Mijn Instagram favorieten-3;hoe bereikte ik 1000 volgers!

Niet zo lang geleden bereikte ik mijn eerste mijlpaal op Instagram en tikte de 1000 volgers aan, iets waar ik enorm blij mee ben. Hoe ik dat aantal bereikte vertel ik je graag in dit derde deel uit "mijn instagram favorieten". Daarnaast laat ik je ook weer een paar van mijn eigen favorieten zien en geef ik je tips voor een paar leuke accounts die ik zelf volg.

Bijzondere onderwerpen en goede #hashtags

De afgelopen weken plaatste ik een aantal foto's van de bollenvelden in Nederland. Een onderwerp dat veel mensen aanspreekt en daardoor meer kijkers trekt. Het leverde me diverse nieuwe volgers op. Ook het gebruik van goede hashtags is iets waar je veel plezier aan kunt beleven. Je kunt het onderwerp van de foto uitlichten met hashtags als #bollenvelden of #tulips maar ook iets meer algemene als #love #spring of #iloveholland zijn prima te gebruiken. (NB Al mijn hashtags van deze foto vind je onder de foto.)

Om te voorkomen dat ik altijd dezelfde hashtags gebruik klik ik in Instagram af en toe op één van mijn  hashtags en dan zie je bovenaan welke er nog meer gebruikt worden door anderen. Of kijk bij een foto die je zelf erg mooi vind welke deze persoon erbij heeft gezet.

Ik plaats een paar hashtags onder de foto en de rest gaat in een aparte reactie op de foto zodat je ze niet direct ziet en de feed wat rustiger blijft.

Het gebruiken van populaire hashtags is handig omdat veel mensen ze gebruiken en zoeken. Het grote nadeel is dat er na jou al weer heel veel anderen hem gebruiken zodat jouw foto al snel ondersneeuwt en verdwijnt.  Ik kies er zelf voor een aantal populaire te gebruiken die goed bij mijn foto passen en probeer daarnaast een paar minder bekende te gebruiken zodat mijn foto langer bovenin de feed bij de desbetreffende hashtag blijft staan.

1000 volgers 1

#tulips #colorsoflife #typicaldutch #colorexplosion #loves_flowers_ #holland_photolovers #ig_netherlands #colorexplosion #outdoorlover #outdoorwomen #mustsee #tulp #tulpen #tulpenliebe #tulipsaremyfavorite #tulipsofinstagram #ig_flowers #instacolor #uwn_netherlands #uwn_nederland #uwn_holland #nikon_photography

 

Post regelmatig en van goede kwaliteit

Ik probeer zelf elke dag een foto te posten of in ieder geval diverse foto's per week. Mijn foto's zijn stuk voor stuk foto's waar ik zelf echt blij van wordt. Persoonlijk verbaas ik me nog steeds over de likes die mensen geven aan onscherpe, gedraaide of raar gekleurde foto's van anderen, ik doe dat alleen als het onderwerp van de foto heel bijzonder is. Stel je voor dat je dat ene dier op de foto hebt dat bijna niemand ziet, laat staan dat ze er een foto van hebben kunnen maken dan krijg je van mij dus een dikke like!

Het tijdstip van posten hangt af van wie je wilt bereiken. In Nederland werken de tijden voor en na het werk (8-9 en 17.00-18.00) voor mij goed net als die in de lunchpauze (12-1). Ook laat op de avond (22.00-23.00) vind ik persoonlijk een goede tijd om te posten. Als je wat meer volgers uit andere landen probeert te bereiken kijk dan eens op de wereldklok en post op dezelfde tijden maar dan voor dat gebied!

 

Blauwe luchten op de foto

Een tijd geleden las ik ergens dat een blauwe lucht op de foto altijd een goede trekker is op je Instagram account. Hetzelfde geldt voor helderblauwe plaatjes van de zee. Ik heb het uitgeprobeerd en had succes. Natuurlijk ligt het ook wel aan de rest van de foto, maar je hebt iets nodig om er uit te knallen. Veel mensen bekijken hun foto's op het kleine schermpje van hun telefoon en dat in een grote stroom van andere foto's en dan heb je echt iets nodig om op te vallen. In hetzelfde bericht las ik dat de kleur rood het weer niet schijnt te doen, wat me dan weer verbaasd want dat knalt er toch ook uit zou je zeggen. Mijn beste foto's; rode rotsen en een blauwe lucht. #Love #Uluru #Australia !

1000 volgers2jpg

 

Reageer op mensen die iets onder je foto zetten en reageer (en like) zelf ook

Het is misschien een open deur maar laat merken dat je er bent. Reageer op foto's van anderen en geef ook antwoord als mensen de moeite hebben genomen om bij jouw foto wat te schrijven. Kijk ook eens even bij nieuwe accounts die foto's posten van dingen die jij leuk vindt of over de bestemming waar jij binnenkort naartoe gaat reizen. Zo ontdekte ik op Instagram geweldige parken die ik in Amerika wil gaan bezoeken op onze aanstaande roadtrip én kreeg goede tips waar ik in mijn omgeving de ijsvogel kan spotten. Interactie met anderen is leuk én levert als je geluk hebt ook nieuwe volgers op!

De laatste tijd ben ik erachter gekomen dat je meer aandacht krijgt op Instagram als je foto's meer likes en interactie hebben. Je komt dan bovenaan in de voorgestelde foto's van dat moment en kunt op die manier weer meer opvallen als mensen op hashtag of onderwerp zoeken. Het is wel lastig om dit te bereiken. Een account met duizenden volgers heeft al snel meer interactie dan jij met je (nog) kleinere account. Toch lukt het ook mij geregeld om een tijd bovenaan te staan en dan krijg ik verkeer uit alle hoeken van de wereld. Leuk!

Dingen die je niet vaak ziet

Het plaatsen van foto's van dingen die je niet vaak ziet is ook een hele goede. Zo ben ik nog steeds heel trots op deze foto die ik in Costa Rica maakte en iedereen mag (en wil) het weten! Veel gefotografeerde onderwerpen vanuit een bijzondere invalshoek op de foto zetten is ook iets dat veel mensen waarderen. Weer eens wat anders dan het (mooie) "standaardplaatje" dat je vaak ziet.

1000 volgers3

 

Dit zijn mijn tips waardoor ik op een natuurlijke manier blijf groeien. Ik volg niet om het volgen en koop geen likes (ja, dat bestaat) en daardoor gaat het groeien in een gestadig tempo. Na die 1000 volgers wil ik graag doorgroeien naar 2000 of meer!  Natuurlijk ben ik weleens ongeduldig maar deze manier van groter worden bevalt me het best dus daar ga ik gewoon lekker mee door. Persoonlijk ben ik benieuwd wat het posten van foto's van mijn reis door het westen van Amerika op zal leveren en of ik daarmee snel de 1000 volgers zal ontstijgen.

 

Nog een paar tips voor leuke accounts die ik zelf ontdekte:

Sins kort volg ik het account van Josie-Amsterdam, die mij iedere keer weer verrast met haar creatieve kijk op de wereld.

Op Whywelovenature vind je de gaafste outdoor/natuur/wildlife foto's.

Als ik de foto's van Wilderness_addict zie wil ik echt alles laten vallen en direct op pad gaan. Caroline Sara heeft diverse posts van parken waar ik zelf binnenkort naar toe ga! Kwijlen!

 

Ben je na al die tips nieuwsgierig geworden naar mijn eigen account dan zou ik het helemaal geweldig vinden als je een keer komt kijken. Klik dan even hier!

 

 

Geplaatst in Mijn Instagram favorieten.

9 reacties

  1. Leuk om te lezen! Ikzelf groei ook, maar heeeeel langzaam hahaha. Dat van die hashtags daar moet ik eens meer aandacht aan besteden. Ik gebruik ze natuurlijk wel, maar vaak dezelfde. Ik weet nooit goed wat er nog meer is. Door inderdaad te kijken welke hashtags anderen gebruiken kan ik misschien nieuwe ontdekken. Bedankt voor de tips! Ik ga hier zeker mee aan de slag 🙂

    • O ja, dat heb ik ook nog steeds. De volgers die je binnen een paar dagen weer ontvolgen. Jammer dat het zo gaat, maar gewoon volhouden zou ik zeggen en posten wat je zelf leuk vindt!

  2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik je foto’s de laatste tijd echt prachtig vind dus heel logisch dat het je extra welverdiende volgers oplevert! Foto’s van natuur en wildlife doen het sowieso altijd goed merk ik. Een aantal van je genoemde tips helpt inderdaad maar mooie originele foto’s van kwaliteit posten is natuurlijk de basis. Zelf groei ik ook langzaam en hoop ik over vier weken de 500 gepasseerd te zijn 🙂

  3. Leuk om je tips te lezen en wauw…wat een mooie foto van die kolibrie!! Ik gebruik vaak dezelfde hashtags bij gebrek aan inspiratie, maar zal daar eens op gaan letten. Neem mezelf ook steeds voor elke dag een foto te posten, maar dat wil nog niet altijd lukken. Als ik op reis ben, dan post ik wel weer meer. Ik hoop binnenkort de 800 volgers te bereiken (en daarna natuurlijk snel door te stomen naar de 1000 ;)) Ik heb vandaag trouwens ook toevallig een blog geplaatst met mijn 10 populairste Instagramfoto’s van de afgelopen tijd.

    • Die kolibrie-foto daar ben ik zelf ook nog steeds heel blij mee. Ik ben zelf heel benieuwd wat er gaat gebeuren als ik straks drie maanden veel van west Amerika ga posten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.