Klompenpaden, wandelroutes waarbij je regelmatig over boerenland wandelt en die makkelijk te volgen zijn via de routebordjes met klompen erop.  In Nederland zijn ze voornamelijk te vinden in de provincies Utrecht en Gelderland. Best jammer eigenlijk want vaak zijn juist de paadjes over het boerenland geweldig leuk.

Alle klompenpaden zijn te volgen via de routebordjes en via de klompenpaden app. Voor wie er liever een uitgeschreven wandelroute heeft is er per klompenpad een eigen routeboekje dat op diverse plekken te koop is. Let op: de meeste klompenpaden zijn helaas (deels) niet toegankelijk voor wandelaars met honden i.v.m. het loslopend vee.

Klompenpaden in Nederland Dorenweertsepad

Op klompenpaden kom je regelmatig een opstapje tegen

Klompenpaden in Nederland Overzicht

Inmiddels zijn er meer dan 100 klompenpaden en er komen nog regelmatig nieuwe klompenpaden bij. Op deze pagina vind je alle klompenpaden die ik wandelde in één handig overzicht en ingedeeld per provincie. Inclusief de startplaats en het aantal kilometers. Stuk voor stuk mooie wandelroutes die ik je van harte kan aanbevelen.

Wil je meer lezen over één van de wandelingen? Klik dan op de link van het klompenpad voor meer informatie en een uitgebreide routeomschrijving. Ik wens je heel veel wandelplezier.

 

Provincie Startplaats Route Kilometer
Gelderland Zaltbommel Klompenpad Nywelepad 14
Gelderland Ermelo Klompenpad Speuldepad 16
Gelderland Lunteren Klompenpad het Valkschepad 11
Gelderland Doorwerth Klompenpad Dorenweertsepad 13
Gelderland Renkum Klompenpad Hartensepad 14
Gelderland Bennekom Klompenpad Harsloërpad 13
Gelderland Oud Zevenaar Klompenpad Rijnstrangenpad 14
Gelderland Wolfheze Klompenpad Molenbeeksepad 17
Gelderland Arnhem Klompenpad Schaarsbergenpad 10
Gelderland Kerk-Avezaath Klompenpad Teisterbantpad (bloesemwandeling!) 13
Utrecht Schalkwijk Klompenpad Lint en Liniepad 10

 

De klompenpaden app

Ik gebruik tijdens het wandelen altijd de speciale klompenpaden app. Dit is niet per se nodig, want de routes zijn goed aangegeven d.m.v. bordjes met een klomp.

Het leuke van de app (die je gratis kunt downloaden), is dat hij je erop attendeert als er wat bijzonders te zien is. Zo krijg je onderweg wat meer informatie over de plekken waar je langs wandelt. Daarnaast kun je de app instellen om je live te volgen waardoor je altijd ziet waar je exact op de route bent. Via de klompenpaden app is het ook makkelijk om de wandelroute in te korten en de aanlooproutes naar parkeerplaatsen en andere wandelroutes te zien.

De Klompenpaden pagina en tips voor meer mooie wandelroutes

Ben je ook fan van de klompenpaden? Alle klompenpaden in Nederland zijn te vinden op de eigen pagina van de klompenpaden. Genoeg wandelinspiratie.

Nog meer wandelinspiratie vind je op mijn pagina met alle tips voor wandelen in Nederland.

Heb je zelf een mooi klompenpad gewandeld? Deel hem dan met ons in het commentaar onder deze pagina. Zo kunnen we elkaar ook inspireren.

 

Tip: mooie wandelgidsen van de Klompenpaden

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *