Costa Rica

Must see; het paradijs van Costa Rica

Ik heb het paradijs op aarde gevonden! In het zuidwesten van Costa Rica ligt het Osa schiereiland en daar heb ik een klein roze huisje in het dorp Bahia Drake (Drake Bay) gevonden. Ik geniet samen met Frank al een week lang van deze fantastische plek en het paradijs van Costa Rica. Echt een plek die je ervaren moet hebben zeker als je van rust en ongerepte natuur houdt.

Het gebied ligt iets van het gebaande pad en je moet er wat moeite voor doen om er te komen en dat betekent dat er nog geen massatoerisme is, heerlijk!

Het dorp Drake Bay is niet meer dan een paar stoffige straatjes maar er zijn diverse restaurantjes en zelfs twee supermarkten. De bevoorrading is één keer per week, dus je hebt niet altijd even veel keuze, op tijd inslaan dus! De sfeer in het dorp is rustig en vriendelijk.

Mijn roze huisje

Alleen al als ik in mijn hangmat bij het roze huisje lig en kijk naar het uitzicht op de baai beneden me ben ik totaal gelukkig.Een zacht briesje waait door mijn haren, in de tuin van het huisje scharrelen diverse exotische vogels rond. In de amandelbomen snoepen de prachtige rode Scarlet Macaws van de rijpe amandelen. Als je hier in het juiste seizoen zit kun je zelfs walvissen in de zee zien die hier hun jongen krijgen en grootbrengen in de bescherming van de baai.

scarletmcaw

De afgelopen week heb ik me zeker niet verveeld want er is zoveel te doen in dit deel van Costa Rica voor (actieve) natuurliefhebbers.

Corcovado; apen en tapirs

Een bezoek aan het Corcovado park is ook een must als je in deze regio bent. Ik sliep er een nacht in een tentje aan de rand van de jungle. Na een hele dag wandelen zat ik uit te puffen voor de tent en zag boven me in de bomen eerst een groep brulapen op zoek naar eten, daarna kapucijner apen en als laatste doodshoofdaapjes. Mijn avond kon helemaal niet meer stuk toen er zelfs nog vlak achter me een moeder tapir met haar jong overstak, hoe gaaf is dat!

Het park heeft een aantal grote rivieren en diverse wandelpaden in de ongerepte jungle.  Op het strand vind je aangespoelde bomen die helemaal uitgesleten zijn door het zeewater en prachtig van vorm.  Hoewel het hele land geweldig is is Corcovado het ultieme paradijs van Costa Rica. Hoe veel meer natuurgeweld kan een mens verdragen?

Watzijzegt2

Verborgen strandjes

Het gemakkelijk te belopen wandelpad dat de kustlijn volgt is geweldig. Het begint aan het eind van de baai en is goed aangegeven. Onderweg kom je langs diverse kleine strandjes met palmbomen en grote rotsen waar je kunt zwemmen en zonnebaden. Je deelt de strandjes met een handjevol andere mensen en om je heen scharrelen diverse dieren rond. Je kunt het net zo gek maken als je zelf wilt, geen haast hier!

Watzijzegt4

Snorkelen met dolfijnen in het paradijs van Costa Rica

Met de Amerikaanse Sierra (The Divine Dolphin) heb ik een tocht gemaakt op zoek naar de dolfijnen die zich in de baai ophouden, en wat hebben we er veel gezien. Echt vele tientallen tegelijk zwommen om ons bootje heen en we hebben zelfs even met ze kunnen snorkelen. Ze zwommen mee met de golfslag van de boot en af en toe sprong er één met een hoge salto het water uit. Gaaf! Sierra heeft haar hart verloren aan Costa Rica en werpt zich op als beschermvrouwe van de dolfijnen in de regio. Op de terugweg hadden we een mooi uitzicht op de ruige kustlijn. De dolfijnen kun je het hele jaar door in de baai bewonderen.

dolfijnen bij Drake Bay paradijs van Costa Rica

Je hoeft je niet te vervelen in Costa Rica!

Het maken van een nachtwandeling is ook heel erg leuk. Naast diverse insecten zie je als je geluk hebt mooi gekleurde kikkers, luiaarden, vleermuizen, diverse soorten opossums, stekelvarkens, tapirs, miereneters en neusbeertjes. Helaas was onze eerste keuze (Tracy the buglady ) helemaal volgeboekt, maar er zijn genoeg andere aanbieders en je kunt eigenlijk elke avond wel op pad.

Eén dag heb ik gesnorkeld en Frank gedoken bij het Cano Island. Het is natuurlijk wat je gewend bent, en ik ben wel enigszins verwend te noemen op dat gebied, maar zowel het duiken als het snorkelen is goed en zeker aan te bevelen!

Wat je nog meer kunt doen, maar wat ik zelf niet gedaan heb, is een kano huren en langs de kust of een rivier opvaren. Paardrijtochten worden er ook volop aangeboden evenals vis tours.

Wat mij betreft zou ik dit gebied echt aan iedereen aanbevelen. Zo dicht bij de natuur ben je bijna nergens!

Heb jij het paradijs op aarde al ontdekt?

Heb je interesse in meer verhalen en foto's van dit pure en natuurlijke land? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn speciale pagina!

Geplaatst in Costa Rica, Midden-Amerika, snorkelen en duiken.

4 reacties

    • Dan moet je echt hier naartoe voor het te laat is. De tijd haalt veel bestemmingen helaas in en ook Costa Rica wordt drukker. Het Osa schiereiland is nu nog heel rustig, ik weet wel een leuk huisje voor je 🙂 ! Qua dierenleven is het een heel fraaie regio, voor mij voelde het echt als het paradijs!

  1. Hier gaan we naartoe komend jaar!! Hebben we net besloten. En we gaan er ruim de tijd voor nemen! Als ik het zo lees gaan we ons allemaal uitstekend vermaken. Mijn man is een visser, mijn dochter gek van paarden en ik van wandelen en fotograferen en we houden allemaal van snorkelen en watersporten. Oh ik kijk er nu al naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *