My footprints 4; cadeautjes en veel leuke uitstapjes.

Aan het eind van ieder kwartaal  geef ik je in "my footprints" een update van dingen waar ik me de laatste tijd zoal mee bezig heb gehouden, wat er in de planning zit, waar ik blij of juist niet zo blij van werd. Een leuke manier om je een klein kijkje achter de schermen te geven in het leven van de blogger achter al die verhalen. Elke drie maanden een overzicht en vandaag het derde deel: My footprints 4; cadeautjes en veel leuke uitstapjes.

Feest en cadeautjes

Niet lang geleden vierde ik mijn tweede blogverjaardag. Wat ik erg leuk vond was dat ik maar liefst drie mooie samenwerkingen had waarbij ik een gaaf cadeau kon weggeven. En nét toen ik dacht dat ik wel even klaar was met winacties mocht ik ook nog een keer een mooie hangmat weggeven, super toch? Er is niets leuker dan volgers/lezers blij te kunnen maken met een cadeau. Ik ben er trots op dat ik de kans krijg om dit zo af en toe te kunnen doen.

Eind november kreeg ik zelf ook een leuk cadeautje. Mijn foto van de Plateaux- het Hageven won een prijs! Dit was gelijk een mooie reden om het gebied nog een keer te promoten. Plateaux-Hageven is een enorm mooi en gevarieerd gebied dat ik elk seizoen mooi is. Ik wandel er graag en neem er ook vaak anderen mee naartoe. De foto geeft wat mij betreft goed het karakter van het gebied aan. Wil je meer weten over dit fraai stukje natuur op de grens van Nederland en België? Klik dan eens door op deze link!

Meta Slider - HTML Overlay - het hageven6

Een tegenvaller

Door nieuwe regelgeving in het onderwijs en bezuinigingen in de gemeentewereld is het voor mij de laatste tijd erg lastig om aan het werk te komen. Ik had hoop op een vervanging van een zwangerschapsverlof, maar die ging aan mijn neus voorbij. Het gevolg is dat ik al een tijd veel thuis zit en een stuk minder werk dan ik zou willen, echt niet leuk dus!

Maar dat thuiszitten heeft niet alleen negatieve kanten. Zo hadden we de tijd om zomaar een last minute midweek naar het Drents-Friese Wold te vertrekken. Een luxe die we lang niet meer hebben gehad. En twee weken later vierden we onze trouwdag met nog eens een midweek in Lissabon. Ook de eerder genoemde persreis naar Boedapest paste makkelijk in mijn agenda. Daarnaast was ik vaker bij mijn ouders, gewoon een beetje bijkletsen, bakkie koffie, boterham mee-eten. Kostbare momenten die ik koester!

Hoeveel reis ik eigenlijk?

Mensen roepen zo vaak dat wij het hele jaar door op reis zijn. "Helaas" is dat niet waar en zijn we gewoon regelmatig in Nederland te vinden en aan het werk. Het is zeker wel een feit dat wij samen meer reizen dan een heleboel andere mensen die wij kennen. Toen Marcella de allereerst vliegreis-tag bedacht was dat aanleiding om eens even te gaan rekenen.....

Mijn eerste vlucht was met een vriendin naar Londen toen ik 27 was. Super spannend, dikke pret voor die 50 minuten!
In de jaren erop vloog ik nog 24 keer. Dat aantal valt mee, maar het werd een ander verhaal toen ik Frank ontmoette. Vanaf 2006 vloog ik met hem of met vriendinnen nog 61 keer. Dit zijn enkele vluchten, dus heen en terug tel ik als 2. Daarbij heb ik niet de vluchten gerekend die wij voor het werk in Amerika moesten maken. Ook heb ik geen vluchten meegenomen als ik ergens een verplichte tussenlanding maakte maar daarna direct door vloog.

Wij gaan samen ook nog steeds regelmatig met de auto op pad binnen Europa. Zijn we eenmaal op de bestemming dan pakken we vaak het ov of hebben een auto. Gemiddeld vloog ik dus in die 50 jaar  1,7 keer per jaar.

Ik ken kinderen die tegenwoordig een stuk vaker vliegen dan ik deed. Ben weleens benieuwd wat die gevlogen hebben als ze 50 zijn;) !

Mijn best gelezen artikelen in het laatste kwartaal.

Ik schreef er weer aardig op los het laatste kwartaal en er komt nog veel meer aan! Er is genoeg stof tot schrijven want wat maakte ik weer veel leuke reizen dit jaar. De drie blogs die ik de laatste 3 maanden schreef en die het meest gelezen werden zijn:

1-Hoogtepunten van Oregon en Washington State.

2- Acht redenen om een weekend Boedapest te boeken.

3- De mooiste tempels van Zuidoost Azië.

 

 

De laatste "Myfootprints" van het jaar komt een beetje eerder dan je gewend bent. Over een paar weken schrijf ik weer een uitgebreid overzicht van het jaar 2016 (vandaar 🙂 ).  Wil je lezen waar ik nog meer blij van word?

Geplaatst in Ivonne, kwartaaloverzicht, persoonlijk, What makes me happy, wie zit er achter myfootprints.

4 reacties

  1. Leuk om je terugblik te lezen. Vervelend dat je niet zoveel werkt als je zou willen, maar wel super fijn dat je die tijd goed aan andere dingen kunt besteden, zoals je ouders. Grappig als je zo bedenkt hoeveel je gevlogen hebt. Ik vraag me dat soms ook wel eens af, zeker als ik zie hoeveel kids nu tegenwoordig vliegen en dat vliegvakanties ook een stuk gewoonlijker zijn geworden. Maar ik blijf het bijzonder vinden, daar hoog in de lucht.

    • Ja, dat werken is wel een punt op dit moment. Gelukkig beginnen er de eerste problemen en klachten te komen wat betreft tijdelijke contracten in het onderwijs. Ik hoop maar op snelle oplossingen. Met het opvullen van de tijd heb ik absoluut geen problemen.

    • Ik mocht kiezen uit bonnen ter waarde van 75€. Een leuke prijs, maar het gaat mij vooral om die herkenning en het winnen op zich! Ik ben heel erg trots dat mijn foto en tekst in de smaak vielen bij de jury.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *