Indian Summer in de Verenigde Staten!

Nu de laatste dagen van de zomer zijn gepasseerd en de herfst steeds meer van zich laat horen moet ik geregeld denken aan de reis die we  in het oosten van de Verenigde Staten maakten. Op zoek naar de Indian summer. We hadden een kleine drie weken en combineerden een paar dagen New York met New England. Oktober bleek hét perfecte tijdstip om te genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft! Ik neem je graag mee op de hoogtepunten van onze reis door dit prachtige en fotogenieke stukje USA.

 

Onze route.....

begon in New York waar we 2 dagen rondkeken en ons aanpasten aan de nieuwe tijdszone. Daarna haalden we onze huurauto op en reden  langs de kust omhoog tot het Acadia National Park en het Grafton Notch State Park, het meest noorderlijke punt van onze route. We bekeken het wat rustigere binnenland en draaiden uiteindelijk weer af richting New York waar we de auto inleverden en nog 2 dagen in de stad doorbrachten.

kaartindiansummer

 

First stop:New York.

Net als in iedere stad is er genoeg te zien en te beleven in New York.

We lopen uren door de straten van Manhattan Island en Harlem

zien de stad van bovenaf vanaf het Empire State Building

stappen op de ferry en bezoeken het vrijheidsbeeld

bekijken het Metropolitan Museum of Art

maken een wandeling over de Brooklyn Brigde naar de overkant van de East River en lopen weer terug via de Manhattan Bridge

We eten en drinken op de meest leuke plekjes, pannekoekjes bij het ontbijt en 's avonds keus genoeg

We genieten de "glitter en glamour"van de Times Square

Verkennen het Central Park, Wallstreet en Chinatown

en zien de musical "The Lion King" in één van de sfeervolle theaters.

De dagen vliegen voorbij en we komen zeker nog een keer terug in deze fantastische stad!

indiansummer
Next stop: Hyannis

Hyannis ligt als één van de eerste dorpjes op het Cape Cod schiereiland. Het is de plek waar inwoners uit New York hun vakanties doorbrengen. Baaien, kleine dorpjes, schelpen zoeken, uitwaaien, seafood  en een echt strandgevoel zijn ingrediënten van een verblijf op Cape Cod. We slapen in een schattig motel, geheel in sfeer.

Het gaafste wat we er doen is het maken van een geweldige whalewatchtocht vanaf de haven van Provincetown. Tientallen walvissen rondom onze boot.Nog nooit heb ik zo genoten van het walewatchen als hier en ik schreef er eerder al een blog over.

Lees hier alles over deze beste whalewatch trip ever!

indiansummer2

 

indiansummer1

indiansummer19
Next stop: Boston

Omdat ons belangrijkste doel van deze roadtrip het zien van de Indian Summer is en we New York al uitgebreid bekeken hebben maken we een kortere stop in Boston. We zoeken ons een rotje naar een leuk hotel omdat echt alle leuke en enigszins betaalbare kamers bezet zijn i.v.m. een grote conferentie.We slenteren een paar uur door de sfeervolle binnenstad en doen de stad eigenlijk niet genoeg eer aan. Na één nacht slapen rijden we weer verder.

indiansummer3

 

Zomaar ergens onderweg.....

Elke keer als we op weg zijn naar een nieuwe plek is er onderweg weer zo veel moois te zien. Helderblauwe meertjes, wilde rivieren,  schattige dorpjes met houten huizen en overal weer die prachtige herfstkleuren, de Indian Summer laat zich van haar allerbeste kant zien!

 

indiansummer10

 

 

indiansummer4

Next stop: het Acadia National Park

Het Acadia National Park is ruig en ongerept en de kustlijn heeft de meest mooie rotsformaties.  We nemen twee dagen de tijd en wandelen door het fraaie landschap  tussen de dennenbomen en de fraai gekleurde loofbomen . Zeg nu toch zelf, de Indian Summer kan toch niet mooier worden omlijst  dan door al dat natuurgeweld. Op een paar plekken kun je helemaal omhoog rijden voor de meest fantastische uitzichten. Geheel volgens Amerikaanse gewoontes is de weg tot aan de top aangelegd en kun je overal prima parkeren.

indiansummer5

 

 

indiansummer7

 

 

Next Stop: het Grafton Notch National Park

Niet veel verderop ligt het volgende geweldige plekje op deze roadtrip. Ook hier weer ruige natuur, water, bergtoppen, vergezichten en veel mooie wandelpaden. We lopen ook een deel van het lange afstand wandelpad de Appalachian National Scenic Trail. Dit pad begint in het zuiden in de staat Georgia en eindigt hier in de staat Maine. Vanaf de top zie je de pracht van de Indian Summer! Wow, wat een mooi pad. We moeten zeker eens terug om nog een langer deel van dit pad te lopen!

Indian summer

 

Die Appalachian trail was was trouwens een stuk zwaarder dan we dachten, de meeste wandelingen die we maakten in de USA zou ik mijn ouders absoluut kunnen aanbevelen, maar deze komt dus zeker niet op de lijst. Soms was het meer klimmen en klauteren dan wandelen, des te leuk voor ons, maar dus niet voor iedereen geschikt!

indiansummer20

 

 

Covered bridges

Jaren geleden zag ik de film "Bridges of Madison County" waar Meryll en Clint menig romantisch moment doorbrachten bij de meest geweldige overdekte houten bruggen. Ik was spontaan verliefd en het bekijken van een paar bruggen mocht op deze reis niet ontbreken.

In het noorden van de USA, vooral in New England, vind je diverse overdekte bruggen. Er zijn verschillende verhalen in de omloop over het ontstaan van deze zogenoemde covered bridges. De overkapping zou gebouwd zijn om het onderliggende hout te beschermen tegen vorst of rot door regen, of het is bedoeld om het vee rustig de rivier te laten oversteken omdat het zoveel op een schuur lijkt. Wat ook de reden is, de bruggen zijn op veel plaatsen te vinden en ik vind ze geweldig mooi!

indiansummer12

 

 

indiansummer13

Iets meer landinwaarts

Het landschap verveelt nooit, zelfs niet als we af en toe een buitje over ons heen krijgen of in de vroege ochtend het ijs van de autoruit moeten krabben na een heldere nacht. We zien prachtige boerenschuren en nog meer fraaie dorpjes en grote lappendekens van kleur.  Wat is het toch geweldig die Indian Summer. Zeker als de zon op de bladeren schijnt is het net of we dromen.

I LOVE INDIAN SUMMER!!!

indian summer

 

 

indiansummer11

 

 

indiansummer17

 

 

indiansummer16

Next stop: Woodstock,

 In augustus van het jaar 1969 vond  het wereldberoemde Woodstock festival plaats. Het festival had als motto "3 Days of Peace & Music" en was een ongekend succes. Grote bezoekersaantallen genoten van de vrijheid, drank, drugs, flower power en muziek.  Het lijkt ons leuk om deze plaats te bezoeken, hoewel wij toen zelf nog te jong waren om het festival bewust mee te maken.  De flower power sfeer is er nog, maar verder is het meer een gevalletje "leuk om er geweest te zijn" . De koffie met macadamia pie smaakte prima!

indiansummer14

En de cirkel is rond

Na al dat natuurgeweld sluiten we onze roadtrip weer af met een vleugje New York. We leveren onze auto in en genieten nog 2 dagen van het stadse leven.

indiansummer18

Handig om te weten over de Indian Summer in Amerika:

-Ik kan het echt iedereen aanbevelen, zo'n combinatie trip van natuur en cultuur en zeker in de herfst als de natuur zich van één van haar fraaiste kanten laat zien.In oktober is het wel vroeg donker en 's avonds  snel koud dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Bovendien kan het weer heel wisselvallig zijn. Prachtige heldere dagen met koude nachten maar ook  regenbuien kunnen deel uitmaken van het weer dat je treft. Wij hadden de winterjas geregeld aan en tijdens de whale watch tocht bij Hyannis was ik ook heel blij met mijn wintermuts en sjaal!

-De auto huurden wij van te voren maar de hotels boekten we gewoon ter plekke. Zo bleven we flexibel om onze tijd zelf in te delen.

-Als je een route uitstippelt en je wilt per se een bepaald dorp op je route meenemen kijk dan goed in welke staat het ligt. Zo kwamen wij er achter dat bijna iedere staat wel een Woodstock heeft en hadden in eerste instantie de verkeerde plaats in gedachten.  Veel plaatsen komen meermaals voor in verschillende staten en het kan soms een heel eind van je originele route afliggen.

-Als je voornamelijk wilt genieten van de herfstkleuren dan is er op heel veel plaatsen genoeg te zien. De Indian summer is echt geweldig in New England. Als een kortere tijd hebt voor je reis moet je keuzes maken. Zo lieten wij bijvoorbeeld bewust de Niagara Falls buiten de route omdat het gewoon te veel zou zijn en we liever iets meer tijd aan andere plekken wilden besteden.

Heb je interesse in nog meer mooie roadtrips kijk dan op mijn roadtrips pagina.

Of lees  hier al mijn verhalen over Amerika, met ook heel veel tips voor het westen van de Verenigde Staten.

Ben jij weleens in deze regio geweest? Of heb je weleens ergens anders de Indian Summer mogen meemaken?

Geplaatst in Noord-Amerika, Roadtrips, Verenigde Staten.

8 reacties

 1. Wauw wat gaaf zeg! Sowieso staat Amerika heel hoog op mijn bucketlist, meestal dacht ik dan alleen meer aan het deel West – Amerika en Florida.. Maar als ik deze kleurrijke plaatjes zo zie, heb ik er een nieuwe bestemming in Amerika bij voor de bucketlist 🙂 .!

  • Zeker een trip voor op je bucketlist! Wij vonden het echt geweldig mooi en hadden er nog veel langer willen blijven.
   Ik wil ook al jaren eens naar het westen van de USA, maar op een of andere manier schuift deze bestemming steeds naar achter, wellicht omdat wij in de zomermaanden meer thuis zijn i.v.m. het werk. Je moet wat te wensen hebben toch?

 2. New England lijkt me echt fantastisch en dan al helemaal tijdens de Indian Summer. Alhoewel ik (zoals ik vandaag in mijn nieuwste blog schreef) ik niet echt van het veranderen van de seizoenen ben, kan ik wel altijd heel blij worden van de kleurende blaadjes. En volgens mij is er geen betere plek om dat te bekijken dan in New England. Ik zou zelf met name graag naar Vermont willen vanwege de bergen, maar ook Maine lijkt me geweldig. Ooit …

  • Ik heb rond de herfst ook altijd een wat minder gevoel, maar als je “er dan toch voor gaat” is het niets fijner dan de herfst op een mooie plek meer te maken. Dat verkleuren van de blaadjes is daar echt zo mooi. De regio in het noordoosten heeft ons erg verrast, zo mooi ruig! Ik zou er graag weer een keer naar terug willen en dan nog meer van de natuur zien en veel wandelen! De Appalachian trail is ook wel wat voor jullie trouwens!

  • Ik ben zelf ook absoluut geen liefhebber van kou en plan het liefst zonnige uitjes! Zo wil bijvoorbeeld al jaren naar Engeland/Ierland-Schotland maar stel dat uit “just in case”. Soms zijn de dingen zo mooi dat je het er gewoon voor over hebt, zoals in dit geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *