De gigantische Redwood of Sequoia bomen van de Californische kust; nekpijn gegarandeerd!

In het uiterste noorden van California vind je aan de kust een bijzondere verzameling van parken. Wat al deze parken gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk de trotse bezitters zijn van gigantische Redwood of Sequoia bomen. Deze kust mammoeten zijn de hoogste bomen te wereld en kunnen een leeftijd bereiken van 500 tot 700 jaar! De grootst gemeten exemplaren zijn ongeveer 110 meter. Je vindt ze alleen in de kuststreek tot een kilometer of 80 landinwaarts. Alleen in deze regio tref je al ongeveer 50 % van alle Coastal Redwoods aan.

 

Waar vind je de mooiste gigantische Redwood of Sequoia bomen?

Wij vonden het van te voren best lastig om te bepalen op welke plekken je deze reuzen nu het best met eigen ogen kunt bekijken. Ik geef je mijn tips voor de drie mooiste gebieden.

 

secuoia bomen reuzenbomen in westen Amerika

 

1-De Avenue of Giants.

State route 254 ofwel de kustroute over de oude highway 101 ( niet te verwarren met de nieuwe 101 snelweg) loopt dwars door het Humboldts Redwood State Park. Je rijdt met je auto tussen de meest geweldige exemplaren van dit grootst overgebleven deel origineel bos. Je hoeft niet eens uit te stappen om te genieten. Natuurlijk kun je de verleiding niet weerstaan en stap je tijdens deze 32 mile ( 55 kilometer) lange bijzondere route zeker één of meer keren uit. Bekijk de gigantische Redwood of Sequoia bomen tijdens een wandeling, fietstocht of te picknick. Prachtige foto's en nekpijn gegarandeerd!

De Avenue of Giants. Californië old highway 101

 

2-Prairie Creek Redwoods State Park.

De Newton B Drury Scenic Parkway begint 6 mile ten noorden van het plaatsje Orick en is een zijweg van de oude 101. Als je, zoals wij, richting het noorden rijdt dan neem je Exit 753. Kom je vanaf het noorden dan is het Exit 765.
Je vindt er een aantal weides waar een grote groep Roosevelt Elks ( een soort hert ) te bewonderen is. Daarnaast zijn er heel veel wandelpaden.
Vanaf het informatiecentrum liepen wij een prachtige, ongeveer 4 kilometer lange, route. Deze Prairie Creek Trail loopt langs een serie enorme bomen gelegen in een groene omgeving vol varens en mossen en komt ook langs één van de allergrootste exemplaren van het park, de Big Tree, Deze jongen wordt op een leeftijd van ongeveer 1500! jaar geschat. De route is voor iedereen goed te doen. Als je wilt kun je hem naar hartenlust uitbreiden tot een langere wandeling.

Prairie Creek Redwoods State Park. squoia bomen

 

3-Howland Hill Road en Stout Grove.

In het Jedediah Smith Redwoods State Park, vind je de bijzondere Stout Grove. Hier kun je een rondwandeling van ongeveer een kilometer maken. Het is fantastisch om het gebied binnen te rijden via de Howland Hill Road. Dit is een rit van ongeveer 16 kilometer over een voornamelijk onverharde, maar goed te berijden, weg door het bos.
Vanaf Cresent City ligt de route aan de westkant. Rij een kilometer naar het zuiden op de oude 101 en neem de afslag naar het oosten op Elk Valley Road. Na ongeveer anderhalve kilometer rechts aanhouden (oost) op de Howland Hill Road die je vanzelf naar Stout Grove brengt.

rps20160710_232947

Stout Grove Californië

gigantische Redwood of Sequoia bomen van de Californische kust

gigantische Redwood of Sequoia bomen van de Californische kust

gigantische Redwood of Sequoia bomen van de Californische kust

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken waar je deze gigantische Redwood of Sequoia bomen kunt bekijken. Voor meer info kun je altijd terecht bij één van de vele informatie punten van Californië. Deze vind je langs de oude 101  of in de parken zelf . Ik wens je veel plezier!

Wil je weten wat we nog meer zagen tijdens onze Amerika reis? Kijk dan eens op mijn Amerika pagina!

 

Geplaatst in bucketlist, Noord-Amerika, Verenigde Staten.

10 reacties

  1. Ik heb al eerder gereageerd, maar die reactie is niet geplaatst (geen idee, maar ik heb bij meer websites problemen) Maar wat ik zeggen wilde is dat ik de bomen echt indrukwekkend vind (wauw!).De hoogste boom die ik ooit gezien heb, is in Nieuw-Zeeland: de Tane Mahuta. Die is ongeveer 50 meter lang, dus vind het onvoorstelbaar dat deze bomen dubbel zo lang zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *