My footprints-5; Europese reizen en uitstapjes.

Aan het eind van ieder kwartaal  geef ik je in "my footprints" een update van dingen waar ik me de laatste tijd zoal mee bezig heb gehouden, wat er in de planning zit, waar ik blij of juist niet zo blij van werd. Een leuke manier om je een klein kijkje achter de schermen te geven in het leven van de blogger achter al die verhalen. Elke drie maanden een overzicht en vandaag het vijfde deel: my footprints-5; Europese plannen en uitstapjes.

Nieuwe klussen en een winter thuis

Als het aan mij ligt dan ontsnap ik elk jaar een paar weken aan de lange Nederlandse winter. Dit kwartaal kwam het er niet van omdat Frank eind 2016 aan een  nieuwe klus begon. Nét toen ik besloten had om voor het eerst solo op pad te gaan kreeg ik ook een mooi aanbod. Zo gaat dat vaak bij ons in ons onregelmatige leventje. De ene dag heb je niets, de dag erna ineens een klus van een aantal maanden!

Drie (lange) dagen ga ik  werken bij de gemeente Bergeijk en kan ik weer lekker op de fiets naar het werk. Donderdagmiddag fiets ik naar huis en hoef dan pas dinsdag weer te verschijnen. Zo'n luxe werkweek heb ik nog nooit gehad!

Het leuke van deze werkweek; heel veel lange weekenden om uitstapjes in Nederland of Europa te plannen en veel tijd voor gezellige afspraken. Zo sliep ik al met vriendinnen in een super gave B&B in Groesbeek  en wandelde enorm veel in mijn eigen provincie. Mijn favoriete wandelingen verzamelde ik voor jullie in één handig overzicht. Ook ging ik diverse keren met mijn ouders op pad, kostbare tijd samen!

Wandelen in Brabant

Gewoon vlakbij eigen huis. Wie zegt dat je ver weg hoeft te gaan?

Een fantastische nieuwe rubriek

Zoals je weet woonden Frank en ik een klein jaar in het oosten van de Verenigde Staten. Een bijzondere ervaring die mijn leven veranderde en waar ik met warme gevoelens aan terug denk. Emigreren naar een ander land is een bijzondere ervaring.

Een tijd geleden ontdekte ik een bijzondere Facebookgroep; Wereldvrouwen. Een groep voor Nederlandse vrouwen die tijdelijk of permanent in een ander land wonen.

Het is echt super om te zien wat de ervaringen en avonturen van al deze vrouwen zijn. Het lijkt zo mooi om naar het buitenland te vertrekken, maar is het dat wel?

In Wereldvrouwen komt elke keer een andere vrouw aan het woord. Samen schrijven we haar persoonlijke verhaal over het wonen in een ander land. Een serie verhalen waar ik heel blij van wordt en die ook door anderen zeer gewaardeerd worden. Leuk om te zien dat iets wat je bedenkt zo goed uit de verf komt!

Ben je nieuwsgierig naar alle verhalen? Klik dan eens door naar de specialepagina!

Enorm veel gave trips in de agenda

In december schreef ik een jaaroverzicht van 2016. Veel mensen stelden mij de vraag wat ik allemaal voor reizen op de planning had staan in 2017. Helaas moesten we afwachten tot we meer zekerheid hadden met het werk en was de agenda helemaal leeg.

Inmiddels heb ik al een aantal gave trips op stapel staan waar ik met veel plezier naar uitkijk. Vorig jaar wilden we naar Europa maar kozen er uiteindelijk voor om toch naar Amerika te gaan. Dit jaar staat de hele eerste helft van het jaar vol met Europese trips.

Naast die Europese plannen zijn we weer aan het nadenken over een langere trip aan het begin van het nieuwe jaar. Ik wil zelf heel graag naar Nieuw Zeeland, Frank iets liever naar Chili en Argentinië. Tijd genoeg om ons voor te bereiden en plannen te smeden, heerlijk!

 

Wat zou jij ons aanbevelen? Nieuw Zeeland of Chili/Argentinië en waarom?

 

 

De plannen

Nog een ruime week en dan ga ik een aantal dagen naar Engeland. Tijdens een lang weekend verken ik de mooie omgeving in het zuidwesten van het land. Daarbij wandel ik een deel van het South West Coast Path.

Vorig jaar genoten Frank en ik enorm aan de ruige kust van Oregon en ik heb heel veel zin om deze keer een andere bijzondere kust te gaan bekijken! Meer verhalen over deze wandel trip volgen snel!

Beer Head from Haven Cliff, Seaton. Photographer Ian Garrod, Hampshire

Fotocredits Ian Garrod, Hampshire!

 

In April staat een trip naar Mallorca op het programma. Samen met een aantal anderen krijg ik een kijkje achter de schermen bij de tweede editie van het Mallorca Walking Event. Natuurlijk ga ik zelf ook lekker wandelen maar ik verken het eiland ook met de fiets.

Wil je nog meedoen aan dit mooie wandel event? Je kunt je nog inschrijven via bovenstaande link tot 5 april!

 

In Juni gaan Frank en ik een week naar de noordkant van het Gardameer. We slapen in een hotel in Riva Del Garda en verkennen de regio Garda/Trentino. Toen we een paar jaar geleden bij het Gardameer waren wandelden we al een prachtige route op de Monte Baldo. Ik ben benieuwd of de bergen in het noorden net zo mooi zullen zijn!

 

Omdat we "toch al in die buurt zijn" rijden we door naar Kroatië. Een land waar we nog nooit waren, maar waar ik al veel goede verhalen van heb gehoord. De tent gooien we in de auto en we gaan zien waar we allemaal terecht komen.

Heb je nog leuke tips voor Kroatië? Ik hoor ze graag!

 

Daarnaast barsten we van de leuke ideeën voor leuke weekendjes weg. De natuur in, lekker wandelen en fietsen,  kamperen.....We zullen ons vast niet gaan vervelen, wie had dat gedacht eind december!

 

Boer zoekt vrouw en ik vertrek.

Sinds een aantal weken zit ik op zondagavond weer aan de buis gekluisterd. Ik was er dit jaar op tijd bij en volg de nieuwe serie van "Boer zoekt vrouw" vanaf de eerste seconde. Echt zo'n serie waar je meegenomen wordt en waar ik zowel heel erg om kan lachen als soms even om moet huilen. Wat een mooie, pure serie en Yvon Jaspers die het allemaal op haar eigen fijne manier presenteert. Geweldig!

Een andere serie waar ik heel blij van wordt is "Ik vertrek". Super mooi om te zien wat mensen drijft om naar het buitenland te vertrekken en wat ze allemaal tegenkomen. Petje af voor alle deelnemers!

Wat is jouw favoriete serie van dit moment?

 

De verkiezingen.

De afgelopen weken stonden in het teken van de verkiezingen. Een hele spannende was het dit jaar. Zou de PVV de grootste worden, of zou het meevallen?

Voor mij leefde het dit jaar nóg meer dan normaal omdat ik met mijn neus bovenop de voorbereidingen zat. Mijn enthousiaste collega's in Bergeijk hadden hun handen vol aan de organisatie van deze verkiezingen die een ruim grotere opkomst hadden dan verwacht.

's Avonds heb ik meegeholpen om op één van de locaties stemmen te tellen. Echt iets dat ik iedereen kan aanbevelen om een keer zelf te doen. Het is bijzonder om zo een keer betrokken te zijn bij een landelijk event. En dan nu maar afwachten wat de heren en dames politici gaan beslissen de komende periode!

Stijgende bezoekersaantallen en samenwerkingen

Ook dit kwartaal kan ik me weer verheugen op stijgende bezoekersaantallen en volgers. Iets waar ik echt enorm blij mee ben. Achter de schermen blijf ik hard aan het werk om alles nog mooier te maken en meer zichtbaar te worden. Inmiddels ben ik voor het eerst de 6000 unieke bezoekers per maand gepasseerd, hoe leuk is dat!

Naast mijn eigen blog ben ik de laatste tijd ook op een aantal andere sites te vinden. Ik schreef al regelmatig een blog voor verkeersbureaus.info en vulde dat aan met bijdrages op Vakantieboulevard.nl en Ecktiv.nl. Twee mooie sites vol inspiratie waar ik graag een klein stukje aan bijdraag.

Ambitieuze plannen? Jazeker! Ik ben benieuwd hoe het me allemaal gaat bevallen de komende periode.

Mijn best gelezen blogs

Ook  in het afgelopen kwartaal waren er weer een aantal blogs die er uit sprongen en veel gelezen werden. De drie blogs die ik de laatste 3 maanden schreef en die het meest gelezen werden zijn:

 

1- Een blog over de bijzondere outback en Red Centre van Australië

2-Het fotoblog met blauwe plaatjes op Blauwe Maandag

3-Het verhaal van Miranda over haar leven in Tanzania ( in Wereldvrouwen)

 

Joepie, de lente komt eraan. Het is heerlijk dat de dagen alweer een stuk langer zijn dan een tijd geleden en de kans op mooi weer steeds beter. Het is genieten van het zonnetje en dit soort plaatjes!

 

 

Ik kijk weer enorm uit naar de lente en zomer die eraan komen en kan niet wachten tot mijn winterjas voorlopig de kast weer in kan.

 

 

Wat zijn jouw plannen voor de komende periode?

 

 

Geplaatst in Ivonne, kwartaaloverzicht, persoonlijk.

16 reacties

 1. Leuk dat je weer heel wat op de planning hebt staan! Ook allemaal zo divers. Bij ons zit er eigenlijk altijd wel een soort van rode draad in en komen landen als Oostenrijk en Duitsland regelmatig terug. Wij zijn net terug van een weekje Portugal en gaan eind april een weekendje naar Zuid-Limburg, eigenlijk vrij ongekend dat we in eigen land blijven maar ik ben gewoon erg benieuwd naar die regio.

  • Limburg is mooi, dus daar gaan jullie je zeker vermaken. Ik wordt altijd heel vrolijk van reizen in de agenda dus het gaat helemaal goed hier. Van Portugal ben ik sinds een paar jaar ook een enorme fan.Vorig jaar november “ontsnapten ” we nog een lang weekend naar Lissabon, heerlijk. Dit jaar hoop ik op een reisje in september.

 2. Leuk overzicht! En wat een heerlijke plannen 😀 Ik kijk ook weer Boer Zoekt Vrouw. Ook Floortje naar het einde van de wereld. Volgens mij begint Grenzeloos verliefd ook weer, dat kijk ik graag maar volgens mij kan ik dat vanaf hier niet terugkijken. Hoop dat ze dat veranderd hebben inmiddels.

 3. Wat een diverse blog 🙂 Ook hier een Boer zoekt vrouw kijker haha, heerlijk op de zondagavond! Ik ben ook heel blij dat daarna Floortje er weer is. Mooie reisplannen. Wua verre reis zou ik kiezen voor Nieuw-Zeeland. Rondom het Gardameer is genoeg te beleven. Ik vond Sirmione erg leuk en ook Verona is tof voor een dag. Schreef er ook over op mijn blog. Gefeliciteerd met de mooie mijlpalen wij zitten daar inmiddels ook boven!

  • Wij waren al ooit eens in het zuiden van het Gardameer en gingen ook een dagje naar Verona. Nu gaan we naar het noorden en westen, een heel nieuw stukje dus, meer bergachtig nog. Ook gefeliciteerd :)!

 4. De Wereldvrouwen-facebookpagina volg ik ook, omdat ik zelf in het buitenland heb gewoond en veel herken, maar ook omdat ik het leuk vind te lezen hoe het Nederlandse vrouwen er elders ter wereld vanaf gaat.
  Je reisplannen zijn ook mooi. Op Mallorca zitten we samen en ik ben erg benieuwd!
  Het Gardameer e.o. lijkt me ook mooi en door naar Kroatië moet je zeker. Rovinj is een leuk stadje, ik was er ooit, nog voor de oorlog (oei, nu klink ik wel heel oud) toen het nog Joegoslavië was. Maar ook Dubrovnik is schitterend. Of je zo ver komt weet ik niet, want dat ligt wel heel ver zuidelijk.
  Gefeliciteerd met je 6.000. Ik hoop deze maand de 12.000 uniek te halen, dus… spannend! Maar elke 1.000 is weer bijzonder! En je wereldvrouwenrubriek trekt vast veel bezoekers uit de FB-groep. Succes!

  • Ik ben zo blij met de wereldvrouwen rubriek, om meerdere redenen. Kroatië lijkt me super mooi. Ik denk niet dat we richting Dubrovnik gaan maar Rovinj staat al op de lijst! Je bent trouwens zo oud als je je voelt hoor Denise 😉

 5. Leuke terugblik! Ik ben zo jaloers op jouw lange weekenden! Wat ik met de tijd allemaal wel niet zou doen… Wat leuk dat je ook naar Kroatië gaat. We zouden er vorige jaar heen zijn gegaan, maar dingen liepen anders, maar het staat zowat bovenaan de wensenlijst van Remco, dus heel lang zal het niet duren voor het er van komt. En voor je nieuwe bestemming, ik kan je Argentinië van harte aanbevelen! Ik vond het een waanzinnig mooi en veelzijdig land. Met veel mooie natuur, echt iets voor jou. Zeker in het zuiden, en dan zou je Chilli ook mee kunnen pakken.

  • Mijn weekenden zaten tot nu toe stilvol met feestjes, tennis en afspraken. Vanaf as weekend ga ik ook meer op pad, om te beginnen met het South West Coast Path, echt zin in!

 6. Wat een leuk overzicht. Heerlijk dat jullie weer een aantal tripjes op het programma hebben staan. Ik zou persoonlijk voor Nieuw-Zeeland gaan. Dat lijkt me echt zo ontzettend gaaf 🙂 . Heerlijk dat je zo’n lang weekend hebt zeg. Wat een luxe.

 7. Leuke plannen lady! Je zit dit weekend in Engeland, ik kijk uit naar jouw verhalen. Zag al op foto’s van Wanda dat het er onwijs mooi is! Geniet volop! Leuk dat je ook gaat wandelen op Mallorca én naar Italië en Kroatië reist. Zoals je weet ken ik Nieuw-Zeeland best goed, maar ik kan je niet adviseren welke keuze je moet maken. Kan je ze niet beide doen in de periode van een aantal jaar? Patagonië staat nog erg hoog op onze wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *