De leukste campings van west Amerika

In mei, juni en juli 2016 trokken we met de auto en de tent langs de westkust van Amerika. Dit gebied is een waar paradijs voor de liefhebbers van wilde natuur, het buitenleven en outdooractiviteiten. Nationale parken als de Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite National Park en Death Valley strijden om de liefde van reizigers. Maar ook buiten de nationale parken is het goed toeven. De meest gave manier om al dat natuurgeweld het best te beleven is om er middenin te slapen. Of je met de auto en tent, camper of caravan reist, de campings zijn helemaal ingericht op bezoekers. Wil je meer van het gebaande pad dan kun je in de wildernis kamperen tijdens een langere trektocht. Wij ontdekten veel van de leukste campings van west Amerika. In dit blog geef ik je een impressie van een aantal van onze favoriete plekken.

 

kamperen4

Onze allereerste camping was in de vallei van Death Valley National Park. Om de extreme hitte van de zomer te voorkomen gingen we hier als eerste naartoe. We kwamen precies in een kleine hittegolf terecht. Het vinden van een campsite in de vallei was daardoor geen enkel probleem. We trotseerden temperaturen van 48 graden overdag en zwoele zweterige nachten in onze tent. De tent parkeerden we op één van de weinige schaduwrijke plekken en we ontbeten elke dag heerlijk aan de camping tafel. De meegebrachte melk was na 1 dag zuur, maar wat was het MOOI!

 

kamperen

 

kamperen5

Het volgende park dat we aandeden was Zion National park. We stonden er 's morgens vroeg een paar uur in de rij om een plek te bemachtigen op de South Campsite. Wat we kregen was dit! Uitzicht op de prachtige kloofwanden en rust. Geweldig toch? We hadden er wel kunnen wónen, maar dit was pas aan het begin van onze trip. Op naar de volgende mooie plek!

 

 

kamperen1

De bovenrand van de prachtige Bryce Canyon. Een rustige plek tussen de dennenbomen. Hier maakten we voor het eerst kennis met de enorme koude van de regio. Een kleine koudekolf zorgde voor nachttemperaturen die maar nét boven het vriespunt uitkwamen. Bibberen, een fris ontbijt, de afwas en daarna warm worden in de eerste zonnestralen.

 

 

kamperen2

 

kamperen3

De weg naar Capitol Reef National Park was zo mooi dat we maar bleven stoppen. Daardoor kwamen we pas tegen het eind van de middag aan en waren we te laat om een plek op één van de campsites te veroveren. Ons oog werd getrokken door een plek aan het begin van de toegangsweg van het park. We namen een kijkje en ontdekte zo spontaan onze eerste gratis kampeerplek. Bij tijden van grote drukte wordt er een oogje dichtgeknepen. We aten een warm hapje in het dorp en poetsten onze tanden achter een rotsblok. Een mooie oplossing vonden we zelf.

 

kamperen6

In Moab stonden we op een BLM campsite, pal aan de oever van de Coloradoriver. We bezochten hier o.a. het bijzondere Arches National Park. Dit is nog steeds één van onze favoriete campsites uit de serie leukste campings van west Amerika. Qua voorzieningen was er niet veel. Op het terrein  van "Big Sur" waren een aantal dumptoilets en verder niets. Water haalden we in grote jerrycans bij een andere camping die vlakbij het dorp lag. Wat we natuurlijk wel weer hadden; de picknicktafel en heel veel ruimte en rust. Maar het meest verliefd zijn we nog steeds op de prachtige setting van onze plek! Voor 15 dollar per nacht kampeerden we hier prinsheerlijk 4 nachten lang. Op ons eigen kooktoestelletje warmden we water op om ons te wassen. Daarna werd het tijd om weer eens uitgebreid te douchen en trokken we verder voor een nachtje hotel.

 

rps20160601_200947

Eind mei waren de campsites in de Grand Canyon overvol. We hadden geluk dat er een afzegging was en dat de motorrijder voor ons de (enorme) plek wel wilde delen. Zo konden we ook hier een nacht ons bedje spreiden. Overdag heerlijk wandelen in de kloof en 's avonds goede gesprekken bij het kampvuur. Wat wil een mens nog meer?

 

kamperen7

In Flagstaff stonden we een nacht op de Koa Campsite. Op zich een prima campsite maar wel erg druk in het Memorial Day weekend. De Amerikanen kamperen graag en het liefst met grote groepen. Tijd om de rust weer op te zoeken!

 

kamperen8

In Joshua Tree National Park troffen we een tweede hittegolf. We stonden op de geweldige Jumbo Rocks campground tussen de meest gave rotsformaties.  Joshua Tree is echt een heel bijzonder woestijnpark. Als we de hitte wilden ontvluchten zaten we op de stenen onder de bosjes aan het eind van de plek. Ook brachten we een middag door in het dorps zwembad, heerlijk! We dronken liters water. Onze watervoorraad vulden we gratis aan bij het bezoekerscentrum, top geregeld!

 

 

kamperen14

kamperen10

Wie in Amerika kampeert ontkomt er niet aan. Kamperen in beren gebied! Best wel spannend hoor mag ik je vertellen. Onder de leukste campings van west Amerika zijn er diverse in beren gebied. Het verschilt per campsite hoe er omgegaan wordt met de beren. Wat alle campings gemeen hebben zijn de bearboxes. Hier stal je spullen zodat beren en andere dieren als vogels en eekhoorns 🙂 niet bij je eten kunnen komen. Soms kan het ook in de auto, maar in Lassen Volcanic National Park was dat niet het geval. Het is even wennen om te leven uit de box, maar liever dan een beer in je tent toch? Praktische informatie over kamperen en beren vind je op mijn eerdere blog: alles wat je moet weten over kamperen in Amerika!

 

 

kamperen9

kamperen11

kamperen12

Meestal kookten we zelf hoor....maar een paar blikken in de voorraad is altijd handig. Zeker als je een aantal nachten kampeert in een park, zoals wij deden op North Pines Campground. In Yosemite National Park zijn er winkels maar die zijn erg duur. Deze beef stew kwam hier goed van pas!

 

 

kamperen16

Half juni was de Tioga Pass open en konden we vanuit Yosemite naar het Mono Lake en spookstad Bodie rijden. Onze tent zetten we op de Aspen campground bij Lee Vining neer. Aan de Lee Vining rivier, tussen de bomen maar wel weer met een bearbox. Een prima uitvalsbasis.

 

kamperen13

We vonden een geweldige leuke site met allerlei kleine campings. Een mooie variatie in de serie leukste campings van west Amerika. De Soul Food Farm heeft een mini camping in de olijfboomgaard. We waren de enige gasten en hadden het rijk alleen. Kamperen bij de boer, in style! Een paar dagen helemaal niets, beetje wandelen en zwemmen en verder veel rust. Heerlijk! Dit was mijn verrassendste camping op de lijst  leukste campings van west Amerika

 

 

 

kamperen15

In Oregon reden we een paar dagen door de mooie Columbia River Gorge. De Eagle Creek campground stamt al uit 1916 en is de oudste in de kloof. Honderd jaar geleden was er slechts een kleine weg door de kloof, maar inmiddels is daar een snelweg bijgekomen. De setting hoog boven op de kloofrand is nog steeds ideaal. Tegenwoordig is wat verkeerslawaai helaas niet meer te vermijden. 

 

rps20160717_104609

Last but not least....De prachtige Ohanapecosh camping in Mount Ranier National Park. Wie wil er zijn tent nu niet op zo'n bijzonder plekje neerzetten? Grote, met mos begroeide rotsen en hoge dennebomen. Frisse lucht en rust. Beren kunnen er ook zijn, maar hier mag je het eten gewoon in de auto bewaren. Ga je weg of naar bed dan moet alles opgeruimd zijn.

 

 

Natuurlijk zijn dit lang niet alle campings waar we in het westen stonden, maar wel de leukste campings van west Amerika. Ik ben benieuwd welke van deze campings jou wel aanspreekt. Of misschien heb je zelf al eens op één van deze sites gekampeerd. Laat je het me weten in een reactie onder aan het blog?

 

In mijn lijst van de leukste campings van west Amerika vind je alleen campings die je met de auto of het ov kunt bereiken. Kamperen in de wildernis lijkt me ook helemaal geweldig, maar dit deden wij zelf niet.

 

Wil je meer praktische info over het kamperen in Amerika lees er alles over in mijn blog "Alles wat je moet weten over kamperen in Amerika".

 

Wil je weten wat wij zoal zagen tijdens onze roadtrip in west Amerika? Klik dan eens door naar mijn Verenigde Staten pagina! Of neem eens een kijkje op mijn Instagram account!

Geplaatst in fotoblogs, hotspots, kamperen, Noord-Amerika, overnachten, Verenigde Staten.

22 reacties

 1. Echt stuk voor stuk mooie campings! Die van Moab en Joshua Tree lijken mij onwijs gaaf, wat een schitterend landschap heb je dan om je heen! Kamperen in berengebied heb ik nog nooit gedaan. In Canada verbleven wij altijd in B&B’s of lodges maar ik zou het heel gaaf vinden om ook eens met een tentje rond te trekken in Canada of een ander berengebied.

  • Die in Moab is no steeds een grote favoriet van ons. Het is een first come first serve, dus je moet wel een beetje geluk hebben dat er plek is. Er zijn er wel meer langs de rivier, maar deze was het leukst (vonden wij tenminste 🙂 ). Kamperen in berengebied heeft wel iets, lekker spannend!

 2. Wat een fijne campings zijn het hè? Mijn favorieten afgelopen zomer waren de Mather Campground bij de GC en Fruita Campground in Capitol Reef. Bij die laatste kwamen er ‘s avonds en ‘s ochtends veel herten langs, supergaaf!

  • In Grand Canyon stonden we ook op de Mather campground en de Fruita was (dus) al vol. Ik vond dat er heel veel herten in Capitol Reef waren. Wij ontbeten ‘s morgens bij de ingang van het park en er liepen diverse herten langs. Ook kwam er een marmot met zijn koppie uit de muur gepiept, oogjes gesloten en genieten van het eerste zonnetje. Zo leuk!

  • Hoi Nanouk. Het geweldige is dat er op elke campsite, of het nu een hele basis of een luxe is altijd een picknicktafel aanwezig is. Dat scheelt heel wat gesjouw van tafel en stoeltjes! Ze zijn meestal netjes, maar soms wordt er wat minder schoongemaakt of zit er bijvoorbeeld vogelpoep op. Heel veel mensen nemen een klein tafelkleed mee dat ze er dan elke keer over gooien. Dit, en nog veel meer heb ik beschreven in een uitgebreid kampeerblog. Als je interesse hebt moet je maar even kijken! https://www.myfootprints.nl/destinations/alles-wat-je-moet-weten-over-kamperen-in-amerika/

   • Ja!! Zo fijn. West-Amerika of Thailand was dit jaar de afweging. Het werd Thailand, omdat we in de winter gaan en omdat we willen wandelen in Amerika. Met de ukkies is dat niet zo geslaagd. Maar als ik dit artikel lees weet ik wel dat ik heel graag wil gaan.

    En ideaal die campings, ze zien er zo goed ingericht uit.

    • Thailand is ook heerlijk! En dan ga je toch gewoon over een paar jaar. Als de kinderen groter zijn is het des te leuker. Wandelen is echt wel een must vind ik, je ziet zo veel meer van de parken.

 3. Wat een leuke post! Geweldig om te zien waar jullie allemaal gekampeerd hebben. Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik dat zo snel met mijn vriend ga doen, want we zijn allebei niet van het kamperen. Maar als ik dit zo zie, ziet het er wel heel leuk uit en je bent echt in de natuur. Dat is wel heel erg mooi. Wel eng om in Death Valley te kamperen. Dat lijkt me veel te heet. 😀 Heb je ook een keer ‘s nachts beren om de tent heen horen lopen, of viel dat mee? 😉

  • Nee, gelukkig geen beren om de tent in de nacht. We hebben het er weleens over gehad. Geen flauw idee hoe je zult reageren in dat geval. Ik vond het al reuze spannend als ik ‘s nachts naar de wc moest. Ik vind die vrijheid en de natuur om je heen heerlijk!

 4. Wat heb je op een prachtige plekken gekampeerd! Leuk detail over die bearboxes, ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar het is natuurlijk wel logisch. Ik moet er niet aan denken dat je een beer in je tent hebt. In Ghana hadden wij ook zoiets met Bavianen, ze konden zelfs de deur van je huisje opmaken… Altijd op slot doen dus! Ook al ga je maar eventjes naar de WC.

 5. Ik vond het ook ontzettend leuk om in Joshua Tree NP te overnachten. Hadden we van tevoren eigenlijk niet gepland, maar we vonden het daar zo leuk dat we toch een nachtje wilden blijven! In de Grand Canyon stonden wij een paar dagen op die camping bij Desert View. Was in principe een prima plek, maar we waren wel steeds een half uur aan het rijden om naar the Village (en de douches) te rijden haha ;p Leuk lijstje met prachtige plekken!

  • Helaas was Desert View vol toen wij er kwamen, die leek me wel gaaf ondanks het ontbreken van douches in de buurt. We hadden al geluk dat we nog 1 nacht bij de Grand Canyon konden staan. Het was in mei top duk dit jaar. Alles bij elkaar hebben we het heel goed gedaan voor last minute reizen. Inderdaad veel mooie campsites gehad!

  • De brander kochten we in Amerika. Thuis hebben we een mini exemplaar met 1 pit, maar voor deze reis vonden we dat echt te weinig. Als je er rond de 2 maanden op denk te koken dan is het wel fijn om iets meer te kunnen maken dan 1 pans gerechten, soep met brood en sla en dergelijke.
   Aan het eind van de reis brachten we diverse kampeerspullen bij een thriftstore waar ze weer verkocht werden.wij blij, zij blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *