schapen en vuurtoren Texel

Leuke uitjes in eigen land; een weekendje Ameland, Texel of Schiermonnikoog

Een weekendje of dagje weg naar één van de Waddeneilanden is altijd een goed plan. Het is één van de leuke uitjes die je in Nederland kunt maken en elk seizoen heeft haar eigen charmes. Met mijn ouders ging ik vroeger regelmatig in de herfstvakantie uitwaaien op Texel en dat was de start van een eeuwige liefde voor de Nederlandse Waddenkust.

Eén van de leukste uitstapjes in Nederland

Ik ben gek op de Waddeneilanden en het is één van de leukste uitstapjes die je in Nederland kunt maken. Vanaf het moment dat je op de boot stapt en de frisse zeelucht opsnuift begint de vakantie.

Voor veel mensen is een bezoek aan de Waddeneiland een leuk dagje weg maar omdat het vanuit het zuiden best een stuk rijden is maken wij er altijd minimaal een weekend van. En nu we de camper hebben gaat ons volgende bezoek zeker een kampeer reisje worden en slapen we op een mooie strandcamping. Een plekje tussen de duinen, buiten leven van 's morgens vroeg tot je naar bed gaat en in slaap vallen met het ruisen van de zee. Wat wil een mens nog meer?

Het begon allemaal op Texel

Voor mijn ouders, die geen auto hebben, was Texel een perfect eiland voor onze gezinsvakanties. Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en alles wat je nodig hebt binnen handbereik. We fietsten door de duinen, raapten schelpen, maakten ritjes in de bolderkar en samen met mijn vader groef ik diepe kuilen op het strand.

We gingen zeehonden spotten en aten vers gevangen garnalen op de vissersboot. Geweldige vakanties die ik koester. Texel blijft altijd mijn eerste liefde en ik kom er nog regelmatig om uit te waaien en te wandelen maar in de loop der jaren werd ik nieuwsgierig naar de andere Waddeneilanden.

Een uitstapje naar Ameland

Mijn eerste bezoek aan Ameland was in februari, tijdens de voorjaarsvakantie. We boften enorm met het weer want het was fris, maar zonnig. Vanuit ons appartementje maakten we eindeloze strandwandelingen waarna we opwarmden met warme chocomel of een pannenkoek bij de vuurtoren. Op zoek naar een leuk uitje in Nederland met mijn broer en zijn gezin kozen we opnieuw voor Ameland en deze keer ontdekten we Ameland met de fiets. Na 2 bezoeken kan ik je Ameland van harte aanbevelen en wil je langer dan een dag blijven en overnachten op Ameland dan kun je kiezen uit een eindeloze hoeveelheid leuke plekjes.

fietsen met kinderen op Ameland

Ameland verken je perfect met de fiets!

Of een paar dagen Schiermonnikoog

Vorig jaar bezocht ik met Frank voor het eerst Schiermonnikoog en het voelde als thuiskomen. Schiermonnikoog is namelijk zo klein dat je binnen één dag al bijna blind met je fiets overal naartoe rijdt. Een plek om heerlijk te verdwalen in de heldere witte duinen en uit te waaien op de brede zandstranden. Ik snap wel waarom dit eiland zo geliefd is voor een leuk dagje weg voor inwoners van Friesland en Groningen!

Onze tips voor Schiermonnikoog schreef ik voor je op in een uitgebreid blog: doen op Schiermonnikoog.

wandelroute Schiermonnikoog Groene Wissel

Spierwitte duinen op Schiermonnikoog

Nog meer leuke Waddeneilanden

Ik ontdekte pas drie van de Waddeneilanden maar de komende jaren gaan we er zeker meer bekijken. Welke Waddeneilanden kun jij ons aanbevelen voor onze volgende leuke uitstapjes in Nederland?

Geplaatst in kamperen, Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *