De Myfootprints Walk of Wisdom pagina.

Tijdens de snikhete zomer van 2018 liep ik samen met mijn man Frank de Walk of Wisdom. Een Nederlandse pelgrimsroute en lange afstand wandelpad van 136 kilometer door het Rijk van Nijmegen. Een wandelroute die gebruik maakt van het Streekpad Nijmegen en diverse andere wandelroutes en deze op vernuftige wijze aan elkaar knoopt. Na aanleiding van onze ervaring maakte ik deze Walk of Wisdom pagina.

Wanneer je de Walk of Wisdom wandelt loop je een grote ronde door Gelderland, Brabant, Limburg en een stukje Duitsland.  De wandeling brengt je o.a. door de prachtige natuur van de Ooijpolder, de Gelderse Poort, het Duitse Reichswald, de heidevelden bij Mook en de uiterwaarden van de Waal. Een mooie vertegenwoordiging van de gevarieerde natuur die je in Nederland aan kunt treffen. Naast die mooie natuur ervaar je tijdens het wandelen ook de historie die de regio tekent. Van Romeinse handelswegen, eeuwenoude bedevaartsplaatsen en kastelen tot vestingstadjes als Grave.

kaart complete route Walk of Wisdom

Klik op de kaart om hem groter te openen.

Het concept achter de Walk of Wisdom

Het idee achter de Walk of Wisdom is om even de tijd nemen om na te denken over het leven en onze mooie aarde..... Teruggeworpen op jezelf, zonder prikkels van buitenaf.

Je kunt de route officieel lopen en je (tegen betaling) aanmelden als pelgrim op de eigen site. Doe je dit dan krijg je een speciale wandelgids met daarin routekaarten, tips voor overnachten langs de Walk of Wisdom en meer.

Op eigen gelegenheid een deel van of de gehele route wandelen is ook heel goed mogelijk. Op deze Walk of Wisdom pagina vind je mijn verslagen van de etappes zoals wij ze liepem. Inclusief tips voor leuke plekken om te overnachten.

De route start en eindigt bij de Stevenskerk in Nijmegen. Onze Walk of Wisdom begon bij B&B Botterpot in Groesbeek. In eerste instantie zou ik namelijk op pad gaan met mijn vriendin Paula, maar helaas moest zij wegens persoonlijke omstandigheden afhaken. Gelukkig kon Frank haar plek overnemen en sliepen we de eerste nacht in de B&B van Paula.

Ook mooi: de bollenvelden in Nederland bekijken!

Walk of Wisdom van Grave naar HernenWalk of Wisdom van Winssen naar Nijmegen Koninkspaarden langs de WaalWalk of Wisdom van Sint Jansberg naar MaldenWalk of Wisdom van Hernen naar Winssen brugWalk of Wisdom van Nijmegen naar Groesbeek zonnebloemen in de OoijpolderWalk of Wisdom van Malden naar Grave Haterse VennenWalk of Wisdom van Hernen naar Winssen WaalbandijkWalk of Wisdom van Winssen naar Nijmegen struinen langs de WaalWalk of Wisdom van Grave naar Hernen paarden zoeken verkoeling onder brugWalk of Wisdom van Nijmegen naar Groesbeek BoerenlandpadWalk of Wisdom van Nijmegen naar Groesbeek DuivelsbergWalk of Wisdom via het Reichswald naar Groesbeek pad met grote varensWalk of Wisdom via het Reichswald naar Groesbeek stadsmuur KrananburgGallowayrunderen in de Ooijpolder Walk of WisdomWalk of Wisdom van Nijmegen naar Groesbeek DuivelsbergWalk of Wisdom handveer PersingenWalk of Wisdom van Malden naar Grave pannenkoekenhuis Sint WalrickWalk of Wisdom van Grave naar Hernen molen

Voorbereidingen en de etappes van de Walk of Wisdom;

De totale afstand van de Walk of Wisdom is 136 kilometer. In hoeveel tijd of etappes je deze afstand aflegt is geheel aan jou. Wij kozen ervoor om de hele route in één week te wandelen maar er zijn ook veel mensen die het opsplitsen. Ze lopen een deel van de route of hakken het in stukken en gaan een paar keer op pad. Echte diehards wandelen de route in 3 á 4 etappes. Persoonlijk vinden wij dat zonde omdat je dan minder tijd hebt om te genieten en stil te staan bij wat je ziet.

Hieronder vind je onze etappes. De eerste ervan is wat korter maar de rest is allemaal boven de 20 kilometer. Op deze Walk of Wisdom pagina vind je ook een overzicht van mijn persoonlijke tips voor leuke adressen langs de route.Wij kozen ervoor om in B&B's en een pipowagen te slapen zodat we alleen onze kleding, toiletspullen en eten mee hoefden te nemen. Wil je kamperen en slapen in een tent? Onderweg zijn er meer dan genoeg leuke campings aan de route.

 

 

wandeling Overasseltse en Hatertse Vennen

Walk of Wisdom op eigen gelegenheid

Samen met vriendin Paula zocht ik een mooie wandeluitdaging voor een korte vakantie in eigen land. De Nederlandse pelgrimsroute Walk of Wisdom is ongeveer 136 […]

Mijn verslag van de Walk of Wisdom Nijmegen in het nieuws!

Mijn verhaal over onze ervaringen op de Walk of Wisdom werd gepubliceerd op de site van de K(oninklijke)W(andel) B(ond) N(ederland), Wandel.nl.

Lees "Warme herinneringen aan de Walk of Wisdom".

 

Heb je nog op of aanmerkingen? Aanvullingen of andere handige tips voor de Myfootprints Walk of Wisdom pagina?

Laat je reactie achter op de site of onderaan één van de blogs.

8 reacties

  1. Deze wandeling gaat zeker op mijn lijstje. Zag je foto’s al diverse keren voorbij komen op Facebook en elke keer wilde ik ook die kant op. Wat een prachtige omgeving. Je hebt het wel te pakken gehad met de temperaturen. Doorzetter ben je wel!

    • Het was inderdaad heet tijdens onze wandelweek maar wij kunnen er gelukkig behoorlijk goed tegen en we vertrokken op tijd. Ondanks de soms droge natuur en lage waterstand was het een prachtige route die ik iedereen aan kan bevelen.

    • Dank je wel Lalits. Lastig die zonneallergie, maar deze route is vast ook heel erg mooi in andere jaargetijden. Wij liepen een deel ervan in de herfst (Overasseltse vennen en de N70) en dat was heel erg mooi.

    • Leuk Mieke. De Walk of Wisdom is een enorm mooie route die je net zo in kunt delen als je zelf wilt. Dit blog geeft een idee hoe je hem kunt indelen maar je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. In etappes, als geheel, kamperen of in hotels en B&B’s. Kleine etappes of meer kilometers. Ik wens je veel plezier en laat nog eens weten hoe het je bevallen is op deze Nederlandse pelgrimsroute.

    • Hoi. De route is aangegeven met eigen routebordjes. Aanvullende informatie en kaarten vind je in de speciale wandelgids die je krijgt wanneer je je aanmeld als pelgrim (tegen betaling). Voor wat meer informatie en uitleg van het principe kun je doorklikken naar de website van de WOW. Je vind deze onder het kopje “Het concept achter de Walk of Wisdom”.Ik zal de tekst nog een klein beetje aanpassen zodat dat deel nog duidelijker wordt. Voor straks veel wandelplezier, het is een prachtige route!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *