Roadtrip door het westen van Amerika; voorbereidingen.

De beslissing om een langere roadtrip door het westen van Amerika te maken is nog niet zo lang geleden gemaakt en we hebben er reuze zin in! Drie maanden lang gaan we met de auto en tent de meest geweldige gebieden bekijken maar er is nog wel wat werk aan de winkel. Nu we terug zijn van een paar dagen in Portugal gaan we op volle stoom vooruit. De voorbereidingen voor de grote trip door Amerika zijn echt begonnen! We hebben zelf genoeg plannen , maar een beetje hulp is altijd fijn! Heb je tips of antwoord op mijn vragen onderaan het blog dan hoor ik het graag! Jij kunt mijn roadtrip door het westen van Amerika nóg mooier maken!

Het vliegticket en het startpunt van de roadtrip

De afgelopen week hebben we voornamelijk gekeken welke route we ongeveer gaan volgen. Natuurlijk komt het niet zo nauw als je bijna drie maanden op pad kunt. Amerika is groot en niet ieder gebied is in mei, als we gaan starten, al goed bereikbaar. Zo is het "must do" park Yellowstone nog tot eind mei onbetrouwbaar wat betreft het weer. De lente kan er grillig zijn en wegen afgesloten. Laat staan dat je er kunt kamperen. Ook de Rocky Mountains zijn dan nog koud. In het zuidelijk deel rond Las Vegas en de Grand Canyon is het in mei met 30 graden juist nog redelijk te doen qua temperatuur. Later in het jaar kan die temperatuur oplopen tot zeker 40 graden. Het is dan een stuk minder aantrekkelijk om lekker op pad te gaan of te wandelen, iets dat wij veel willen gaan doen.

Onze beslissing is gemaakt. We starten in Las Vegas. Bijkomend voordeel in dit geval is dat de vliegtickets die kant uit vaak ook wat voordeliger zijn dan die naar andere grotere steden in het westen van de Verenigde Staten.

Vandaag boekten wij ons vliegticket; een retour Amsterdam Las Vegas met 1 tussenlanding in Toronto. We zullen op de heenweg 19 uur onderweg zijn (iets waar ik niet naar uit kijk) en op de terugweg 13 uur. Kosten van het ticket per persoon met Air Canada €551,- inclusief ruimbagage.(Iets dat er niet bij iedere maatschappij standaard bij zit zo bleek). Ik ben altijd blij als die eerste horde is genomen en het echte werk kan beginnen. De Lonely Planet ligt tegenwoordig standaard op tafel met een pen en papier ernaast!

Het visum en het vervoer

Om  als toerist Amerika in te komen heb je als Nederlander of Belg niet echt een visum nodig maar wel een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Met deze kun je maximaal 90 dagen de Verenigde Staten in en je moet hem uiterlijk 72 uur van te voren aanvragen.  Als je in de tussentijd een nieuw paspoort aan moet vragen dan moet je een nieuwe aanvraag doen. Wij wachten dus nog even tot Frank een nieuw paspoort heeft!  Het ESTA kost je in 2016;  14 US Dollar per persoon. De betaling gaat per Creditcard. Alle informatie en hoe je de ESTA moet aanvragen vind je op deze site.

Een auto of Camper huren is ook aan een aantal regels gebonden. Wij stoeien op dit moment zelf nog met de aanvraag. Als je autoprijzen vergelijkt kijk dan in ieder geval of er ongelimiteerde kilometers bijzitten en de verzekeringen in orde zijn. Kijk ook of er een tweede chauffeur bij inzit (indien gewenst) en of en bijvoorbeeld Drop off kosten aan te pas komen. Wij brengen de auto terug op dezelfde plek, dus die kosten steken we alvast in onze zak. Een internationaal rijbewijs is tegenwoordig niet meer bij iedere maatschappij een must. Ook dit moet je goed nakijken als je boekt. Een Internationaal rijbewijs koop je bij de ANWB en is als het ware een officiële kopie van je Nederlands rijbewijs.

Sommige maatschappijen rekenen extra voor linnengoed en dergelijke als je een camper huurt. Daarnaast, raar maar waar,is een kleine camper in verhouding een stuk duurder dan een grote. Amerikanen blijven Amerikanen:) ! Ook moet je bij campers goed uitkijken of alle kilometers er bij zitten, iets dat niet altijd het geval is zagen wij. Een camper is minder zuinig in het benzineverbruik dan een auto. De benzine in Amerika is weer een stuk goedkoper dan in Nederland.

roadtrip door het westen van Amerika2

 

 

Onze route van de roadtrip door het westen van Amerika

Na onze lange vlucht willen we eerst een paar dagen acclimatiseren in Las Vegas. Daar gaan we ook nog diverse spullen voor het kamperen aanschaffen. Dan gaat onze roadtrip door het westen van Amerika echt van start. We beginnen met een rondrit die ons door de woestijn naar het oosten brengt. We zullen langs diverse mooie en bekende hoogtepunten uit de regio komen. Zo gaan we zeker zien; Zion National Park, Bryce Canyon NP, Capitol Reef NP, Arches NP, Canyonlands NP, Mesa Verde NP, Monument Valley, Grand Canyon en de Hoover Dam.

We willen zeker ook een stuk van de route 66 rijden "als we toch in de buurt zijn". Waarschijnlijk sluit dit het best aan op het vorige deel vanaf Las Vegas. Ook Death Valley NP  staat op het programma net als de Mojave Desert.

We rijden door richting de kust richting Los Angeles of net iets ten zuiden van de stad. Daarna gaan we verder omhoog over fraaie kustroute 1 naar San Francisco, een stad waar ik zelf heel erg naar uitkijk. Daarna steken we waarschijnlijk door naar Yosemite NP en Sequoia NP, ook twee parken waar ik al jaren naartoe wil. Mooi plan toch voor een roadtrip door het westen van Amerika?

 

Ten noorden van San Francisco

Het tweede deel van onze route is nog iets minder duidelijk op dit moment. Vanaf San Francisco willen we uiteindelijk doorrijden tot aan Seattle. In die buurt willen we in ieder geval het Olympic National Park en het Mount Rainier NP opzoeken. 

Mochten we dan nog veel tijd over hebben dan steken we wellicht nog door naar Canada en bezoeken daar Glacier NP, Banff, Jasper, zitten we al aardig door de tijd heen dan bewaren we dit voor een andere keer.

Op ons lijstje staan zeker ook parken als  Yellowstone, Capitol Reef, Canyonlands, en Rocky Mountain National Park. Uiteindelijk zullen we waarschijnlijk via Salt Lake City weer richting Las Vegas rijden.

 

De afstand

Hoeveel kilometers we uiteindelijk zullen gaan afleggen weten we natuurlijk nog niet. We zijn al redelijk wat gewend van onze twee langere roadtrips in Australië. Daar hebben we ook veel afstand  afgelegd. Uit de tijd dat we zelf in het zuidoosten van de USA woonden weten we dat de Amerikaanse maatschappij goed is ingericht voor automobilisten. Het wegen netwerk is ruim opgezet en wordt goed onderhouden. De parkeerplaatsen zijn groot. De meeste dingen zijn (zeer) makkelijk per auto te bereiken en campings zijn ruim van opzet. Het rijden door woestijngebieden en in extreme hitte kennen we ook uit Australië. Geen drempelvrees hier dus.

roadtrip door het westen van Amerika1

 

Ik kan nog wel wat hulp gebruiken!

Er zijn nog wel dingen waar we nog niet uit zijn. Wat wil ik nog weten voor onze roadtrip door het westen van Amerika?

 • Zo ben ik bijvoorbeeld driftig op zoek naar wat de beste plek is om in (of vlakbij) LA te slapen.
 • Heb je een tip voor een  leuk hotel in Las Vegas met zwembad en qua prijs niet te gek?
 • Is er een strand of badplaats die je ons kunt aanbevelen?
 • Heb jij weleens een deel van de route 66 gereden en wat kun je ons aanraden?
 • Is er een park dat ik nog niet "ontdekt heb" en dat ik echt moet gaan zien? Of misschien zit er juist wel iets in onze route waarvan je denkt "dat kunnen ze beter overslaan"?
 • Weet je een leuk appartementje, Bed and Breakfast of Air B&B adresje in San Francisco?
 • Ook andere tips zijn van harte welkom!

Op 8 mei gaan we vertrekken. Ik kan niet wachten om te starten met onze roadtrip door het westen van Amerika! Neef Stan gaat op ons huis passen en de tuin bijhouden als we weg zijn. Een fijn gevoel. Ik ga je zeker op de hoogte houden van onze vorderingen en reis. Inmiddels ben ik al diverse blogs aan het afstruinen voor tips. Ik kom vast nog wel een keer bij je lezen! 

 

 

 

 

Geplaatst in Noord-Amerika, Roadtrips, Verenigde Staten.

21 reacties

 1. Wat een geweldige reis gaan jullie maken, 3 maanden lang! Wij zijn lichtelijk jaloers haha 🙂

  Tussen Grand Canyon en Los Angeles ligt Joshua Tree NP, een verrassing om even door te rijden! Daartussen ligt trouwens ook een stuk route 66: het stukje over Oatman (nabij Kingman), al is Oatman wat toeristisch, het is echt alsof je door een film rijdt, een prachtig stukje!

  In Las Vegas sliepen wij in het Elara Hilton Grand Hotel, iets verder van de Strip (5-10 min), geen casino (dus iets rustiger) en je hebt een balzaal van een kamer. Prijs viel ons erg mee met wat je ervoor krijgt.

 2. Dat wordt een geweldig reis! Er zijn zoveel mooie nationale parken die je kunt bezoeken. Ook een leuk kleinschalig park is Goblin Valley. Dit ligt ten noorden van Capitol Reef. Vooral mooi bij zonsondergang! En wij sliepen in Los Angeles in het oude schip Queen Mary. Je verblijft dan in een ouderwetse hut. Het is weer eens wat anders. Wij vonden het een mooie ervaring 🙂

 3. Wij sliepen in Vegas in hotel New York. Maar om eerlijk te zijn vond ik Vegas erg tegenvallen. Als je wil hiken heeft de Grand Canyon geweldige tochten, ook meerdaagse hikes, en het onbekende Pinnacles NP is ook erg mooi. Ik schreef er over op travelwriter.nl. Voor tips weet je me te vinden. 😉

  • Dat geloof ik graag Annemarie, het is niet voor iedereen om zo lang weg te kunnen. Ik vind het heerlijk om langer achter elkaar weg te zijn, zo relaxed, je leeft als het ware meer in een gebied en kunt nog meer je eigen tempo bepalen.

 4. Wow dat gaat echt een geweldige reis worden!!
  Wij hadden achteraf heel graag de “Coyote Buttes/the Wave” bezocht (in de buurt van Page) maar wisten toen niet van het bestaan af. Het is lastig om een permit te krijgen maar het proberen waard! vooral in het laagseizoen maak je een goede kans!
  Veel plezier met het voorbereiden!!

  • Toevallig ben ik gisteren via Instagram over the Wave getipt en het lijkt me echt prachtig! We zijn te laat om de permit van te voren te vragen maar wie weet, het is inderdaad nog geen hoogseizoen. Er zijn trouwens nog meer van dit soort prachtige gebieden in die regio, geen permit nodig las ik straks ik kan niet wachten!

 5. Je mag met mailen, anders maak ik er een hele lange reactie van. Wij hebben gereden van New Orleans, door Texas (ook heel gaaf dan ga je de pure route 66 rijden, in mei veel festivals en natuurparken), New Mexico, naar Las Vegas, door de Nationale Parken, San Francisco, Route 1 en Los Angeles. Ik heb nog wel wat budgettips, autohuur en overnachting tips.

 6. Gaaf Ivonne, wat heerlijk dat je 3 maanden gaat rondreizen. Ook ik ben jaloers 😉

  Je hebt de meeste geweldige plekken al opgenoemd eigenlijk. Dat wordt een te gekke reis joh. Gaaf ook dat jullie er veel willen wandelen. Dat hebben wij destijds niet heel erg veel gedaan. Moeten we toch eens terug! 😉 Walvissen spotten bij Monterey vond ik trouwens echt te gek. Aanrader!

 7. Dat wordt een prachtige rondreis! Ik heb nog wel wat tips, ik hoop dat je er iets aan hebt! Hier komen ze:
  – In Las Vegas zaten wij in het hotel: Casino Royale. Midden op de strip, dus lekker centraal. En super schoon en netjes! En hij was niet zo heel duur toen wij boekten.
  – Route 66 hebben wij gereden, we maakte stops in Oatman (ezeltjes spotten en heel leuk western stadje) en Needles. Hackbarry, Seligman en Williams zijn ook leuk.
  – Ik raad je echt aan om naar Page te gaan en daar een tour door Antelope Canyon te doen en ga ook zeker naar Horseshoe Bend! Verder zijn dit ook aanraders:
  – Mexican Hat bij Monument Valley, gewoon leuk om te zien.
  – Moki Duckway schijnt heel leuk te zijn, maar wij hadden er geen tijd voor.
  – Ook Goosneck is gaaf! bij Moab
  – Kamperen in Yosemite, Curry Village.
  – Tioga Road in Yosemite.
  – Een hike de Grand Canyon in.

  • Dank je wel voor de nieuwe tips. Page hadden wij al op het oog en dan willen we nog meer mooie “rotsen” bekijken in die buurt. Was jij in de lower of upper canyon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *