Wandelparadijs Yosemite National Park

"Don't be intimidated or scared away by the crowds that visit Yosemite National Park , especially in daytime in the Yosemite Valley" schreef de auteur van onze Lonely Planet over de Nationale Parken. En hij had gelijk. Na mijn eerste rit door de Valley om bij onze camping in het park te komen wilde ik niets liever dan omdraaien en het park weer uitrijden. Files, volle parkeerplaatsen en waar je ook kijkt zie je mensen die het park vanuit nabijgelegen hotels in één dag komen bezoeken.

 

De Yosemite Valley.

Toch is het zeker de moeite waard om een paar uurtjes door de vallei te slenteren, de prachtige Meadow (weide) te bekijken en in het water van de Merced rivier te staren. Geniet van de omringende bergtoppen met spannende namen als "El Capitain", "Glacier Point" en " Half Dome". Of bekijk de prachtige film over het park in het bezoekerscentrum en drink een lekker bakkie goede koffie in de ten ernaast. Kampeer in het park en geniet van de vallei als het rustig is.

 

De bergen in.

Na die eerste paar uur is het zaak om snel weg te wezen en de bergen in te gaan. Yosemite National Park is een waar paradijs voor wandelaars en biedt meer wandelpaden dan je aankunt. Wij liepen drie prachtige dagwandelingen en reden over de Tioga Pass. Deze hoogste pas van het park was net weer open was na het opruimen van de winterse sneeuwlaag. Onze eerste twee wandelingen waren vanuit de vallei en liepen  langs de prachtigste rivieren en watervallen. De watervallen zijn vooral in juni overweldigend en drogen daarna op tot kleine stroompjes. De derde dag liepen we vanaf de hoger gelegen Tuolomne Meadows, dat in de buurt van de Tioga Pass ligt. Deze wandeling bracht ons naar een bergmeer waarbij we nog regelmatig over de laatste resten sneeuw liepen.
Wat ons bij blijft van Yosemite National Park is een groot gevoel van vrijheid in ongerepte natuur en heel veel imponerende rotsen. Ik geef je graag weer een eerste indruk van het gebied in dit fotoblog. Later volgt er zeker meer over Yosemite National Park!

 

Yosemite Nanional Park

Yosemite Valley

Yosemite National Park Yosemite Valley

Yosemite Falls

Yosemite National Park

Yosemite National Park Misty Falls

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park Tolumne Meadows

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park

 

 

Wat is jouw favoriete deel van Yosemite National Park?

 

Ben je gek op wandelen? Lees dan zeker mijn blog met de mooiste wandelingen van Yosemite National Park.

 Wil je weten wat wij nog meer zagen en deden in Amerika? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn speciale pagina van de Verenigde Staten

 

 

 

 

Geplaatst in bergwandeling, bucketlist, fotoblogs, Noord-Amerika, UNESCO Werelderfgoed, Verenigde Staten, wandelen, Wandelen buiten Europa.

24 reacties

  • Dank je wel, heel fijn om te lezen. Ga jein de nabije toekomst die kant op of “ooit”. Zeker doen hoor. Ik heb er bijna 20 jaar mee gewacht sinds ik voor heg eerst plannen maakte en het is echt prachtig hier!

 1. Ziet er heel mooi uit Yvonne en het spreekt mij enorm aan! Het doet mij inderdaad aan Canada denken maar ook een beetje aan de Alpen waar ik zo van hou 🙂

  • Je moet er echt in de juiste tijd zijn voor de watervallen. Ik heb tijdens het plannen van onze route rekening gehouden met de beste tijd voor de parken en tot nu toe gaat dat prima. Nog een paar dagen richting San Francisco en dan gaan we naar het noorden waar nog heel veel moois te zien valt!

 2. De regen heeft zn nut gehad, de watervallen doen t volop😄
  Wat mij is bijgebleven van ons bezoek daar … De kantenklare tent in idd overvolle campsite en parking. De muskieten die me helemaal lek geprikt hadden omdat ik ivm de berenwaarschuwing ook geen anti-muggenmiddel op had gedaan.
  Het prachtige landschap met hertjes en watervallen.
  De laastste dag s’morgens de (ook toen) net geopende pas over met de voeten in de sneeuw en s’avonds bij 40+ graden in Death Valley. Wat een contrast.
  Op de weg daar naartoe ook nog even langs Mono Lake gegaan. Wonderlijk landschap erg mooi. Was toen al flink aan t opdrogen. Geen idee wat er nu nog van over is. Gaan jullie daar ook nog naar toe?

  • Onze campsite (North Pines) was vol maar de plekken zijn zo ruim dat het niet druk aanvoelde. Zodra je echter de campsite afkwam……Muggen hadden we gelukkig niet en Monolake en ghosttown Bodie bezochten we vanuit Lee Vining, waar we een kleine statefoest campsite hadden. Droogte is nog steeds een probleem en Death Valley is nu bijna 50 graden heet ( Toen wij er een paar weken geleden waren was het er ook al 47 graden 😥)

  • Gezellig, kom zeker even lezen. Ik schreef er nog lang niet alles over dus vragen kan ook altijd! Het westen van Amerika is eigenlijk wel een must want de natuur is echt fenomenaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *