De foto van de maand september

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur . Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik  in de foto van de maand een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

September 2015.

 Dat je vaak niet ver hoeft te reizen om mooie dingen te zien bewees mijn bezoek aan Maastricht afgelopen weekend.  Een bloggers meeting met een groep enthousiastelingen uit Nederland en België bracht mij in het zonnige Maastricht.  Naast een gezellige en nuttige ontmoeting met mijn mede bloggers heb ik een plek in mijn hart gereserveerd voor deze sfeervolle stad.

Van deze foto die ik maakte in één van de kleine winkeltjes word ik zo blij dat die wat mij betreft spontaan de foto van deze maand is geworden! Met een duidelijke "note to self"  ik moet snel weer een keer terug!!!!

 

 

fotovandemaandseptember

4 reacties

  1. Ja, Nederland is dus ook gewoon mooi. Dat bewijst deze charmante foto wel. Zelf neem ik mijn camera dus bijna nooit mee als ik in Nederland op stap ben. Misschien ook gewoon omdat een spiegelreflex zo’n enorm ding is. Gebruik jij ook een spiegelreflex of meer een compact camera.

    Ik vind dit echt een leuke rubriek trouwens. Steeds als ik deze rubriek lees, wil ik het ook gelijk introduceren op mijn blog. Maar eerst even mijn reisverslagen Japan afmaken…

    • Als je van foto’s maken houdt is het zo leuk om er meer mee te doen. Ik zeg doen dus die rubriek! Ik neem meestal mijn spiegelreflex mee als ik serieus van plan ben om foto’s te maken maar het is inderdaad wel sjouwen. Als ik hem niet bij me heb heb ik geregeld spijt omdat ik geen compact camera of telefoon met foto mogelijkheid bezit. Op de een of andere manier kom ik altijd wel weer leuke dingen tegen om op de foto te zetten en dat kan dan dus niet, het eeuwige dilemma.

  2. Inderdaad een superfoto die duidelijk maakt wat fotograferen is: schrijven met licht. Mooi vastgelegd! En bedankt voor de tip voor een leuke citytrip in eigen land, wij zijn de laatste tijd ook steeds meer plekjes dicht bij huis aan het ontdekken. 🙂

    • Bedankt voor het compliment! Wij hebben ons voorgenomen om volgend voorjaar en zomer ook eens wat dichter bij huis te blijven en Europa weer eens wat mee eer aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.