Yellowstone

Mijn drie mooiste foto’s van West Amerika

Zoals je weet ben ik net terug van een geweldige reis door het westen van Amerika. Wat hebben we genoten. Alle parken waren zo prachtig en de natuur zo overweldigend. Het was echt nog veel indrukwekkender dan we van te voren verwacht hadden. De foto van de maand mei, juni en juli zijn mijn drie mooiste foto's van West Amerika. Ik ben benieuwd welke jij de mooiste vindt!

Proudly presenting: mijn mooiste foto's van West Amerika.

Foto's van West Amerika: mei 2016

In mei reden we een grote ronde vanaf Las Vegas. We bezochten de meest gave parken in het rode deel van het land. We zagen fascinerende hoodoos in Bryce Canyon, de machtige kloof van de Grand Canyon en keken door al die bogen in Arches. We wandelden ons suf in Zion National Park waar we na iedere bocht nieuwe kleuren en vormen zagen. Ook  smolten we bijna weg op de zinderende zoutvlakte van Death Valley. Wat een natuurgeweld, onze monden bleven maar openvallen van verbazing.

Binnenkort volgt een uitgebreider verslag van dit eerste deel van onze route, maar nu dus dé foto van dit deel. De grote kloof van Bryce Canyon is echt zo'n plek die je niet vergeet. Wat zijn die hoodoos toch een spectaculaire dingen. We bekeken ze niet alleen van bovenaf, maar wandelden er ook nog tussen. Buitenaards mooi!

mooiste foto's van West Amerika

Foto's van West Amerika: juni 2016

Nadat we een deel van de oude route 66 hadden gereden bogen we af naar het zuiden. Vanaf San Diego, waar we snorkelden met zeehonden en zeeleeuwen, reden we langs de kust omhoog. We vergaapten ons aan de bijzondere bomen en rotsen in de woestijn van  Joshua Tree National Park. Ook bezochten we Los Angeles en San Francisco. De ruige kust van Californië stond al heel lang op mijn verlanglijst. Natuurlijk ontbrak die oude highway 1 langs de kust niet op het programma.

Daarna stond mijn persoonlijke favoriet op het programma; Yosemite National Park. Zeker in juni een echte aanrader vanwege de prachtige, wild stromende watervallen. Uit al dat waterval geweld koos ik mijn favoriete foto van de maand juni. Een portie oergeweld van moeder natuur!

IMG_20160619_221312

Foto's van West Amerika: juli 2016

Net boven San Francisco bezochten we het bijzondere Lassen Volcanic National Park en zagen de joekels van bomen in Redwood State en National Parks. We waaiden helemaal uit aan de ruige kustlijn van Oregon en reden door de machtige Columbia River Gorge. Daarna bezochten de meest noordelijk gelegen parken van Washington State; Mount Rainier en Olympic. Het zijn allebei pareltjes die je echt een keer zelf moet bekijken. We stopten een paar dagen in het relaxte en outdoor minded Seattle dat we per fiets verkenden.

Daarna stonden er 2 fantastische parken op het programma. Yellowstone en Grand Teton, ruige parken met veel wildernis, heel veel wildlife maar helaas ook heel veel andere bezoekers. We hadden moeite met parkeren en campings zoeken was een crime, maar wat was het mooi! We keken minstens een kwartier naar een zwarte beer die steeds dichter bij de auto kwam. Echt een gebied dat we nog een keer willen zien in het voor of najaar als het wat minder druk is. Mijn favoriete foto van juli komt uit Yellowstone. De kleuren en vormen van al die geothermale vormen bliezen ons compleet van onze sokken. WOW! Eigenlijk zijn al die foto's favoriet, maar omdat ik er toch één moet kiezen......

foto's van West Amerika

 

Ik ben benieuwd wat jij van mijn favorieten vindt! Welke van deze foto's van West Amerika vind jij het mooist?

Als je meer wilt weten over al die geweldige nationale parken die we al bezochten tijdens onze roadtrip door het westen van Amerika, neem dan zeker eens een kijkje op mijn speciale pagina van de Verenigde Staten

Wil je nog veel meer van mijn mooiste foto's zien, klik dan eens door naar mijn Instagram account!

Geplaatst in bucketlist, Foto van de maand, Noord-Amerika, UNESCO Werelderfgoed, Verenigde Staten, What makes me happy.

21 reacties

  1. Prachtige foto’s! Die laatste is mijn favoriet! Spectaculair! Ik kan me zo voorstellen dat je je maar bleef verbazen daar. Alleen wat ik van de foto’s zie is al zo indrukwekkend. Wat een waanzinnig mooie herinnering is dit zeg!

  2. De eerste foto is mijn favoriet omdat het een heel bijzonder landschap is dat je verder denk ik nergens tegen komt. Maar eigenlijk vind ik bijna alle foto’s die jij post errug mooi.

  3. Schitterende foto’s! De eerste en derde zijn denk ik mijn favorieten, want die landschappen zijn echt prachtig. Zou het graag ook eens met eigen ogen willen zien, maar ik wil eerst nog andere landen bezoeken alvorens ik naar Amerika ga… dilemma’s haha

    • Het leven is zwaar 😉 . Ik wilde al bijna 20 jaar naar deze kant van Amerika en dacht nu vaak, waarom ben ik hier niet eerder naartoe gevlogen. Echt doen hoor!

  4. Mijn favoriet is de foto van juli. Wat een prachtige blauwe kleur heeft dat water! Je hebt met je blogs in ieder geval bewezen dat Amerika net zoveel te bieden heeft als Canada wat natuur betreft. Ik ben bijna om 😉

    • Nou, dan moet ik nog maar eens een paar blogs over al die mooie parken plaatsen 😉 ! Echt een keer gaan hoor, het is zo overweldigend en in het echt nog mooier dan we ons voorgesteld hadden n.a.v. foto’s.

  5. Pingback: ‘Als je reist leer je ook jezelf beter kennen’ – interview met reisblogger Ivonne van My Footprints - Expedia Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *