kapucijnapen Manuel Antonio Costa Rica

Kapucijnapen spotten in Manuel Antonio Costa Rica

Midden-Amerika is een toffe bestemming om met de backpack door te trekken. Een regio die ons hart heeft gestolen en waar we iedere keer weer met plezier terugkeren. Ieder land in dit veelzijdige werelddeel heeft haar eigen charmes. Vol hagelwitte stranden tot indrukwekkende vulkanen, regenwoud en bergen. Maya tempels en koloniale steden met levendige markten en pleinen. Ben je net als wij gek op het spotten van Wildlife dan staat Costa Rica met stip bovenaan. Deze twee schattige kapucijnapen spotten we in Manuel Antonio.

Kapucijnapen in Costa Rica

In Costa Rica vind je 4 verschillende soorten apen. De bijzondere doodshoofdaapjes en kapucijnapen kun je beiden in Manuel Antonio tegenkomen. Sterker nog, tijdens mijn eerste groepsreis door Costa Rica liepen ze gewoon door de straten van het dorpje!

Tijdens onze tweede reis door Costa Rica  bezochten we meerdere van de nationale parken waaronder het Manuel Antonio Nationaal Park. Dit park ligt redelijk dicht bij de hoofdstad San José. Hierdoor wordt het al jarenlang druk bezocht door lokale én buitenlandse toeristen.

Niet schuw

Het gevolg is dat de aanwezige dieren niet echt schuw zijn en je ze redelijk goed kunt benaderen. Soms zijn ze zelfs ronduit brutaal te noemen. We keken vol verbazing hoe de wasberen op het strand eten uit de tassen van strandgangers probeerden te stelen. (Let dus goed op want dit is natuurlijk niet de bedoeling.)

Deze twee Kapucijnapen lagen heerlijk ontspannen in een boom. Het jong veilig tegen moeder aangedrukt. Ik ben gek op apen en kon er maar naar blijven kijken. Frank moest mij uiteindelijk bijna letterlijk losrukken van dit prachtige tweetal.

 

Fotovandemaandapril

Meer lezen over Costa Rica?

 

 

Geplaatst in Costa Rica, Midden-Amerika, wildlife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *