camper route door het noorden van Nederland blog reisdagboek

Camperroute door het noorden van Nederland, ons reisdagboek

We zijn weer op pad en rijden met onze camperbus een route door het noorden van Nederland. In dit live- reisdagboek nemen wij jullie graag mee op reis en krijg je dagelijkse updates van onze camperroute door het noorden van Nederland. Boordevol foto's, tips voor de mooiste bezienswaardigheden, de gezelligste stadjes en fijne natuurgebieden. Natuurlijk bezoeken we tijdens onze reis ook diverse nationale parken in het noorden van Nederland. De wandelschoenen en fietsen gaan mee!

Slapen doen we meestal in de camper, afgewisseld met overnachtingen op andere toffe plekjes. We hebben al een paar hele leuke overnachtingsadressen op het programma staan en gaan tijdens de reis op zoek naar nóg meer fijne plekjes. Dat is natuurlijk ook het leuke van reizen met de camper. Een camperroute hoef je niet te plannen en kan elk moment aangepast worden.

Camperroute door het noorden van Nederland, het reisdagboek

In dit reisdagboek delen wij de komende weken de mooiste wandel- en fietsroutes, outdooractiviteiten, leuke plekjes om te overnachten en meer. Volg ons voor dagelijkse updates van onze avonturen. En heb je nog mooie tips voor Noord-Holland, de Waddeneilanden, Groningen, Friesland, Drenthe of Overijssel? Laat dan een reactie achter onder het blog. Wij laten ons ook graag door jullie inspireren!

  • In dit blog genoemde prijzen voor onze campings en camperplaatsen zijn de prijs van 2021 voor camper, 2 personen, incl. elektra en toeristenbelasting, douche en wc.
  • Foto's in het blog kun je in groot formaat bekijken door er op te klikken!

Ook leuk om te lezen: onze tips voor leuke kleinschalige campings en camperplaatsen

Wandelen rond Naarden Vesting

De eerste dag van onze camperroute door het noorden van Nederland beginnen we rustig. Rond het middaguur parkeren we de camper aan de zuidkant van Bussum en wandelen vanaf daar richting Naarden Vesting. De Trage Tocht Naarden Vesting is 17 kilometer lang en gaat door de buitenwijken van Bussum en door fraaie natuurgebieden als het Naardermeer en de Fransche Kampheide. Het hoogtepunt van de route is Naarden Vesting. Eén van de best bewaarde vestingssteden van Nederland waar we over de buiten- en binnenwal wandelen en een extra rondje door de stad maken.

Overnachten doen we aan de rand van Amsterdam op  Minicamping 't Uilenstekkie. (prijs 2021: €19,50)

 

Naarden Vesting stadse tocht wandelen

Wandelen over de binnenwal van Naarden Vesting

 

Zaanse Schans oudste Albert Heijn winkel

Op de Zaanse Schans vind je de oudste Albert Heijn winkel van Nederland

De Zaanse Schans, must see in het noorden van Nederland

Een bezoek aan de Zaanse Schans staat al heel lang op onze verlanglijst en dag 2 van onze route door noord Nederland is er de perfecte dag voor. Na het ontbijt rijden we richting Zaandijk waar we de camper bij het station parkeren. We fietsen een korte route van ruim 10 kilometer rond de Zaanse Schans. De molens en musea zijn helaas gesloten vanwege de corona maatregelen. Wel is het heerlijk rustig in het anders zo drukke Zaanse Schans. We hebben het rijk bijna voor onszelf alleen en het is genieten. Van het mooie weer en van wat we zien.

Wist je dat je in Zaanse Schans naast de bekende molens ook diverse prachtige authentieke woningen, een klompenmakerij en het oudste filiaal van Albert Heijn kunt bekijken?

Overnachten en varen op een kampeervlot!

Na het bezoek aan de Zaanse Schans rijden we door naar het kleine Uitdam. Hier checken we in bij Experiencewaterland. We gaan varen én overnachten op één van hun kampeervlotten. Een super tof concept waarbij je overdag de mooie natuur kunt bekijken en 's nachts je vlot kunt aanleggen op een leuk plekje dat je zelf uitkiest. Overnachten doen we in de tent op het vlot, die we (na instructie) binnen een minuut of 4 hebben opgezet.

Lees hier alles over ons microavontuur op het kampeervlot.

 

Kampeervlot Experience Waterland

 

vuurtoren Paard van Marken

Fietsen over Marken

Na een fijne nacht op het water varen we op dag 3 van onze roadtrip na het ontbijt terug naar Uitdam. Daar stappen we weer in de camper en rijden richting Marken. Het laatste deel van de rit gaat per fiets. Richting het gezellige, maar nu nog stille, haventje, door de straatjes met groene huisjes en richting de vuurtoren "Het Paard van Marken". Eén van de meest gefotografeerde vuurtorens van Nederland die stamt uit het jaar 1839 en op de oostelijke punt van het schiereiland staat. Daarna fietsen we via kleine dijkweggetjes weer terug richting de camper.

Monnickendam

Op een route door het noorden van Nederland mag een bezoekje aan Monnickendam niet ontbreken. Nadat we de camper hebben geïnstalleerd wandelen we binnen enkele minuten naar het centrum van dit pittoreske stadje. Hier slenteren we door smalle straatjes met mooie panden en laten ons verrassen door het trompetterende mannetje op de kerktoren. Daarna is het tijd om even te relaxen, een hapje te eten en te genieten van het heerlijke weer. Buiten eten op 31 maart, wie had dat gedacht!

Overnachting: de camperplaats van de Jachthaven Waterland Hemmenland (prijs 2021: €24,70)

 

Kerkje Monnickendam

Op het hele uur blaast het mannetje op zijn trompet en rijden de ruiters een rondje
 

camperroute noorden van Nederland Kaasmarkt Edam Noord-Holland

Zelfs zonder de Edammer kaasmarkt is dit plein een plaatje.

Volendam en Edam

Als we de volgende ochtend wakker worden is het weer omgeslagen. De zon schijnt nog steeds maar er staat een stevig windje en de temperatuur is ruim 10 graden lager dan gisteren. We stappen op de fiets om Volendam en Edam te bekijken.

Toeristisch

Volendam valt ons behoorlijk tegen. Het voelt super toeristisch, zelfs nu er weinig toeristen zijn en alles gesloten is. Het nabijgelegen Edam vinden we wel erg mooi en we zijn gek op de grachtjes met bruggetjes, steegjes en bijzondere panden. We stallen de fiets bij de VVV en wandelen een rondje door het centrum waarbij we o.a. over het plein van de beroemde Edammer kaasmarkt wandelen. Daarna is het stevig trappen naar de camperplaats in Monnickendam. We drinken een drankje in het laatste middagzonnetje maar eten doen we vandaag binnen.

Camperroute noorden van Nederland; terug naar de kust

Niets is zo veranderlijk als een route met de camper. Na een paar dagen mooie stadjes krijgen we weer zin in zand, zee en duinen. Daarom stappen we na het ontbijt in de camper en rijden richting Petten, op een klein uur van Monnickendam. Petten bezoek je voor de hoge duinen en het strand en vanwege een paar bijzondere bezienswaardigheden. Je vind deze vlakbij elkaar en direct aan het strand.

In de Wall of Shame komt plastic afval uit de zee tot leven en wordt gepresenteerd met een vleugje humor. In Palendorp Petten vormen de pa­len sa­men het sil­hou­et van de kerk en tien hui­zen in het voor­ma­li­ge Pet­ten.

Overnachting: boerencamping Burgerfarm, (prijs 2021: €17,50, incl. 6 verse eitjes!) in het kleine Dirkshorn.

 

 

camperroute noorden van Nederland schommel palendorp Petten

In het palendorp bij petten kun je ook nog op de schommel!

wandelen Schoorlse Duinen tijdens camperroute noorden van Nederland

De Schoorlse Duinen zijn de hoogste duinen van Nederland!

Wandelen in de Schoorlse Duinen

Duinen en strand spelen een belangrijke rol op onze camperroute door het noorden van Nederland. Vandaag wandelen we een prachtige route door de Schoorlse Duinen. Het 17 kilometer lange Boswachterspad "de Stuifduinentocht". Over de hoogste duin van Nederland, door het bos, stuifzandvlaktes en langs het strand. Het zonnetje schijnt volop en met de wind in de rug is het aangenaam wandelweer.

Overnachting onderweg: de officiële en gratis camperplaats bij het kleine dorp Spanbroek (Geen voorzieningen).

Onze camperroute door het noorden van Nederland

Na 2 dagen wandelen en uitwaaien aan de kust van Noord-Holland rijden we weer naar het oosten. Omdat onze lezers ons van alle kanten tipten om vooral Hoorn te bezoeken is dit onze volgende stop. Hoorn is één van de mooiste steden van Noord-Holland en mag niet ontbreken op een camperroute door het noorden van Nederland.

De mooiste stad van Noord-Holland?

Nadat we de camper in de haven van Hoorn gestald hebben wandelen we vanuit daar een mooie route door het oude centrum. Wij zijn verliefd. Op de havens met de eeuwenoude schepen, de sfeervolle straatjes en de statige, historische panden. Hoorn bezoeken is een dikke aanrader en tot nu toe onze favoriete stad van deze reis met de camper!

Overnachting: de haven van WSV Hoorn. (prijs 2021 €20)

 

historische schepen haven Hoorn

Historische schepen in de haven van Hoorn

 

natuurgebied het Zwanenwater Callantsoog

In mei en juni staat het Zwanenwater vol orchideeën!

camping Julianadorp Aan Zee camperroute noorden van Nederland

Camping Julianadorp Aan Zee

Enkhuizen wordt wandelen in het Zwanenwater.

De volgende ochtend hebben we plannen om met een vriendin rond Enkhuizen te gaan wandelen maar het weer gooit roet in het eten. Daarom vertrekken we na het ontbijt richting Callantsoog omdat het daar nog wat beter is. We wandelen een korte route in natuurgebied het Zwanenwater door de mooie natuur rond de grootste duinmeren van West Europa. Naast zon en straffe wind krijgen we ook een hagelbui op onze kop, en later nog één. April doet wat ie wil!

Veilig in de camper

Naarmate de dag vordert worden de buien steeds heftiger dus zitten we veel binnen. Gelukkig is de wifi op onze camping in Julianadorp prima in orde en  daardoor kunnen we vast weer wat plannen maken voor de rest van de camperroute. De camper schudt er aardig op los in de windhozen. Wat een verschil met nog geen week geleden! Lees hier meer over onze ervaring op de camping.

Overnachting: Camping Julianadorp Aan Zee. (prijs 2021: 20,76, laagseizoen).

Julianadorp Aan Zee

Hagel, zon, windkracht 5 en rukwinden....het is een gekke dag deze 6e april 2021.

Vanaf de camping wandelen we een mooie route door de duinen en over het strand. Onderweg worden we overvallen door een enorme hagelbui en verschuilen we ons diep in onze jassen. 's Middags fietsen we een klein rondje want met al die wind is het bijna niet te doen. Even naar het dorp voor een boodschapje met fotostop voor de mooie hyacinten langs de weg en dan is het genoeg geweest. De camper is knus en warm, laat die wind maar gieren! We overnachten wederom op Camping Julianadorp Aan Zee.

hyacinten bij Julianadorp Aan Zee camperroute noorden van Nederland

Begin april staan de hyacinten in de kop van Noord-Holland in volle bloei

 

duinwandeling bij Julianadorp Aan Zee

Er zijn ook narcissen in de duinen , best wel gek eigenlijk.

 

schapen en vuurtoren Texel camperroute noorden van Nederland

Hoe Texels wil je het hebben? Schapen en de vuurtoren van Texel

Groene Wissel Texel de Cocksdorp camperroute noorden van Nederland

Tijdens de Groene Wissel Texel de Cocksdorp

Camperroute noorden van Nederland: uitwaaien op Texel

Vanuit Julianadorp pakken we het veer naar Texel. Het is ultiem uitwaai weer. Er staat een harde wind maar het is droog. Tijdens onze tijd op Texel wandelen we volop, voor fietsen waait het echt te hard. Op dag 1 wandelen we een mooie route in het Nationaal park Duinen van Texel, in de buurt van de Koog. De volgende dag wandelen we de ultieme Texel wandelroute. De Groene Wissel Texel de Cocksdorp heeft wad, dijkjes, de vuurtoren, schapen, lammetjes en veel duinen en strand.

Op dag drie gaan we oesters rapen met Op Oost, ons logeeradres op Texel. Daarna wandelen we nog een mooie route door de Sluftervallei. Helaas is het weer steeds minder en terwijl we in de Slufter zijn gaat het naast waaien ook regenen. Jammer want het is er prachtig!

Na de wandeling maken we een drastisch besluit. Het weer zal een paar dagen slecht zijn, koud en regenachtig. Daarom pakken we het veer en rijden naar huis. Voor een paar dagen maar, want maandag beginnen we aan ons 2e deel van de camperroute noorden van Nederland. Wordt vervolgd!

→Lees hier alles over wandelen op Texel.

Bijzonder overnachten in boutique hotel Op Oost

Tijdens onze dagen in Texel slapen we 2 nachten in het bijzondere Op Oost. Dit kleinschalig boutique hotel ligt net achter de dijk in het noordoosten van het eiland. Een heerlijke plek om even tot rust te komen en te relaxen na actieve dagen buiten.

Helaas is het weer te slecht om veel te genieten van de buitenruimte van onze suite. Wel genieten we volop van het bijzondere Inroom Dining Menu. Alle gerechten  van dit menu zijn geïnspireerd door de natuur en met liefde klaargemaakt door Joram. De ingrediënten komen van dichtbij en speciaal voor ons maakt Joram een heerlijk vegetarisch menu. Om de vingers bij af te likken!

 

Inroom Dining Op Oost Texel

Inroom Dining bij Op Oost, geheel coronaproof

Het vervolg van onze camperroute door het noorden van Nederland

Na een paar dagen thuis vervolgen we onze camperroute door het noorden van Nederland. Deze keer rijden we met de camper richting het noordoosten van Nederland en beginnen onze reis in Friesland. Zelf kwam ik al een aantal keer deze kant uit maar Frank heeft nog niet veel van Friesland gezien. Tijd om daar verandering in aan te brengen. It giet oan!

 

Trage Tocht Bakkeveen wandelen

Bos en vennen bij Bakkeveen

Wandelen bij Bakkeveen

Bakkeveen is een kleine plaats in het uiterste oosten van Friesland. Het andere Friesland noemen ze het hier omdat het anders in dan je verwacht van Friesland. Hier geen water en akkerland maar bos, heide. stuifzand en vennen. Tijdens het wandelen van de Trage Tocht bij Bakkeveen wanen we ons af en toe in Brabant. En dan hebben we nog niet eens de stuifduinen ten oosten van het dorp aangetikt.

Na het wandelen rijden we door naar Leeuwarden waar we de komende 2 nachten zullen overnachten. Het wordt een frisse nacht, maar het kacheltje doet wat het doen moet en we duiken warm onder ons dekbed

Overnachting: Camperplaats Leeuwarden. Per nacht €14,50 zonder sanitair. (Prijs 2021)

Leeuwarden

In coronatijd is het bezoeken van een stad anders dan we gewend zijn omdat er veel dingen gesloten zijn. Zo kunnen we helaas niet in de musea of de toren van de Oldenhove beklimmen.Jammer, want Leeuwarden is een heel gezellige stad. Gelukkig is er nog steeds veel moois te zien.

Vanaf de camperplaats fietsen we in een klein kwartier naar het centrum. Hier maken we een fijne stadswandeling waarbij we twee wandelroutes van A Guide To Leeuwarden aan elkaar plakken tot één mooie route langs diverse bezienswaardigheden.

Tussen het wandelen door worden we verwend met een lekker ontbijt van Bûter & Brea, een picknick lunch van House of Taste en een heerlijke poké bowl to go van Bowls 'n Rolls voor het avondeten. Met volle buiken en een tevreden gevoel sluiten we onze dag in Leeuwarden af.

Overnachting: Camperplaats Leeuwarden. Per nacht €14,50 zonder sanitair. (Prijs 2021)

 

blokhuispoort leeuwarden

De Blokhuispoort in Leeuwarden is het startpunt van onze wandeling

street art leeuwarden

In Leeuwarden vind je ook veel mooie Street Art

 

camperroute noorden van Nederland Nationaal Park de Alde Feanen

 Nationaal Park de Alde Feanen mag niet ontbreken op je camperroute in het noorden van Nederland

Wandelen en fietsen: Nationaal Park de Alde Feanen en De Veenhoop

Onze volgende stop is Nationaal Park de Alde Feanen, één van de bijzondere natuurgebieden in het noorden van Nederland. Een gebied waar ik eerder mijn hart aan verloor tijdens het fietsen en een tocht met de fluisterboot. Vandaag wandelen we een prachtige route, onder begeleiding van de kwakende kikkers, "hoempende" roerdompen en een waakzame ree.

Daarna rijden we door naar het veengebied van Friesland waar we 2 nachten op Minicamping De Kan Hoeve staan. De dag erop trotseren we de stevige wind en fietsen een mooie, door hen uitgezette route. We genieten van de stilte, de geweldige zonsondergangen en heldere sterrenhemels.

Overnachting: Minicamping De Kan Hoeve. Per nacht €20, SVR leden €19 (Prijs 2021)

 

De Elfstedenroute met de auto rijden

Naast Leeuwarden bezoeken we nog meer van de mooie steden langs het noordelijk deel van de Elfstedenroute. Met de camper rijden we een rondje en onderweg stappen we regelmatig uit om even te fietsen of wandelen. Onze rit gaat door het prachtige Sneek met de Waterpoort, IJlst met haar bijzondere overtuinen, Bolsward, Harlingen met de oude haven en walvis fontein en klein maar indrukwekkend Franeker.

Camperroute noorden van Nederland: de Tegeltjesbrug in Bartlehiem

We eindigen onze Elfsteden camperroute bij het gehucht Bartlehiem. Hier bezoeken we ook de tegeltjesbrug, de laatste brug van de Elfstedentocht en een monument vol tegeltjes van de deelnemers aan de tocht. En dan is de tijd op. Op naar Schiermonnikoog!

 

Watertoren Sneek onderdeel van de Elfstedentocht

De Watertoren in Sneek is één van de mooie plekjes langs de Elfstedentocht

 

 

wandelen op Schiermonnikoog Myfootprints

Witte duinen en brede stranden op Schiermonnikoog

borrelpland strandpaviljoen de Marlijn Schiermonnikoog

Borrelplank van strandpaviljoen de Marlijn in ons eigen appartement, hoe relaxed is dat!

Nationaal Park Schiermonnikoog

Nationaal Park Schiermonnikoog ligt in het uiterste noorden van Nederland op 45 minuten varen van Lauwersoog. Op dit eiland mag je geen auto meenemen en daarom verruilen we de camper een paar nachtjes voor een verblijf in een 2-persoons comfort appartement van Landal Vitamaris. Vanuit dit heerlijke plekje fietsen we een mooi rondje over het eiland. Na afloop is het goed toeven op ons eigen terras en 's avonds koken we ons eigen potje.

Overnachting: Landal Vitamaris, 3 nachten vanaf €179

Wandelen over de breedste stranden van Europa

Naast prachtige witte duinen vind je op Schiermonnikoog de breedste stranden van Europa. Hier kun je eindeloos wandelen en uitwaaien. Op dag 2 wandelen we de Trage Tocht Schiermonnikoog waarbij we onderweg verwend worden met een picknicklunch van Wat Anderz. De zon schijnt volop, dus het is er een perfecte dag voor!

's Avonds genieten we van een heerlijke borrelplank van strandpaviljoen De Marlijn die we thuis laten bezorgen. Op de dag van vertrek waaien we nog een keer helemaal uit en dan is het tijd om het eiland te verlaten. Met heimwee, want wat is het fijn op Schiermonnikoog!

→Lees hier al onze tips voor je weekendje weg of vakantie op Schiermonnikoog.

Route door noorden van Nederland: het Lauwersmeer en de Waddenkust

Vanuit Schiermonnikoog is het slechts een klein stukje rijden naar Natuurcamping it Dreamlân. Een prima uitvalsbasis voor het maken van mooie wandelingen en fietstochten in nationaal Park Lauwersmeer en een bezoek aan de Waddenkust bij Moddergat. Daarnaast rijden we met de camper nog naar Dokkum, dat op een klein half uur van de camping ligt. Hier is het keerpunt van de Elfsteden schaatstocht en vind je een prachtig historisch centrum met speciale Elfsteden bankjes.

Overnachting: Natuurcamping it Dreamlân. Prijs per nacht €24,50, warme douche tegen betaling. (Prijs 2021)

 

 

Efstedenbankje in Dokkum

Efstedenbankje in het centrum van Dokkum

 

Niehove mooiste dorp van Groningen 2019 tijdens camperroute noorden van Nederland

Niehove is het mooiste dorp van Groningen in 2019

zonsondergang in het Fochteloërveen Friesland tijdens camperroute noorden van Nederland

Zonsondergang in het Fochteloërveen Friesland

De mooiste dorpen van Groningen

Tijdens onze reis door het noorden van Nederland rijden we ook een dag door de provincie Groningen en slapen we een nacht pal aan het Lauwersmeer. Op onze rit stopten we in het (tegenvallende0 vissershaventje van Zoutkamp, het mooiste dorp van Groningen van 2019, Niehove en die van 2020, Winsum. Omdat we de stad Groningen al eerder bezochten rijden we direct door naar het Fochteloërveen waar we een korte wandeling maken en nachtje wildkamperen.

Kraanvogels in het Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een prachtig hoogveengebied op de grens van Friesland en Drenthe, vlakbij het gezellige Appelscha. Na een prachtige zonsondergang en rustige nacht rijden we richting Appelscha waar we een nacht op camperplaats Appelscha kamperen. Met de fiets rijden we een mooie route door het veen en gaan op zoek naar de kraanvogels die hier leven. Helaas zonder succes, maar mooi is het wel! De rest van de dag genieten we van het zonnetje op onze camperplaats en eten een taartje, want ik ben jarig!

Het Zuidoostelijk deel van de Elfstedenroute met de camper

Op één van onze laatste dagen in Friesland rijden we langs de resterende steden aan de Elfstedenroute. De dag begint bewolkt en koud maar wordt gelukkig steeds beter. Sloten, Hindeloopen, Stavoren en Workum. Alle vier anders en op hun eigen manier mooi maar het prachtige centrum van Sloten heeft ons hart gestolen. Zodanig zelfs dat we er nog een tweede keer langsgaan op weg naar Heerenveen omdat nu wél de zon schijnt 😉.

Elfstedenstad Sloten

Elfstedenstad Sloten, één van onze favorieten op de route

pichnick lunch in rugzak van Museum Belvedere Herenveen

Picknick lunch in rugzak van Museum Belvédère

terras van B&B Uitgerust Voor Zaken Heerenveen

Heerlijk relaxen op het terras van B&B Uitgerust Voor Zaken Heerenveen

Wandelen en luxe overnachten in Heerenveen

De volgende dag wandelen we een mooie route door de landgoederen van Oranjewoud waar we wederom diverse reeën en damherten spotte. Onderweg picknicken we met een lunch die we bij Museum Belvédère halen. Het museum zelf is helaas gesloten maar de picknick in wandelrugzak is echt een tof concept, en lekker bovendien!

Uitgerust op pad

Op onze laatste nacht pakken we uit en verwennen onszelf met een nacht in B&B Uitgerust voor zaken. Hier is het niet alleen de kamer die de show steelt maar ook de gezamenlijke ruimtes binnen en de aanlokkelijke zitjes buiten. Wat een bof dat het zulk lekker weer is, zo genieten we volop van alle terrasjes!

 

De laatste dag van onze camperroute door het noorden van Nederland

Flaneren en fluisterbootjes in Giethoorn

Op weg naar huis maken we nog twee stops. Als eerste parkeren we de camper op P1 in Giethoorn en wandelen langs het water over het Binnenpad. Het is Koningsdag 2021 en drukker dan we dachten. Gelukkig bekijken vandaag de meeste mensen Giethoorn met een fluisterbootje en is het wandelpad bijna leeg. Na een uur hebben we genoeg gezien en rijden we verder.

Wandelen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vanuit Giethoorn rijden we nog iets zuidelijker en wandelen een 5 kilometer lange route in de Wieden. Een mooie eerste kennismaking met het nationaal park die naar meer smaakt! Daarna komt er een eind aan dit deel van onze camperreis door het noorden van Nederland en rijden we tevreden richting Brabant.

Tijd om alles rustig op ons in te laten werken en plannen te maken voor een volgende camperreis door Nederland.

 

fluisterbootjes in Giethoorn

Fluisterbootjes in Giethoorn

wandelen in Nationaal Park Weerribben-Wieden Overijssel

Wandelen in Nationaal Park Weerribben-Wieden Overijssel

Camperroute noorden van Nederland

Bijna 4 weken reisden we met de camper door het noorden van Nederland. We begonnen eind maart in Noord-Holland met een paar prachtige dagen en daarna sloeg het weer om. We trotseerden gure noordenwind, kregen hagelbuien op onze kop, hadden alle laagjes kleding nodig en zaten meer in de camper dan we verwacht hadden. Ondanks het tegenvallende weer was het wel enorm mooi en fijn om weer op pad te zijn.

Na een kleine 2 weken reden we vanaf Texel naar huis omdat het naast koud en guur ook een paar dagen erg nat werd. Daarmee lieten we het plan varen om via de Afsluitdijk van Noord-Holland naar Friesland te rijden varen, de meest logische keus voor een rondje Noord Nederland. Drie dagen later reden we vanuit Brabant omhoog tot Leeuwarden waar we begonnen aan het tweede deel van ons rondje met de camper door het noorden van Nederland.

Verstilling

We eindigden onze route met een klein stukje Overijssel. Een kleine 2000 kilometer op de teller en veel ervaringen en indrukken rijker. Het noorden van Nederland verrast en verstilt. Van de hagelwitte duinen en de brede stranden en de bollenvelden tot de groene akkers met reeën en ooievaars, de natte natuur en de indrukwekkende dorpjes en steden.

Wij gaan zeker weer terug want er valt altijd wat nieuws te ontdekken, en jij? Heb jij het noorden van Nederland al op je verlanglijst staan?

ree in Oranjewoud bij Heerenveen tijdens camperroute noorden van Nederland

Zo veel reeën in Friesland, genieten!

Geplaatst in camper, Friesland, kamperen, Nederland, Noord-Holland, Roadtrips.

18 reacties

  1. Veel plezier in het noorden! Wat mijn eigen provincie betreft, Groningen, ga zeker naar Westerwolde, voor mij het mooiste stukje van onze provincie. Neem ook zeker een kijkje bij punt van Reide om zeehonden te spotten en qua leuke plaatsjes, Appingedam, Winsum en natuurlijk Bourtange.

  2. Wist je dat er ook een hele wandelroute is voor de Elfstedentocht? Niets voor jullie? Wij liepen hem een paar jaar geleden, echt bijzonder.

  3. Wat was het leuk om jullie te volgen de afgelopen weken. Ik doe het je niet na in de camperbus met dat weer maar voor straks zitten er zeker leuke tips bij! Ik ben benieuwd waar jullie volgende reis met de camper naartoe zal gaan!

    • Hoi Dorien, dank voor je reactie en leuk dat je ons volgde. Het was af en toe best heftig met het koude weer, vooral met die gure wind maar fijn om weer op pad te zijn met de camperbus in het noorden van Nederland. Waar de volgende reis naartoe gaat? Daar broeden we nog even op, afhankelijk van de situatie wordt het dicht bij huis of wellicht al wat verder weg. Er staan genoeg op onze camper bucketlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *