De 5 mooiste wandelingen van Zion National Park

Zoals je weet ben ik helemaal verliefd geworden vanaf het eerste moment dat ik Zion National Park binnenreed. Iedere keer weer werden wij tijdens onze wandelingen verrast door de meest geweldige en gevarieerde landschappen. Wandelen in Zion is heerlijk, mooi en uitdagend. Er zijn wandelingen voor iedereen, van beginner tot wat meer geoefende wandelaar. Ik geef je mijn 5 mooiste wandelingen van Zion National Park, stuk voor stuk pareltjes die ik je enorm kan aanbevelen!

1-Angels Landing

De hike naar Angels Landing is één van de populairste, en daardoor ook de meest drukke langere wandeling in Zion National Park. De totale afstand is 5 Mile (ruim 8 kilometer) en stijgt flink. Zeker het laatste deel, waar je jezelf regelmatig via stalen draden naar boven moet trekken, is pittig. Wij kozen ervoor om de wandeling wat later op de middag te starten waardoor het een stuk rustiger was. Dit was zeker op het laatste steile deel van belang. Als het op dat deel te druk is moet je regelmatig wachten tot andere wandelaars naar boven of beneden gegaan zijn. Dat kan voor flinke opstoppingen zorgen. Let wel op dat je goed navraagt wanneer het donker wordt en zorg dat je ruim de tijd hebt. Wij liepen ongeveer 4 uur over de totale route, maar hielden nog ruim 2 uur speling achter de hand.

De route

De route start vanaf de Shuttle stop The Grotto waar je de weg en rivier oversteekt. Daarna klim je omhoog naar de West Rim Trail. Hier ga je rechtsaf. Je wandelt langs de canyon wand met rechts van je een prachtig uitzicht over de kloof en op de rivier. Langs het pad vind je dennenbomen, struikgewas en bloemen. De eerste twee Mile van de route gaan flink omhoog. Aan het eind is een serie zigzaggende bochten die een flinke aanslag op de kuitspieren doen. Na een wat meer relaxter stuk door de fraaie Refrigerator Canyon komt er een tweede deel met steile, slingerende bochten tot je bij een uitkijkpunt komt. (Scout Lookout). Als je hoogtevrees hebt, of iets minder fanatiek wilt wandelen kun je hier stoppen en genieten van een prachtig uitzicht.

De ultieme ervaring.

Wil je voor die ultieme ervaring gaan klim dan ook de laatste halve mijl over de steile klif omhoog. Je inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Zion Kloof. NB: afdalen over deze klif is spannender dan omhoog gaan omdat je constant in de diepte kijkt. Meer informatie over deze geweldige wandeling vind je hier.

Angels Landing Zion National Park

2-Observation Point

Eén van de klassiekers van Zion National Park is die naar Observation Point. Daar heb je een geweldig uitzicht op de canyon en het iets lager gelegen Angels Landing. Wat mij betreft echt één van de mooiste wandelingen van Zion National Park. De totale wandeling is 8 Mile (ongeveer 13 kilometer) retour en start bij de Weeping Rock shuttle stop en parkeerplaats.. Na een sterk stijgend deel, waar je al zigzaggend omhoog loopt, is het heel even wat vlakker en loop je door de fraaie Echo Canyon. Daarna blijf je stijgen en slingert het pad zich langzaamaan naar boven.

Elke keer weer anders.

Iedere bocht die je omgaat levert een totaal ander beeld van het gebied op. Grillige rotsen in prachtige kleuren, bloemen (vooral in het voorjaar en begin van de zomer) en vergezichten vormen de ingrediënten van deze wandeling. Aan het eind kom je op een plateau. Daar loop je nog een meter of 500 tot het uitzichtpunt. Wij combineerden deze wandeling met die naar de Hidden Canyon. Daardoor hadden we nog een meer uitdagende dagwandeling. De wandeling is zwaarder doordat je steil omhoog klimt op de heenweg en op de terugweg weer flink af moet dalen. Wij vonden het de moeite van de inspanning meer dan waard! Meer informatie over de wandeling vind je hier.

IMG_20160518_144435

3-The Narrows

The Narrows is het smalste deel aan het eind van de Zion kloof en een zeer populaire wandeling. Het eerste deel van de wandeling is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. Als je verder wilt gaan dan moet je door de Virgin rivier wandelen. Waterstanden variëren en dit maakt samen met hoe ver je de kloof in gaat de wandeling (soms) zwaarder. Informeer goed, reken er in ieder geval op dat je nat wordt en denk goed na wat je mee wilt nemen.

Tot ons grote verdriet was in mei de kloof dicht omdat de waterstand nog te hoog was na het smelten van sneeuw en ijs. Afhankelijk van de hoeveelheid gevallen sneeuw in de winter gebeurt dit het ene jaar wel en het andere weer niet. Ik kan dus niet uit eigen ervaring spreken, zelfs een glimp van de kloof was niet mogelijk. Echt jammer, want The Narrows  is niet alleen bijzonder maar ook 1 van de mooiste wandelingen van Zion National Park

Meer informatie over deze gave wandeling vind je hier.

 

4-Hidden Canyon

De wandeling naar Hidden Canyon start vanaf de Weeping Rock shuttle stop. Het eerste deel van de route is hetzelfde als die van de hike naar Observation Point. In eerste instantie slinger je via een serie steile klimmetjes omhoog. Daarna splitst het pad zich om vervolgens langs een wat steilere wand omhoog te klimmen. Hier is het wandelen minder inspannend, maar voor de mensen met hoogtevrees misschien wat minder makkelijk. Op een paar punten is er een kleine stalen draad gespannen om je vast te houden. De uitzichten in de vallei zijn prachtig

De geheime ingang.

Aan het eind van dit pad kom je bij de ingang van de kloof en dan begint het mooiste gedeelte. Een kleine klim over een paar rotsen en dan opent zich de kloof. Je bevind je ineens in een totaal andere, stille en groene wereld. Dit deel van de wandeling is redelijk makkelijk en je wandelt zacht op het zand in de kloof. Halverwege de canyon vind je een mooie vrijstaande ark. Daarna kun je nog wat verder lopen waarbij je af en toe een beetje moet klauteren. Echt een prachtige route met een totale afstand van 3.3. Mile of ongeveer 5 en een halve kilometer.  Meer informatie over de wandeling vind je hier.

Mooiste wandelingen van Zion National Park

 

5-Taylor Creek Trail in Kolob Canyons

Kolob Canyons is een minder bekend deel van Zion National Park en heeft een eigen ingang in het noordwesten. De rode bergen van de kloof zijn adembenemend en het is absoluut de moeite waard ook dit deel van het park een keer te bekijken. Wij maakten een tussenstop op weg van Salt Lake City naar Las Vegas, wanneer je praktisch langs de ingang komt gereden. We wandelden de 10 kilometer lange  Taylor Creek Trail. Vanaf de parkeerplaats wandel je de steeds nauwer wordende kloof in waarbij je diverse keren de Taylor Creek oversteekt. In het voorjaar is de kreek vol water en moet je af en toe door een laagje water lopen. Aan het eind van de zomer is de kreek een stuk droger, en daardoor iets minder interessant.

Een stuk koeler.

Het gebied van Kolob Canyons is een stuk koeler dan de Zion Canyon, en daardoor aangenamer als de temperaturen in die periode hoog oplopen. Bovendien is het er een stuk rustiger en daardoor kun je aan de meutes van de zomermaanden ontsnappen.

De route is redelijk vlak en voor iedere wandelaar goed te doen. Je loopt al vrij snel de Zion Wilderness in, waar nog geen menselijke invloeden aanwezig zijn. De route eindigt bij een door de wind uitgesleten grot.

Wil je in Kolob Canyons nog een langere wandeling maken dan is de La Verkin Creek  (23 kilometer) een aanrader. In verband met het slechte weer dat op komst was werd hij ons die dag afgeraden. Wij "moeten" dus nog een keer terug.

5 mooiste wandelingen van Zion National Park

Handig om te weten over Zion National Park.

 • Omstandigheden in Zion National Park kunnen altijd wijzigen en wandelingen lastiger of zelfs onmogelijk maken. In de zomermaanden kan een onweersbui snel ontstaan en zorgen voor gevaar (bliksem inslag) op de hoger gelegen delen. Ook een flinke bui kan zorgen voor gevaarlijke omstandigheden, snel stromend water en los rakend gesteente.
 • Veel wandelingen hebben flinke steile gedeeltes. Vergis je niet en trek genoeg tijd uit om de wandeling af te maken.
 • In juli en augustus kan het broeierig heet zijn in de kloof (38 graden Celcius) en is wandelen een stuk zwaarder. Niet op iedere wandeling is er onderweg water beschikbaar. Informeer hier goed naar. Denk in de zomer eens aan wandelen in de Kolob Canyons!
 • Als het heet is (zeker in de maanden juli en augustus) kan het handig zijn om vroeg aan de wandelingen te beginnen. Zo vermijd je de hitte van de middag. Of start, net als wij deden,in de tweede helft van de middag. Let er dan wel op dat je voldoende tijd uittrekt voor de wandeling!
 • Dit geldt ook als het wat drukker is. Door vroeger te starten met wandelen ben je de drukte  op (populaire) wandelingen voor.
 • De weg door de kloof is in de zomermaanden ( ongeveer tussen april en november) zo druk dat je er niet zelf met de auto in mag. Een goed draaiend, gratis, shuttle bus systeem brengt je vlot bij de stops waar de wandelingen starten.
 • Informeer goed bij de park rangers of bij de Visitor Info wat de actuele omstandigheden zijn.

Na drie maanden in het westen van Amerika vind ik Zion nog steeds één van de aller mooiste parken die we bezocht hebben. Als  je goed informeert is het wandelen echt een geweldige ervaring. Welke wandeling je ook kiest, ik ben er van overtuigd dat het je zal bevallen, geniet!

Dit waren mijn 5 mooiste wandelingen van Zion National Park. Mocht je nog meer vragen hebben over Zion National Park zelf, of wandelingen in het park dan beantwoord ik die natuurlijk graag!

Handige reisgidsen:

Een goed hotel in Zion National Park

Wil je veel wandelen in Zion National Park overnacht dan in of direct aan de rand van het park. Slaap je liever in een hotel dan op een camping dan kan ik je Cable Mountain Lodge (9.2) aanbevelen. Dit mooie hotel ligt in het plaatsje Springdale, vlakbij het bezoekerscentrum van Zion, in een prachtige omgeving. De kamers zijn ruim en je auto parkeer je gratis op het eigen terrein. Na een actieve dag kom je bij in het bubbelbad met uitzicht op de kloof of trek je nog even een baantje in het zwembad. Klinkt goed toch?

Klik hier voor meer info en prijzen van de Cable Mountain Lodge.

Zion hotel Cable Mountain lodge

Als je dit leuk vond om te lezen dan ben je vast ook geïnteresseerd in:

Onze route door het westen van Amerika, met kaart en veel tips.

De mooiste wandelingen van Yosemite National Park. Ook één van onze favorieten.

Geplaatst in bergwandeling, bucketlist, Noord-Amerika, Verenigde Staten, wandelen, Wandelen buiten Europa.

41 reacties

  • Vanuit Las Vegas kun je een prachtig rondje maken. Ik ben druk bezig om die te omschrijven in een blog. Tickets naar las Vegas hoeven helemaal niet zo duur te zijn en als je met de auto en tent gaat zijn de kosten ter plekke ook nog goed te doen. Echt gaan Lizette, het is zo mooi!

 1. Volgens mij kan je hier je schoenzolen prima verslijten. 🙂 Prachtige plaatjes, zou graag een keer dit park met eigen ogen zien. Is alleen nog niet heel erg praktisch nu, met 2 dametjes die 4 kilometer al best een heel eind vinden en ongelijke paden nog niet echt goed kunnen lopen.

  • Nog maar een keer terug dan Kim 😉 . Ik vind het lopen van één of meer wandelingen echt een toegevoegde waarde geven aan de beleving van een park. Als je dan ook nog een nacht op de camping staat is het plaatje helemaal af wat mij betreft!

 2. Dit is echt heel mooi, logisch dat je zo enthousiast bent over dit park! Ik zou deze wandelingen allemaal zelf willen ervaren. Elke wandeling is weer anders waardoor je volgens mij nooit uitgekeken raakt. Ik vind het ook leuk om afwisselend uitdagende en eenvoudige wandeltochten te maken. The Narrows lijkt mij ook erg gaaf trouwens, jammer dat de kloof gesloten was toen jullie er waren. Reden om eens terug te gaan 🙂

  • Wat veel mensen in Zion doen is de kloof zelf met de fiets afrijden. Je kunt je fiets met de bus mee laten vervoeren tot aan het eind, en dan weer afzakken naar het beginpunt, of retour rijden. In de zomermaanden is de weg niet druk omdat alleen de shuttle bus er mag rijden.
   Je kunt ook meer “backcountry” fietsen waarbij je dan meer op de vlaktes bovenin rijdt en niet in de kloof zelf, daar wordt veelal gewandeld. Ik heb daar zelf geen ervaring mee vond wel een leuke site : http://www.bikingzion.com/trails/ om je een beetje een idee te geven wat er te koop is op dat gebied!

 3. Wat stoer dat jullie de Angel’s Landing hebben gedaan!! wij hebben “the Narrows” gelopen. Om 7 uur sochtends stonden we al ik het koude water van 12C, een schitterende wandeling, na een paar kilometer kom je geen toerist meer tegen. Op sommige punten loop je wel met het water tot aan je lippen (letterlijk)

  • Jammer is dat hé als je ergens bent maar net niet fit genoeg. Wij hadden er nu gelukkig geen last van en konden lekker lopen. Aan het eind had ik wat last mijn mijn knie, maar dat is mijn zwakke plek, al die flinke afdalingen wekenlang waren eigenlijk net een beetje te veel. Ik heb de laatste 2 weken wat rustiger aan gedaan met wandelen en dat was prima.

  • Als je bij Angels Landing afdaalt kijk je alleen maar naar beneden en dan besef je wel hoe diep het is. Het is inderdaad niet iets voor mensen met hoogtevrees dus.

  • Ik heb best wel veel tijd in Amerika doorgebracht. “Vroeger” al toe ik er woonde en het afgelopen jaar ook weer drie maanden. Ik mag mezelf inmiddels wel een aardige Amerika-expert noemen (hoewel ook ik nog lang niet alles gezien heb) Grappig dat veel mensen zeggen dat Amerika hen niet trekt terwijl ze wel van natuur houden. Zeker het westen is dan een echte aanrader, er is daar zo ontzettend veel mooie natuur. Als je het wilt hoef je nooit een stad “van binnen te bekijken”, maar af en toe een beetje cultuur vind ik wel leuk op z’n tijd! Zion is echt één van mijn favorieten.

  • Met een paard door het park lijkt me ook bijzonder maar wandelen doe ik liever. Zion is echt super, wij hadden er ook best nog meer tijd kunnen doorbrengen. Wie weet dan nog maar eens terug, toch?

 4. Wij zijn er nu en het is prachtig, maar the Narrows en Observation point zijn gesloten (en vooral die laatste wilden wij zo graag doen). Angel’s landing durven wij niet (hoogtevrees), dus wij missen helaas de beste wandelingen van het park. Gelukkig is er alsnog van alles te doen, maar ik baal enorm. Kwam hier terecht omdat ik hoopte een alternatief te vinden voor observation point haha, maar observation point is denk ik gewoon niet te evenaren :p

  • Hoi Linda, dat is inderdaad balen zeg! Ik vond het ook zo jammer dat wij de Narrows niet in mochten, zelfs bij ons tweede bezoek niet.En als je nu eens Angels landing loopt tot het deel waar je echt moet klimmen? Daar heb je ook een uitkijkpunt dat ook best mooi is.

 5. Bedankt, leuk stukje! Ik wil erg graag Angels landing gaan lopen! Het idee is dat mijn vriend en dochter van 4 een stuk samen mee oplopen. We zullen haar dan ook stukken dragen in een draagzak op onze rug. Zelf wil ik helemaal naar Angels Landing natuurlijk maar vroeg me af tot waar het voor hen te doen is? Mijn vriend heeft hoogte vrees en samen een kleine van 4 mee op wandel nemen is ook zwaar. Is het tot refridgerator canyon te doen denk je?

  • Het is een goed, breed pad omhoog tot aan Scout Lookout maar wel zwaar. Als jullie gewend zijn om met jullie dochter aardige afstanden te lopen dan moet het te doen zijn tot daar. Eenmaal daar heb je ook een prachtig uitzicht op de vallei. Voor jou wacht dan het ultieme uitzicht en de klim van Angels landing. Ik wens je veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *