het leven van een blogger

My footprints-7, het leven van een blogger

Aan het eind van ieder kwartaal  geef ik je in "my footprints" een update van dingen waar ik me de laatste tijd zoal mee bezig heb gehouden. Wat er in de planning zit, waar ik blij of juist niet zo blij van werd. Een leuke manier om je een klein kijkje achter de schermen te geven in het leven van de blogger achter al die verhalen. Elke drie maanden een overzicht en vandaag het zevende deel: My Footprints- 7, het leven van een blogger.

 

Druk, druk, druk.....

Wat heb ik het de afgelopen maanden druk gehad. Naast mijn baan bij de gemeente en diverse tennistoernooien was (en is) er ook de klus voor de Gelderse streken en had ik diverse perstrips en bloggersweekenden. Super leuk allemaal, maar wel enorm tijdrovend. Zeker in augustus rende ik de benen uit mijn lijf, kwam even door mijn huis gevlogen op weg van A naar B, en stapte hup weer in de auto op weg naar de volgende leuke plek.

Frank zag ik weinig, want die paar dagen dat ik thuis was zat hij voor het werk in Delft. We bellen of skypen elke avond met elkaar, dus het contact was er wel maar het is en blijft een surrogaat voor "het echte werk". Ach ja, dat houd de relatie spannend zeggen ze altijd. Eerlijk gezegd was ik erg blij dat mijn gemeenteklus eind augustus afliep want na al dat rennen was er veel tijd nodig om te schrijven en ook gewoon eens even niks te doen.

En dan zijn we tussen de bedrijven door ook nog al het houtwerk van ons huis aan de buitenkant aan het schilderen en ben ik veel bij mijn ouders. Tot zover het leven van een blogger.....

zonsopgang Friesland het leven van een blogger

Even een rondje om te genieten van de stilte in Friesland, en hop naar de volgende plek.....

 

Het leven van een blogger; de tripjes.

Vrienden en familie denken het vaak en gisteren spraken mijn oud collega's op onze jaarlijkse reünie dezelfde gedachte uit. Het is verbazingwekkend om steeds weer te ervaren dat iedereen de indruk heeft dat wij altijd op vakantie zijn. Zelfs in de zomervakantie, de tijd dat wij traditioneel het meest aantal uren werken van het hele jaar, schijnen we nog op reis te zijn ;).

 

Dit kwartaal kan ik me er wel iets bij voorstellen want ik postte alleen maar leuke dingen. Natuurlijk startte het al met onze vakantie in juni naar Garda-Tentino en Kroatië, maar we gingen vrolijk verder. Een kleine blik in mijn agenda levert het volgende resultaat op. Een bloggersdag in Amsterdam, diverse fijne wandelingen in Gelderland en één op de heide met Wanda. Een weekend in Twente, een bloggersweekend in Friesland, perstrip naar het Centro de Portugal op zoek naar Unesco werelderfgoed en een lang weekend met een camper die ons helaas halverwege in de steek liet en die we later nog eens overdoen.....

Aanstaande zondag vlieg ik richting Athene om na een paar dagen door te reizen naar Meteora. Frank gaat mee en ik heb er reuze zin in!

University Coimbra

Verliefd op de Portugese azulejos! Zo'n gang wil ik ook wel!

 

Social Media

Het leven van een blogger kan niet zonder het gebruiken van één of meerdere Social Media. Ook de afgelopen maanden was er weer een gestadige groei te zien in mijn volgersaantallen. Vooral het aantal volgers, reacties en kliks naar berichten op Facebook groeide enorm. 

Ik heb destijds bewust voor Instagram gekozen en heb er altijd veel energie in gestoken. Helaas werkt het voor mij niet zoals ik er van gehoopt had en daarom ben ik sinds kort ook op Pinterest te volgen. Een net iets ander foto medium. Langzaam aan zullen er steeds meer foto's op Pinterest bijkomen en ik denk dat het een mooie aanvulling is op de andere Social media.

Natuurlijk zou ik het super leuk vinden als je me wilt volgen op Pinterest. Dit is de link naar mijn account!

 

Mijn best gelezen blogs

Ook  in het afgelopen kwartaal waren er weer een aantal blogs die er uit sprongen en veel gelezen werden. De drie blogs die ik de laatste 3 maanden schreef en die het meest gelezen werden zijn:

Plitvice Lakes National Park

 

Het blog met alle tips over de Plitvice Meren in Kroatië. Wat een geweldige natuur, wij waren direct verliefd. Als je mijn blog leest (en de foto's ziet) snap je vast wel waarom dat zo is.

Het verslag van een dag fietsen bij Ootmarsum. Een plek in het uiterste oosten van Nederland waar we zeker nog eens terug komen.

Eindelijk schreef ik een blog over de mooiste nationale parken van west Amerika. We kwamen ogen en tijd tekort om alles te zien wat we wilden maar wat was het MOOI! Leuk dat het blog al zo vaak gevonden wordt door de liefhebbers.

 

 

Leuke toekomstplannen; de backpacks komen weer van stal!

Eind dit jaar loopt de huidige klus van Frank in Delft af en we hebben heerlijke plannen. Vanaf begin januari gaan we ongeveer 3 maanden met de backpack richting midden Amerika. Na eerdere bezoeken aan Costa Rica en Mexico gaan we nu een route volgen die ons in Nicaragua, Honduras, Guatemala en Belize zal brengen. We wilden ook Panama meenemen, maar dat werd te gek dus die bewaren we voor een andere keer. Misschien eindigen we in Yucatan. We zijn nog aan het brainstormen over een exacte route en de vliegtickets moeten ook nog geboekt worden. Het leven van een blogger; dromen, plannen maken en gaan......De backpacks staan in ieder geval al te steigeren op zolder!

Heb je nog leuke tips voor dingen die we zeker op onze route mee moeten nemen? Ik hoor het graag!

Hoe was jouw zomer, had jij ook zoveel op je agenda staan? En wat zijn jouw plannen voor het aankomend kwartaal?

 

Geplaatst in kwartaaloverzicht, persoonlijk.

14 reacties

  1. Leuk om te lezen Ivonne, en heel herkenbaar!! Zelf zeg ik de tripjes en weekenden in Nederland vaak af omdat ik het dan echt te druk vind worden (en ik bewonder het dan ook dat jij dat wel vaak ook nog doet), maar verder veel herkenning.
    Wat súpergaaf dat jullie plannen hebben om zo lang naar Midden-Amerika te gaan. Voor die landen kan ik je geen tips geven, ik ben ‘alleen’ in Mexico, Cuba, Costa Rica en Venezuela geweest, maar ik zou heel graag ook naar de landen die je noemt willen, vooral naar Belize. Veel plezier met de voorbereidingen!

    • Ik vind persoonlijk dat jij ook wel aardig wat af rent het hele jaar door. Anders dan jij heb ik thuis geen kinderen waar ik ook rekening meer wil/moet houden, dat scheelt ook.

    • Het was alweer in 2014 dat we voor het laatst in Midden Amerika waren en in 2015 gingen we voor het laatst backpacken. Elke keer keken we op zolder verliefd naar onze grote rugzakken en eindelijk gaan we ze weer gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn! Maar eerst nog naar Griekenland. Ik ben heel benieuwd, vooral naar Meteora.

  2. En je gaat in razend tempo gewoon lekker verder! Groot gelijk hoor! Zolang je ook maar je balans blijft houden en je rust momenten krijgt, dan is het toch gewoon genieten? Ik krijg ook altijd van mijn collega’s te horen dat ik zo vaak weg ben maar ik vind het best wel meevallen. Ik werk natuurlijk maar 28 uur en dan kun je ook gewoon weg zonder dat het je veel vakantiedagen kost. Ook mijn kwartaal was druk, vooral vanwege het werk en qua uitstapjes zijn we net terug van een weekje aan de Costa Brava.

    • Tot nu toe gaat het goed 😉 en is het leuk. Vanaf november wordt het even wat rustiger maar dan gaan we al aftellen voor onze langere reis in Midden Amerika. Grappig toch dat mensen altijd denken dat je zo vaak op reis bent? Lekker de Costa Brava, ook zo’n fijne “nazomer- bestemming”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *