Twee dagen in Grand Teton National Park

Grand Teton National Park is het kleine zusje van Yellowstone en ligt net iets ten zuiden ervan. Het wordt gedomineerd door een serie van hoge bergtoppen en diverse bergmeren. Daarnaast is er een dal met open vlaktes waar een brede rivier doorheen stroomt. In de bergen kun je uren wandelen zonder veel andere mensen tegen te komen. De meren lenen zich uitstekend voor een frisse duik of om met een bootje op te varen. Je kunt al een aardige indruk van het park krijgen door over de centrale parkweg te rijden. Maak regelmatig een stop om een wandeling te maken. Ga in de vroege en late uren van de dag op zoek naar wildlife in de vallei.

 

Wildlife in Grand Teton

In het dal zijn er diverse plekken waar je bijzonder wildlife als Mooses, wolven en bisons kunt tegenkomen. In de iets hoger gelegen gebieden heb je kans op het zien van beren, steenbokken en vosjes.
Wij zagen  grote kuddes bizons, een zwarte beer die de struiken flink liet schudden en een wolf die in de verte de weg overstak. Ondanks speurwerk zagen we geen Moose of steenbok. Dieren die we graag hadden willen zien tijdens onze reis maar nog steeds op de bucketlist moeten blijven staan. Wildlife spotten blijft nog steeds een kwestie van geluk hebben.
Ondanks het feit dat Grand Teton National Park een prachtig park is vonden wij deze keer twee dagen genoeg om een eerste indruk van het gebied te krijgen. Grand Teton bleek deze zomer nòg drukker en voller dan Yellowstone. We waren erg blij dat het lukte om er één nacht te kamperen. We komen vast nog weleens terug, maar dan in het najaar als de vakanties over zijn en de drukte geweken.

 

Twee dagen in Grand Teton in foto's.

rps20160729_193828

rps20160729_192645

rps20160729_192741

rps20160729_195613

rps20160729_210245

rps20160729_192921

rps20160729_193116

rps20160729_192846

rps20160729_192801

rps20160729_193153

rps20160729_193714

rps20160729_193347

 

 

Als je meer wilt weten over al die geweldige nationale parken die we al bezochten tijdens onze roadtrip door het westen van Amerika, neem dan zeker eens een kijkje op mijn speciale pagina van de Verenigde Staten

 

Geplaatst in fotoblogs, kamperen, Noord-Amerika, Verenigde Staten.

12 reacties

 1. Mooie foto’s heb je gemaakt ! Lijkt me heel bijzonder al die kuddes bizons, wolven en beren die je kunt tegen komen. Nog leuker als je ze dan ook daadwerkelijk spot ! Had nog nooit van dit park gehoord, maar hij gaat op de bucketlist voor een toekomstige VS trip 🙂

 2. Wildlife spotten blijft inderdaad een kwestie van geluk hebben. Jammer dat jullie nog niet alles hebben kunnen spotten maar zo blijft er in ieder geval nog iets op je bucketlist 😉 Ik vind dit overigens een heel mooi park, vooral de meren en de bergpieken eromheen!

  • Zo zagen wij in Yellowstone die zwarte beer van heel dichtbij en spraken later Amerikanen die regelmatig in het park kwamen en er nog nooit een gezien hadden…..Ik ben ook gek op die bergen!

 3. Wauw die weerspiegeling in het water: indrukwekkend!! Lijkt me zo bijzonder om wildlife te spotten, helaas lukt dat niet altijd. Maar ook al spot je maar een klein deel van wat er leeft, het is altijd mooi!

  • O ja, elk dier dat je spot is weer even geweldig. Soms wil je zo graag bepaalde dieren zien en dan is het best wel jammer maar natuur blijft natuur hè.

  • Dank je wel! Zeker, wij zagen die zwarte beer van heel dichtbij en dat was echt boffen. Als ik na zo veel “berenparken” geen beer van wat kortere afstand had gezien dan was ik toch wel teleurgesteld geweest. Zeker na al die moeite met bearboxen en dergelijke 😉

 4. Mooi ! Wij zijn 4 dagen in de Tetons gebleven. We hadden een rustige campground gevonden, die de perfecte uitvalsbasis was om de streek te verkennen. ‘t Is er prachtig !!
  En ja, wildlife spotten hangt van zoveel factoren af he, de periode, het uur, weersomstandigheden… en dan heb je nog ‘s een flinke portie geluk nodig. Volgens de plaatselijke fotografen daar, hebben wij belachelijk veel geluk gehad. We zagen een vos, 15 elanden (waarvan er eentje naast onze tent kwam liggen :o.. de rest zagen we vooral tijdens wandelingen en dus van vrij dichtbij), twee grizzlyberen waarvan eentje in de clinch lag met enkele coyotes, enkele zwarte beren, een zestal wolven, 3 coyotes, bighorn sheep, bevers die stammetjes doormidden knaagden, een bald eagle, … Sommige encounters waren gewoon puur geluk, op andere momenten hebben we echt wel moeite gedaan. Om half 5 uit de tent om dan nog een uurtje te rijden, om dan in de vrieskou te wachten tot er een roedel wolven zin had om uit hun nest te komen… Vermoeiend !! 🙂

  • Gaaf zoveel wild spotten. Je geeft precies aan waarom Grand Teton en Yellowstone parken zijn die je echt een keer gezien moet hebben. Ik ben het met je eens dat voor bepaalde dieren je er vroeg (of laat) op de dag bij moet zijn, of de plek moet weten maar veel dieren komen en gaan binnen enkele minuten en dan moet je er dus net zijn natuurlijk!

 5. Mooie foto’s, vooral die met die spiegeling van die berg in het water. Jammer dat het zo druk was en dat je niet alle dieren hebt kunnen spotten, maar een goede reden om nog eens terug te gaan. Zit de reis er inmiddels op? Veel te snel gegaan zeker? Maar (nogmaals) wat hebben jullie veel moois gezien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *