Hoera, wij gaan naar Amerika!

Het is nog niet zo lang geleden dat ik jullie advies vroeg in "spam je land" omdat we niet zo goed konden beslissen welke kant we uit wilden gaan op onze reis door Europa in het voorjaar en de zomer. Na geweldig veel gave tips waren we van plan onze trip richting de Balkan en het oosten van Europa te maken maar..... Niet lang daarna kwamen er heel veel verhalen los rondom de vluchtelingenstromen die Europa, en vooral het oostelijke deel voor problemen stellen. Grenzen gingen dicht, mensonterende omstandigheden in kampen aan die grenzen, er waren gesprekken en ook nog veel onzekerheid in het zoeken naar de juiste oplossingen. Na enig wikken en wegen hebben we besloten dat we het niet het juiste moment vinden om dit jaar die kant uit te gaan. Natuurlijk is dat heel erg jammer maar het ware reizigersbloed stroomt altijd en al snel vonden we dé perfecte vervangende locatie voor deze trip. Vanaf mei aanstaande zullen we voor de derde keer terug gaan naar het land dat ons hart al jaren geleden stal en na twee bezoeken aan de oostkust van het land gaan we deze keer de westkust bekijken. Hoera, wij gaan naar Amerika!

De voorbereidingen; route en vervoer

Al in 1997 keek ik naar een reis in dit deel van het land maar de lokroep van Indonesië was dat jaar sterker en zo ging mijn eerste verre reis naar Sumatra, Java en Bali.  Vanaf dat moment stond het westen van de USA hoog op de lijst, keken we er elk jaar even naar om dan toch weer iets anders te kiezen. Ik weet dus wel iets van de regio maar eigenlijk ook weer niets en er is veel werk aan de winkel qua voorbereidingen, zeker omdat we niet zo gek ver meer van onze vertrekmaand (mei) afzitten. Op dit moment zitten we midden in de route planning  en stoeien we met de keuze tussen tent en auto of camper en dat is nog niet zo 1 2 3 beslist. De eerste te huren campers die we vinden zijn ongevier VIER KEER DUURDER  dan auto's, AI! Verder kwam ik er ook al achter dat het ESTA visum maar 3 maanden geldig is, inclusief Canada,Mexico en Carribbean en dan weer afhankelijk van hoe je reist. Ons idee om drie maanden Amerika te combineren met een aantal weken in het westen van Canada moeten we dus herzien, en zo stoeien we vrolijk verder.

Op tafel ligt de Lonely Planet, een grote uitgeprinte kaart waar we aantekenen waar al die gave parken liggen die we willen gaan bezoeken. Daarnaast kijken we af en toe alvast naar vliegtickets en worden onze outdoor-outfits en kampeerspullen onder de loep genomen want we willen veel gaan wandelen en kamperen. Ik vind het best nog wel even spannend want hoewel wij wel vaker last minute beslissen houd ik er toch wel van een beetje beslagen ten ijs te komen.

Wat we ook gaan kiezen en waar we ook terecht gaan komen, het gaat in ieder geval een machtig mooie trip worden. De relaxte Amerikaanse cultuur, prachtige natuur en vrijheid lonken naar ons. Nog maar twee maanden en dan is het al zover; woop woop, wij gaan naar Amerika!

 

Mocht jij nog handige tips hebben voor dit deel van de Verenigde Staten dan hoor ik het heel graag. Leesvoer over de regio is natuurlijk ook altijd welkom !

Geplaatst in bucketlist, Ivonne, Verenigde Staten.

22 reacties

 1. Ooooh Ivonne! Wat gaaf! Ik word helemaal jaloers op je nieuwtje! Ik zou zo graag NOG een keer naar de westkust willen (ben er gelukkig pas drie keer geweest haha). Onwijs leuk! Je weet mij te vinden hè als het gaat om tips. Zo leuk!

 2. Wat tooof!!! Ik ken inmiddels alleen New York, maar wil absoluut terug naar USA. Trok me nooit zo, maar nu ben ik toch wel een beetje om haha. Ik vond Amerika binnenkomen trouwens behoorlijk lastig. Niet alleen wat wachttijd betreft maar ze gaan ook vragen waar je verblijft en hoe lang enzo. Kun je de ESTA niet verlengen of overnieuw aanvragen na 3 maanden?

 3. Gaaf Yvonne en begrijpelijk dat je de Balkan en Oost Europa nu liever even links laat liggen. Ik hoop toch voor de dat je een stukje West Canada kunt meenemen in je reis 😉 Spannend!

  • O ja, dat vind ik altijd op reis. Er zijn zo veel plekken waar je een paar dagen bent maar waar je veel meer tijd kunt besteden om het land of gebied “echt te voelen” .

 4. Dat gaat vast en zeker een hele mooie reis worden! Fantastisch! Ik ben heel benieuwd naar je foto’s! En ik ben stiekem ook wel een beetje jaloers hoor haha. Ik heb op mijn site aardig wat geschreven over onze Amerika roadtrip, dus kom gerust een keertje buurten! 😉

 5. Gave plannen! Ik zag het al op Instagram voorbij komen en toen dacht ik nog ‘die heeft wilde plannen: eerst een roadtrip door Europa en dan ook nog naar Amerika’. Maar nu wordt het me duidelijk. Begrijpelijke keuze. In het geval van Amerika, kan ik je alleen helaas niet van tips voorzien 🙂 Succes met plannen en veel plezier met de voorpret.

  • Ik kan me voorstellen dat het verwarrend was, je was niet de enige die dacht dat wij eerst een Europese roadtrip gingen maken en dan ook nog naar Amerika 😉 . De plannen nemen steeds meer vorm aan,ik heb er reuze zin in!

 6. Wat gaan jullie een gave reis maken!! Lekker lang de tijd ook! Wij hebben in 2014 een roadtrip door het westen van Amerika gemaakt, 5100mijl in 5 weken. We hebben onwijs mooie wandelingen gemaakt, leuke mensen ontmoet. We vonden het veel leuker dan we verwacht hadden. Soms moet je wel even je best doen om de vele toeristen (bij de bekende plekken) te omzeilen. De zonsondergang bij Mono Lake en de wandeling “the Narrows” waren voor ons twee hoogtepunten! Veel plezier met de voorbereidingen!!

  • Dank je wel Erwin, dat gaat zeker lukken. Ik wil al zo lang naar deze regio en nu hebben we echt de tijd om alle hoeken en gaten goed te bekijken! Mono Lake en The Narrows ga ik zeker even bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *