pelgrimstocht wandelen

My Footprints- 8; familieperikelen en een pelgrimstocht

Het is alweer even geleden dat ik jullie op de hoogte hield van mijn wel en wee. Een lange reis naar Midden-Amerika was de eerste reden dat ik niet zo veel schreef, Eenmaal thuis wachtte er een berg aan verplichtingen en de nodige afspraken. De hoogste tijd voor een verse persoonlijke update. Myfootprints-8 over  familieperikelen en het wandelen van een pelgrimstocht!

hammock Ragga Caye

Midden-Amerika

Van eind januari tot eind april trokken we met het o.v. en de backpack door Nicaragua, Guatemala en Belize. Een geweldige reis waar we weer enorm veel gezien en gedaan hebben. Ik hield jullie een klein beetje op de hoogte via mijn reisdagboeken maar er staat nog zo veel moois op de "nog te schrijven" lijst.

Ik heb gemerkt dat als ik op reis ben het schrijven van blogs niet alleen lastig is, maar dat ik er vaak ook gewoon niet echt behoefte aan heb. Op reis is op reis en eenmaal thuis dan komen de verhalen. Wat ik tijdens het reizen wel doe is veel dingen plaatsen op mijn Facebook pagina. Zo blijf je dagelijks op de hoogte van wat we zien en beleven.

Wil je alvast een beetje proeven van deze reis lees dan;

Hiken op de Concepciön vulkaan op Ometepe, Nicaragua.

Onze zeiltocht met Raggamuffin op het Belize Barrier Reef.

Wil je altijd op de hoogte blijven van mijn reizen? Volg en like dan mijn Facebookpagina voor de laatste updates!

tulpenvelden Noordoostpolder

Toerist in eigen land en familie perikelen

Eenmaal thuis van deze prachtige reis waren er de nodige bezoekjes af te leggen en had ik veel schrijfopdrachten die mijn aandacht vroegen. Met mijn broer en zijn gezin gingen we naar Ameland en wat hadden we een bof met het weer! Voordat we gingen fietsten we langs de bollenvelden in Flevoland en we plakten er zelfs nog een paar dagen met de tent aan vast in Drenthe. En dat terwijl we pas een kleine week thuis waren. Van Midden-Amerika smak bam in Nederlandse sferen!!

Thuis zijn we in een fase gekomen dat we als kinderen onze ouders nog meer (zullen gaan) bijstaan de komende periode. De alzheimer van mijn moeder is de afgelopen maanden weer een flink stuk verergerd en met maar 2 kinderen en (nog) geen andere hulp is het aanpoten. Op dit soort momenten is het extra lastig dat mijn ouders niet meer om de hoek wonen. Een mengeling van verdriet maar ook van liefde en dankbaarheid. Samen staan we sterk!

Wandelen in De Maasduinen de Duuvuelskuul

Een pelgrimstocht wandelen

Wie mij volgt weet dat ik gek ben op wandelen. Ik wandel thuis maar grijp ook elke kans die ik heb om tijdens mijn reizen te wandelen. Wat ik echter nog nooit deed was een pelgrimstocht wandelen. En nu is het eindelijk zo ver.

In de winter van 2017 overnachtte ik met 2 vriendinnen in de geweldige B&B van Paula en Wim in Groesbeek. Paula en ik raakten aan de klets over onze gezamenlijke passie, wandelen en mooie natuur en we bleven kletsen.....

In de afgelopen maanden ontstond het plan om samen een pelgrimstocht te gaan lopen. We kozen voor de "Walk of Wisdom", een Nederlandse pelgrimstocht van ongeveer 140 kilometer met een bijzondere insteek. Op dit moment zijn we druk bezig met het voorbereiden van deze trip. Zo wandelden we samen een mooie route in de Maasduinen en zijn we druk bezig om te kijken hoe we de tocht gaan indelen.  Iets leuks om naar uit te kijken voor deze zomer!

Consuminderen, de eerste maand

Na onze reis door Midden-Amerika en het zien van het grote afvalprobleem gaf ik mijzelf een opdracht. Normaal gesproken ben ik al geen "big spender", maar ik daagde mijzelf uit voor een nog grotere test. Een jaar lang geen nieuwe artikelen kopen. En nee, dan heb ik het niet over dingen als benzine voor de auto of een vliegticket, maar wel over gebruiksvoorwerpen en hebbedingetjes die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Op dit moment is de eerste maand alweer bijna voorbij en tot nu toe gaat het prima.  In het volgende kwartaaloverzicht meer over dit onderwerp!

Record aan bezoekersaantallen en leuke plannen

De afgelopen maanden had ik een record aantal bezoekers op Myfootprints. In april tikte ik maar liefst de 38.000 bezoekers aan, iets waar ik heel gelukkig mee ben. Op mijn Facebook pagina ben ik inmiddels ook ruim voorbij de 1000 volgers en dat smaakt naar meer. Misschien ken jij nog een reis en natuur liefhebber?

Op Myfootprints staat er nog zó veel leuks te gebeuren dit jaar. Naast het wandelen van de pelgrimstocht staat er binnenkort een bezoek aan Portugal op het programma en ga ik met Frank slapen in een echt kasteel in het Duitse Beieren. Iets waar we ook enorm veel zin in hebben. Genoeg moois om naar uit te kijken en nog een heel najaar open 😉

 

Voor diegenen die ik voorlopig niet meer spreek alvast een hele fijne vakantie. Wat zijn jouw plannen de komende periode?

 

 

 

Geplaatst in Ivonne, kwartaaloverzicht, persoonlijk.

12 reacties

 1. Ik ben benieuwd hoe het consuminderen je bevalt, ik vind het een heel interessant onderwerp. Zeker nu ik eind volgend maand weer tijdelijk naar mijn ouders verhuizen (sparen voor het bouwen van onze woning) en aan het opruimen ben. Hoeveel spullen kan een mens hebben? En ik vond van mezelf al dat ik weinig overbodige spullen kocht…
  Het moet niet fijn zijn om je dierbaren zien “achteruit” te gaan, maar geniet van jullie tijd samen! Die nemen ze jou nooit meer af…

  • Ik koop ook niet veel. Heb dat knopje jaren geleden al omgezet en hoewel het in het begin best lastig is went het snel. Ik kan heel goed leven zonder al die nieuwe dingen en spaar liever voor de (reis) ervaringen.
   Het voelt goed om mijn ouders te kunnen bijstaan.

 2. Wat een prachtige bezoekersaantallen en mooie wandelplannen heb je. Walk of wisdom. Alleen om de naam zou je de tocht al bijna gaan lopen. Wel mooi dat jullie zelf je ouders bijstaan. Het is zwaar, maar ook heel mooi en liefdevol.

 3. Wat een mooie bezoekersaantalen en wat super goed dat je gaat consuminderen. Ik denk dat bijna iedereen daar wel een voorbeeld aan kan hebben! Benieuwd naar je volgende updates

  • Tot nu toe gaat het me prima af. Ik ben nog niet in de verleiding gekomen en ook nog niets moeten kopen omdat er iets stuk gaat dat je echt nodig hebt.

 4. Jeetje, wat heb je intussen veel bezoekers! Goed bezig! Fijn dat je ook na jullie reis alweer wat leuke tripjes hebt gehad. Altijd goed om op pad te zijn. Dit weekend slaap je in een kasteel toch? Veel plezier! En sterkte met je ouders.

  • Gaaf he, die bezoekers, ben er super blij mee. Schloss Möhren is nu al een topper en we zijn er pas een paar uur!Ik zag net een marter in de schemer beneden me oversteken, hoe gaaf is dat!

 5. Ik kan ook niet bloggen op reis en neem mijn laptop nooit mee eigenlijk. Ik heb een schrift waar ik alles in noteer en het is heerlijk om even pc loos te zijn 😉 Leuk dat je een pelgrimstocht gaat lopen. Ik ben toevallig ook al eens met vriendinnen over…maar dan waarschijnlijk in etappes. Sterkte met de zorg voor je ouders!

  • Precies, zonder computer leven is stiekem best relaxed 😉
   Ik wil ook al jaren een pelgrimstocht lopen en vond nu zowel het wandelmaatje als de route en tijd. Heb er heel veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *