route door Costa Rica, Binya House

Binya House, Bahia Drake, Costa Rica

Bij het plannen maken voor onze reis naar Costa Rica is één ding zeker. De regio rond het Osa schiereiland en Corcovado NP gaan we zeker bezoeken! Na wat rondsnuffelen valt mijn oog op Binya House, een geweldig huisje in het plaatsje Bahia Drake

Bahia Drake bestaat uit twee zandstraatjes en verder alleen maar natuur. De zee aan de ene kant, bergen en jungle aan de andere kant. Verstopt in het midden van het tweede straatje is een hekje. Ga je er door dan loop je via een klein trapje naar boven en verschijnt er een zalm roze gebouwtje. We werpen onze eerste blik op het huisje dat de komende tijd onze “home away from home” zal worden. Het is eenvoudig maar van alles voorzien. Ik voel het gelijk, dit is het!

Aan de voorkant is een overdekt terras met daaronder mijn favoriete plek van het Binya House waar ik menig uurtje door zal brengen. Schommelend in één van de hangmatten. Een licht briesje van zee, uitzicht op de baai, boekje in de hand en een glaasje binnen handbereik. Vaak ook gewoon heerlijk mijmeren en uitkijken op de baai beneden ons. Als je geluk hebt kun je in de wintermaanden walvissen of dolfijnen zien.

Binya House verrast;kleurrijke vogels in de tuin,

In de tuin  van Binya House scharrelen veel vogels rond. Wat een kleuren hebben ze, zelfs de “gewone” zwarte vogel is zó glimmend zwart. En wat een bof, in de amandelbomen zitten rijpe amandelen. Zelf kunnen we er niet bij, maar wie er wel volop van snoepen zijn de prachtige felrode Scarlet Macaws (papegaaien). Ze vliegen af en aan tussen onze en nog vele andere amandelbonen en mijn camera maakt overuren. Elke ochtend is het  heerlijk wakker worden en ontbijt ik al in bikini. Het leuke is dat we hier helemaal privé zitten maar als we het trapje afdalen in de straatjes diverse restaurantjes en 2 kleine supermarktjes vinden.

Wat is er veel moois te zien op het schiereiland. We maken een prachtige kustwandeling en snorkelen en zonnen in kleine baaitjes. We zien capucijneraapjes en Scarlet Macaws. Ook gaan we nog op een prachtige tocht waarbij we heel veel dolfijnen zien en er zelfs mee kunnen zwemmen.

scarletmcaw

dolfijnen bij Drake Bay paradijs van Costa Rica

Corcovado National Park

Het Corcovado National Park is overweldigend. We kamperen er tegen de bosrand aan en wandelen veel. ‘s Avonds trekken er doodshoofdaapjes, slingerapen en brulapen door de bomen boven onze tent. Over het grasveld lopen een moeder tapir met haar jong.

Tapirs in Corcovado National Park Costa Rica

En als we dan ‘s avonds lekker rozig en compleet uitgewaaid weer thuis zijn en ons eigen potje koken en eten op ons  terrasje weten we het; dit is echt het paradijs op aarde. Wat kom ik hier tot rust.

Na anderhalve week nemen we met pijn in het hart afscheid van Binya House. Er is nog meer Costa Rica dat naar ons lonkt maar we hadden hier met liefde nog een paar weken aan vastgeplakt

Wil je zelf ook een paar nachten in dit geweldige huisje slapen?

Ik kan je echt enom aanraden dit prachtige paradijsje een paar dagen voor je zelf te reserveren. Het is één van de bijzonderste plekjes waar we sliepen tijdens onze reis door Costa Rica. Wil je iets unieks dan is het de moeite waard. Een nacht in Binya House kost je rond de €85 (max 4 personen). De locatie in het “dorp” en het uitzicht vanuit de hangmat zijn ongeevenaard! Reserveer hier direct je verblijf en de voorpret kan beginnen!

Als je interesse hebt in meer verhalen en foto’s van dit pure en natuurlijke land neem dan zeker eens een kijkje op mijn Costa Rica pagina!

Geplaatst in Costa Rica, hotspots, Midden-Amerika, overnachten, reviews.

2 reacties

    • Wij hebben de trip naar Corcovado van te voren vastgelegd via een guesthouse dat ook in het dorp zat. Zelf regelen kon ook maar dat was heel veel gedoe met vooruitbetalen en dergelijke. Martina zit bijna tegenover Bynia house, net zo makkelijk. Zij reserveerde een slaapplek en had de tent voor ons. Het was een minitentje; voor 1 nacht ok. Het huisje is puur het huisje. Op zich kun je trouwens op diverse plekken tripjes regelen (Gringo kurt is er ook één) zelfs nog wel ter plaatse maar je kunt natuurlijk ook het e.e.a. vastleggen. Gaaf daar! Het zal je zeker niet teleurstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *