Het mooiste van Death Valley, een fotoblog

De afgelopen dagen zaten wij in het Death Valley National Park . We planden de trip naar dit bijzonder hete gebied bewust aan het begin van onze reis. In de zomermaanden is het namelijk echt té heet om het park te bezoeken. Helaas hadden we het niet echt goed uitgemikt. Wat begon als 1 dag heet weer eindigde in een ware hittegolf. Drie dagen lang trotseerden we temperaturen van 46 graden op het heetst van de dag. Er waren zwoele nachttemperaturen van ruim 20 graden. Ons tentje parkeerden we in de schaduw van een grote struik. Zo bleef het nog te doen. "It can happen this time of year in Death Valley", vertelde een ranger ons.

We dronken liters water, wandelden in de ochtend en 1 keer op dat hete middaguur. We voelden de kracht van de sterk waaiende wind en dronken liters water. Daarnaast zaten tot laat in de avond voor ons nieuwe tentje en keken naar de sterren. We genoten, met volle teugen! Wat is Death Valley toch een bijzonder gebied. Een surreëel landschap vol verrassingen. In deze vreemde wereld is menig film opgenomen en ik snap wel waarom! Death Valley is de laagste plek van de Verenigde Staten en één van de heetste plekken op aarde. Later volgt zeker een meer uitgebreid en informatief blog over deze bijzondere plek. Vandaag neem ik je mee op reis met de mooiste foto's van Death Valley.

Death Valley

Death Valley National Park

Death Valley National Park

rps20160514_221429

rps20160514_221937

rps20160514_221642

rps20160514_221723

rps20160514_221753

rps20160514_221617

rps20160514_221517

 

 

En, heb ik je al kunnen overtuigen om die hitte te trotseren voor deze bijzondere bestemming?Wij vonden het één van de meest bijzondere plekken die we tijdens onze roadtrip aandeden.

Wil je meer weten over dit bijzondere park lees dan mijn blog met alle hoogtepunten van Death Valley National Park

Ben je op zoek naar nog meer Amerika inspiratie? Klik dan eens door naar mijn Amerika pagina.

 

 

 

 

Geplaatst in bucketlist, fotoblogs, Noord-Amerika, Verenigde Staten.

17 reacties

 1. Het lijkt me een hele indrukwekkende plek om door heen te wandelen en zeer warm. Mooie foto´s. Ze laten ook meteen de verschillende kanten van de plek zien, had die foto met groene struiken eigenlijk niet verwacht.

 2. Mooie foto’s! Prachtig sfeerbeeld van de omgeving. Alleen jammer dat de staande foto zo groot is en daardoor niet in een keer te zien is. Zie ik eerst hele mooie rotsen en pas wanneer ik naar beneden scrol zie ik dat jij er op staat.
  Kan niet wachten tot je volgende blog.
  Veel plezier en hoop dat jullie het hoofd koel houden 😉

  • Ik snap wat je bedoelt met die staande foto, ik vind het ook niet echt fraai. Ben nog aan het puzzelen of dat anders kan, dus wordt vervolgd 😉 !

 3. Ja, wat een mooie plek! Maar ik zou daar niet in die hitte willen wandelen. De tweede foto van de zandduinen en ruige rotsen op de achtergond is echt mijn favoriet!

 4. Gave foto’s, wat een magisch gebied! Wij hebben Death Valley tijdens onze roadtrip overgeslagen, maar ik vraag me nu al een paar jaar af waarom? Het ziet er juist zo bijzonder uit daar!

 5. Oh ja ik zou zeker gaan!! 😀 Ik kan helemaal niet tegen hitte, houd er ook niet van, maarja om wat te zien moet je ff doorzetten hahaha 😛 Dus ja: ik wil dat zeker zien als ik in de buurt ben. Lijkt me zo bijzonder! Prachtige foto’s trouwens! Je ‘ziet’ ook echt de hitte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *