam.

 

mooiste paddenstoelen de vliegenzwam

Deze vliegenzwam kwam ik tegen tijdens het lopen van de Trage Tocht Rheden in het Nationaal Park Veluwezoom. Een uitdagende tocht met veel hoogteverschil, maar wat een mooi gebied. Elke keer weer onder de indruk!

 

mooiste paddenstoelen

Ook deze prachtige witte glimmers kwam ik tegen tijdens de Trage Tocht Rheden. Helaas heb ik de naam niet kunnen vinden, dus wie het weet mag het zeggen!

 

mooiste paddenstoelen vliegenzwammen

En ja hoor, daar heb je ze weer! Er was een tijd dat er geroepen werd dat de vliegenzwam leek te verdwijnen uit onze Nederlandse natuur. Gelukkig is die voorspelling geen waarheid geworden, want wat zijn ze mooi! Ook deze spotte ik in het Drents Friese Wold.

 

mooiste paddenstoelen

We bezochten de nieuwe natuur van de Bedafse Bergen in het park de Maashorst. Naast de prachtige stuifduinen kwamen we tijdens het wandelen ook de mooiste paddenstoelen tegen. Best een verrassing om er zo veel te vinden in dit gebied. Ik twijfel of deze jongen een bruine boleet is, dus mocht ik het mis hebben dan hoor ik het graag van je. Mooi is ie wel in ieder geval, ik had hem nog niet eerder gezien.

 

mooiste paddenstoelen Overasseltse en Hatertse Vennen

Ook deze kleine zwavelkopjes vond ik bij de Overasseltse en Haterse vennen. Welk kaboutertje zou daar in wonen?

 

N70 wandelroute witte paddenstoelen

De N70 wandelroute in het Rijk van Nijmegen is één van mijn all time favorieten voor een herfstwandeling. Paddenstoelen genoeg. Volgens mij is dit de parelzwuifstam, maar mocht ik het mis hebben dan hoor ik het graag.

 

mooiste paddenstoelen

Als ik het juist heb is dit de rechte koraalzwam, één van vele soorten koraalzwammen die ons land rijk is. Dit pareltje vond ik tijdens het wandelen van het Voetstappenpad in de buurt van Hilversum. Een mooie route in de streek waar ik opgroeide. Langs heide en door het bos die, zeker als de heide bloeit, een absolute topper is!

 

mooiste paddenstoelen

Volgens mij is dit ook een zwavelkopje. We vonden deze tijdens onze wandeling door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

 

mooiste paddenstoelen Overasseltse en Hatertse Vennen paddenstoelen

Boomstronken en paddenstoelen tijdens de wandeling bij de Overasseltse en Hatertse Vennem.. De gouden combinatie die nooit gaat vervelen.

 

mooiste paddenstoelen Trage Tocht Hilvarenbeek hersenzwam

Deze prachtige hersenzwam vonden we in de bossen bij Hellendoorn. We liepen er de Trage Tocht Hellendoorn. Een mooie route in de zomer, het voor- en najaar.

 

mooiste paddenstoelen vliegenzwam Veluwe

En nog zo'n mooie vliegenzwam die ik tegenkwam op mijn wandeling op de Veluwe. De Bakenberg en Leesten wandeling is slechts één van de vele mooie routes die je kunt wandelen in deze mooie regio.

 

N70 wandelroute mooiste paddenstoelen

Paddenstoelen, de opruimers van de natuur. Op boomstammen en stronken vind je de mooiste exemplaren zoals deze bruine ?? (Wie weet het)  tijdens de N70 wandelroute in het Rijk van Nijmegen.

 

paddenstoelen op de Veluwe

Wie het kleine niet eert... gespot tijdens het wandelen van de Bakenberg en Leesten wandeling op de Veluwe.

 

oranje koraalzwam op de Cartierheide

Eén van mijn favoriete wandelgebieden vlakbij huis is de Cartierheide. Hier vind je in de herfst de mooiste paddenstoelen zoals deze oranje koraalzwam. Wat een natuurgeweld!

 

Met een macrolens (de ik helaas niet bezit) maak je nóg mooiere foto's van paddenstoelen. Klik maar eens door naar #staatsbosbeheer_paddenstoelenprikbord op Instagram. Genoeg inspiratie om mee op pad te gaan deze herfst!

 

Wat is de mooiste paddenstoelen foto die jij maakte? Deel hem met ons als reactie op dit blog.

Ik ben benieuwd naar jullie foto's!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.