Portraits of the World Amerika

Zoals je weet heb ik een jarenlang verleden met Amerika. In 2006/2007 woonden en werkten Frank en ik in Atlanta Georgia. Daarnaast heb ik er meerdere malen gereisd. De Verenigde Staten is één van de meest veelzijdige landen ter wereld. Naast levendige steden als New York, Chicago, Las Vegas en San Francisco vind je er prachtige, ongerepte, en zeer gevarieerde natuurgebieden. Mensen houden van Amerika of ze hebben er een hekel aan. Een tussenweg lijkt er niet te bestaan. Het land van uitersten, van onbegrensde mogelijkheden en show. Een kijkje achter de schermen in het zesde deel van mijn portrettenserie. Portraits of the World Amerika.

 

De Amerikanen

Amerikanen zijn super vriendelijk en gastvrij. Al vanaf de eerste dag dat ik voet in het land zette voelde ik me enorm welkom. We werden opgehaald door een chauffeur in een grote stretchlimo en reden door de stad met een grijs van oor tot oor. Nog net niet juichend en gillend maar wat een feest was het! Niets lijkt te gek of te veel en alles wordt uit de kast gehaald om het je naar de zin te maken.Het lijkt wel of iedereen continu vrolijk en uitbundig, en het leven altijd goed is.

In het jaar dat ik met Frank in Georgia woonden kwamen we op een andere manier in aanraking met de mensen en doken wat dieper de maatschappij in. Ik werkte met daklozen in een homeless shelter en zag hun worsteling om hun leven weer op de rit te krijgen. Ook gaf ik les in een ziekenhuisschool en Frank maakte lange dagen op kantoor. In onze vrije tijd waren we altijd op pad en vraten alles wat het land ons te bieden had. We leerden de mens kennen achter die eeuwige glimlach. 

De dromers, de harde werkers, de vechters, levensgenieters en sportievelingen. Een land vol mensen met zó enorm veel verschillende achtergronden en verhalen. Waar verdriet en teleurstelling hand in hand gaan met vreugde en uitbundigheid. Waar een mens ook gewoon een mens is......Ik ben van ze gaan houden. Portraits of the world Amerika is mijn kijk op "living the American dream".

 

 

san-francisco4

 

portraits-of-the-world-amerika2

 

portraits-of-the-world-amerika9

 

portraits-of-the-world-amerika11

 

san-francisco13

 

portraits-of-the-world-amerika15

 

portraits-of-the-world-amerika12

 

portraits-of-the-world-amerika

 

portraits-of-the-world-amerika3

 

portraits-of-the-world-amerika18

 

portraits-of-the-world-amerika7

 

portraits-of-the-world-amerika5

 

portraits-of-the-world-amerika8

 

portraits-of-the-world-amerika10

 

portraits-of-the-world-amerika17

 

portraits-of-the-world-amerika6

 

Portraits of the world Amerika

 

 

Ben jij ook zo gek op Amerika en haar inwoners?

Als je portraits of the World Amerika leuk vond dan vind je deze eerdere blogs uit de serie zeker ook leuk!

 

 

 

Wil je meer weten over onze tijd en reizen in Amerika? Neem dan eens een kijkje op mijn Amerika pagina!

 

 

Geplaatst in fotoblogs, Noord-Amerika, portraits of the world, Verenigde Staten.

11 reacties

  1. Wat een prachtig overzicht!! IK zou heel graag nog meer willen leren kennen van de VS en de mensen. Tot nu toe ben ik alleen in New York geweest namelijk. Een supertoffe stad, maar de mensen vond ik niet zo bijzonder. Al bij de douane op het vliegveld vond ik het zelfs een megagrote schok hoe vreselijk bot en gemeen de Amerikanen waren. Colombianen die nog nooit buiten hun land zijn geweest en voor het eerst daar aankomen krijgen de schrik van hun leven haha 😛 Maar ik vind eigenlijk niet dat ik op basis daarvan kan zeggen hoe de mensen zijn. Daarom zou ik heel graag meer van het land willen zien en ik weet zeker dat het buiten de grote stad totaal anders is. Ik hoop er snel weer eens heen te gaan, San Francisco staat echt hoog op de lijst! Ben nu al benieuwd!

    • Mijn ervaringen met de ambtenaren in Amerika zijn ook niet altijd positief. Je weet nooit precies hoe de pet staat. Gelukkig zijn 99% van de ervaringen zeer positief!

  2. Wat een mooie portretten! Ik ben ook gek op Amerika, zou er het liefst ieder jaar naar toe gaan. De mensen zijn inderdaad zo aardig! En je kijkt je ogen uit 😉 Ik moet altijd zo lachen om die mannen die met borden staan te zwaaien langs te weg, zo typerend 🙂

    • Naast gezellige, open minded mensen is het vooral de adembenemende natuur die mij keer op keer naar het land trekt. Ik weet zeker dat een bezoek aan dit land je goed zal bevallen Anita!

  3. Wat leuk dat je ook in een land waar de mensen toch best veel lijken op ons zelf een serie portretten hebt gemaakt. Ik vergeet dat in deze landen weleens… hoewel ik de Amerikaanse bevolking ook verrassend divers vindt trouwens, mooi om te zien!!

    • Er wordt ook wat vreemder gekeken in westerse landen als je een portretfoto wilt maken. Niet iedereen is er blij mee of dolenthousiast zoals in bijvoorbeeld Azië. Ook wel weer een uitdaging natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *