Pieterpad etappe Vierlingsbeek Gennep Maasheggen

Pieterpad Vierlingsbeek Gennep; wandelverslag, ervaring en handige tips

Wandel met ons mee op het Pieterpad Vierlingsbeek Gennep. Op deze 19e etappe van het Pieterpad wandel je door twee bijzondere natuurgebieden en wisselen water, kleinschalig cultuurlandschap en bos elkaar af. Genieten met de zachte G!

Pieterpad Vierlingsbeek Gennep, routegegevens

  • Totale afstand van deze etappe: 18 kilometer, gemarkeerd in 2 richtingen.
  • OV: tussen beide plaatsen bus (via Boxmeer) , eventueel met de Regiotaxi
  • Onderweg: veerdienst Afferden
  • Parkeren: Spoorstraat Vierlingsbeek of Melkstraatje Gennep .
  • Voornamelijk onverharde paden.
  • Horeca: in Vierlingsbeek,Afferden en Gennep
  • Startpunt: Spoorstraat 3 Vierlingsbeek of Markt 1 Gennep.
  • Eindpunt: Markt 1 Gennep of Spoorstraat 3 Vierlingsbeek.
  • Overnachten: Hotel de Kroon Gennep.

Het Pieterpadboekje

Wil je zelf het Pieterpad wandelen? Als voorbereiding op het Pieterpad adviseer ik je om de Pieterpadboekjes van Nivon te bestellen (hiermee steun je ook het Pieterpad):

Je vindt deze etappe van het Pieterpad in het tweede deel van het Pieterpadboekje: Pieterpad zuid, Vorden Maastricht

Een goed begin is het halve werk

Na een fijne nacht schuiven we uitgerust aan de ontbijttafel. Het ontbijt bij Bed & Breakfast Perron 22 is een feestje, zoals het hoort bij een goede vakantie. Vers sap, een eitje, yoghurt met fruit en noten, broodjes...., we krijgen er bijna keuzestress van. " Goedemorgen dames. Lekker geslapen? Wat drinken jullie, koffie, thee?"

We nemen de tijd, zo'n ontbijtje krijg je natuurlijk niet elke dag. Wat een fijn begin van onze derde dag op het Pieterpad. Vandaag wandelen we de etappe van Vierlingsbeek naar Gennep en de zon schijnt al uitnodigend. Nadat we alles hebben ingepakt nemen we afscheid van Peter en Anneriet en is het tijd om te vertrekken.

Pieterpad overnachting tips ervaringen

Wat een verwennerij!

Pieterpad etappe Vierlingsbeek Gennep

Vierlingsbeek is niet groot en voor we het weten wandelen we het dorp al weer uit. Wel vragen we ons af hoeveel kilometers die etappes nu precies zijn want het bord van het Pieterpad in het dorp vertelt ons iets anders dan we op de Pieterpad pagina hebben gevonden. Niet dat het echt veel uitmaakt maar we zijn gewoon nieuwsgierig. Hoeveel kilometers wandelden we gisteren en hoeveel staan er vandaag op het programma?

Routebordje Pieterpad in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek ligt op een derde deel van het Pieterpad van zuid naar noord.

Wandelen door de Maasheggen

Op deze etappe van het Pieterpad wandelen we door 2 bijzondere natuurgebieden; de Maasheggen én Nationaal Park De Maasduinen.

Nadat we Vierlingsbeek verlaten hebben wandelen we direct de Maasheggen in. De Maasheggen vormt het oudste cultuurlandschap van Nederland en is UNESCO biosfeergebied. Het Maasheggenlandschap is uniek in West-Europa. Nergens anders komt er zo’n omvangrijk aaneengesloten heggengebied voor als hier.

Wat bijzonder om hier te kunnen wandelen. Boven ons zweeft een snelle havik, er fladderen vlinders en in de verte zien we een konijn rennen. Op een enkele fietser of wandelaar na is het stil om ons heen en horen we het haast fluisterend ritselen van de knotwilgen in het zachte briesje. Het is heerlijk wandelen zo. Voor we het in de gaten hebben zitten er al weer diverse kilometers op.

Wandelen in de Maasheggen Pieterpad Vierlingsbeek Gennep

wandelen in de Maasheggen Limburg

Pieterpad markering in Maasheggen

Pieterpad wandelen in Maasheggen

Eén etappe in 2 provincies

Langzaam aan wandelen we richting de Maas die we korte tijd volgen. Daarna is het tijd om de Maasheggen én de provincie Noord-Brabant achter ons te laten. Het veer van Afferden brengt ons namelijk over de provinciegrens, die gelijk valt met de loop van de rivier.

En zo wandelen we ineens weer in Limburg waar we een gezellig terrasje opzoeken voor een bakje koffie. Wanneer we na de pitstop verder wandelen passeren we Theetuin de Appelgaard. Jammer, niet goed gekeken want de tuin ziet er heel uitnodigend uit. Een volgende keer!

Veerpontje Sambeek Afferden op Pieterpad

Nationaal Park De Maasduinen Limburg

Theetuin Appelgaard Pieterpad

Wandelen in Nationaal park De Maasduinen

Samen met Paula wandelde ik al eens een mooie route door De Maasduinen vanaf Afferden dus we weten hoe mooi het gebied is. Ook vandaag is het er weer prima toeven. Wandelen over de stuifzandvlaktes op met rood "gras" omzoomde paden, de zomers ruikende dennen en de vele vennen. Ons pad is licht glooiend en daardoor hebben we elke keer een ander zicht op het gebied. De schaapskudde heeft zich op het pad genesteld. Die zullen het wel warm hebben met hun dikke wollen vachten.

Pieterpad in Nationaal Park De Maasduinen

heide en ven in Nationaal P

schaapskudde in De Maasduinen

Zomerse vibes op het Pieterpad

Na het verlaten van het stuifzandgebied wandelen we onder een strak blauwe hemel tussen de vrijstaande boerderijen. Het landschap is dan weer open, een andere keer wandelen we in het bos maar overal is het rustig. Wanneer we langs een picknicktafel bij het Bergerbos komen nemen we een pauze en sturen een paar foto's naar onze mannen. "Het schiet alweer aardig op met deze etappe van het Pieterpad". Even wat drinken en een broodje eten onder de verkoelende schaduw van de bomen.

Na de lunch steken we onder de snelweg door en dan gaat het richting Gennep en beginnen we aan de laatste kilometers. Opnieuw wandelen we over witte zandpaden langs vennen en door het bos. Echt zo'n zomerse wandeling waarbij alle zintuigen mee kunnen genieten. Het enige wat ik mis zijn de bijen, hommels en vlinders. Daar zien we er niet zo veel van en dat baart me best wel zorgen.

Pieterpad wandelen van Vierlingsbeek naar Gennep

Bergerbos Maasduinen

Street Art Das snelweg bij Gennep

Onder viaducten vind je vaak de mooiste Street Art

ven langs Pieterpad bij Gennep

Pieterpad Vierlingsbeek Gennep wandelen
Gennep in zicht

Het laatste stuk van de wandeling gaat langs de buitenrand van Gennep. De bewoners van de huizen zitten lekker in het zonnetje mét uitzicht op de vallei van de Niers. Geen verkeerde plek om te wonen denk ik.

Wandelaars van het Pieterpad kunnen hier kiezen om boven op de dijk óf pal langs de Niers over een graspad te wandelen. Paula blijft boven en ik daal af. terwijl ik over het water staat schiet er ineens een snelle schicht vanuit de bosjes naar de overkant van het water. Was dat een ijsvogel? Ik blijf een tijdje staan maar hij laat zich helaas niet meer zien.

We laten de vallei nog even op ons inwerken vanaf een wandelbankje op de dijk en daarna is het tijd om ons overnachtingsadres op te zoeken. Vannacht slapen we als echte prinsessen geheel in stijl in Hotel de Kroon.

→De GPS en meer informatie over deze etappe vind je op deze pagina van het Pieterpad

Wandelen langs de Niers Pieterpad Gennep

dal van de Niers Gennep

Pal in het gezellige Gennep

Hotel De Kroon ligt in het hart van het gezellige centrum van Gennep. Pal aan de etappe van het Pieterpad Vierlingsbeek Gennep, idealer kan het niet! Paula is al al bekend met Gennep maar waar ik kom er voor het eerst. Nadat we ingecheckt zijn en op de kamer een lekker bakje koffie hebben gedronken op onze koninklijke stoelen duikt Paula de douche in. In de tussentijd wandel ik een rondje door het centrum.

Nadat ik ook opgefrist ben nemen we plaats op het gezellige terras van restaurant de Kroon. Vanaf ons zitje tegen de gevel hebben we het perfecte uitzicht op het plein en terwijl we eten is het heerlijk "mensjes kijken". We sluiten af met een lekker ijsje van IJssalon Smelt.

 

Bed Hotel de Kroon Gennep

Zwoele avonden en klepperende ooievaars

Terwijl beneden het geroezemoes langzaam aan uitsterft sluiten wij af op ons eigen terras. Mét fraai uitzicht over het plein, het stadhuis én de nestelende ooievaars. Een prima plek om onze derde Pieterpad etappe af te sluiten, nog wat na te mijmeren en ons op te maken voor de vierde en laatste etappe van onze wandelvakantie.

Heb je zin in deze relaxte overnachting aan het Pieterpad? Boek je overnachting of arrangement dan via de eigen website. Tip: wij sliepen in kamer 14!

Overnachten Pieterpad Hotel De Kroon Gennep

Meer etappes van het Pieterpad lopen?

Geplaatst in meerdaagse wandelroute, Nederland, Pieterpad, wandelen, Wandelen in Europa, wandelen in Limburg, Wandelen in Nederland, wandelvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *