Mooiste camperroutes in Europa

Camper kopen? Ga dan eerst een camper huren!

Wij zijn gek op reizen, buitenleven én kamperen. Na jarenlang met een tent op pad te zijn geweest wilden we graag een eigen camper kopen. Er ging een hele nieuwe wereld voor ons open. Naast een enorme keuzemogelijkheid in types camper krijg je bij de aankoop namelijk ook te maken met de persoonlijke wensen én de prijs. Best wel lastg allemaal! Uiteindelijk besloten wij daarom eerst een keer een camper te huren. Om zeker te weten dat we echt blij worden van vakanties met de camper.

Van trekken met de tent naar camper kopen

Tijdens onze lange reizen in Amerika en Australië trokken we rond met een auto en pubtentje en hadden het enorm naar ons zin. Toen we in het oosten van Australië twee weken regenachtig weer hadden was ik behoorlijk jaloers op mensen die met een camperbusje rondtrokken.

Ik weet nog het exacte moment waarop dromen over een camper oversloeg in een serieus plan. Tiijdens de zoveelste avond in de gemeenschappelijke keuken en het kleine tentje was ik er helemaal klaar mee. "Als we nog een keer naar Australië gaan huren we een campertje" riep ik tegen Frank.

Inmiddels is het een paar jaar later en hebben wij zelf een eigen camperbusje. Een aankoop waar we geen seconde spijt van hebben gehad. Het uitzoeken van de juiste camper was een beste klus maar we zijn happy campers.

kamperen in Amerika bearbox

Kamperen met ons pubtentje in Amerika, het eten veilig in de bearbox

Eerst een camper huren

Een camper kopen of toch een auto met caravan? We bleven maar twijfelen want elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Uiteindelijk besloten we eerst een camper te huren tijdens onze reis door Chili en Argentinië. En zo reden we ruim 40 dagen met onze kleine omgebouwde buscamper "Bicha" door de mooiste natuur tot aan het uiterste zuiden van Chili.

De bus huurden we bij Chileense Pedro die hem zelf had omgebouwd. Een laag model met simpel bed en kooktoestel, zonder wc en douche maar met zonnepanelen. Een mooie camperbus om het camperleven een keer te ervaren. En om te bepalen wat voor soort camper het best bij ons past.

Myfootprints.nl langs de Ruta 40 route door Argentinië

Een jerrycan met benzine is geen overbodige luxe op de Ruta 40

De knoop doorhakken

Eigenlijk was de knoop vanaf dag 1 al doorgehakt en de caravan direct van de baan. De vrijheid die je met een camper hebt is namelijk enorm want je hebt immers alles bij je. Zo hoef je nooit iets te reserveren en kunnen plannen altijd omgegooid worden. Precies waar we van houden.

Twijfel je ook zo of een camper wat voor jou is? Of ben je eigenlijk al overtuigd maar weet je nog niet precies welke maat of type camper goed bij je past? Dan is het wellicht voor jou ook handig om eerst een camper te huren bij een goed camper verhuur bedrijf. Een camper huren via Goboony is heel makkelijk en alles is goed geregeld.

campervan Bicha en Myfootprintsmerengebied route Chili en Argentinië

Home is where you park it!

Waarom een camper kopen?

Na de aankoop van ons eigen campertje maakten we al meerdere reizen. We genieten volop van de vrijheid die de camper ons biedt. "Ons eigen huis op wielen". Misschien wel de beste aankoop die we ooit deden!

Voordat we de camper kochten twijfelde ik eraan of het handig was om altijd alles bij je te hebben maar dat is juist één van de grootste pluspunten. Zo kunnen we even plassen als er geen wc is bij de wandelparkeerplaats en na afloop een kopje koffie zetten als de horeca dicht is.

Zien we op een hete dag tijdens het rijden een mooi meertje dan trekken we snel de zwemkleding aan en duiken even het water in. En tijdens het koude, natte voorjaar was het in onze camper heerlijk warm en droog.

Een picknicklunch op een mooi plekje daar draaien wij onze hand niet meer voor om. Onze koelkast is gevuld met koude drankjes en lekkere hapjes. Ons kleine busje brengt ons overal én past overal, ook op kleine parkeerplaatsen en in smalle straatjes. De fietsen zitten achterop op de fietsendrager zodat we de camper ook regelmatig even kunnen laten staan. Ideaal.

met de camper naar Noord Italië

Camper life in het noorden van Italië

Wildkamperen in Europa

Eén van onze favoriete dingen is wildkamperen met de camper en dat kun je in Europa verrassend goed. In Nederland is alles wat meer geregeld maar in bijvoorbeeld Noorwegen en Zweden en Duitsland is wildkamperen een stuk gebruikelijker. We waren maar wat blij met die mogelijkheid toen de campings langs de Deutsche Alpenstrasse vorig jaar juni bomvol bleken te zitten.

Ook tijdens onze reizen in Italië en Frankrijk wisselden we campings en camperplaatsen af met wildkamperen. Er zijn echt verrassend veel mooie plekjes te vinden waar het toegestaan is om één of meerdere nachten te verblijven. Diverse apps voor campers kunnen je helpen om die plekjes te vinden.

Wij gebruiken de (gratis) app voor campers Park4Night. Hierop vind je zowel parkeerplaatsen voor de camper (handig als je even een stadje of bezienswaardigheid wilt bezoeken) als leuke campings, camperplaatsen en tips voor wildkamperen.

→Lees hier meer over wildkamperen in Duitsland.

wildkamperen met de camper Italië kust Puglia

's Morgens als eerste de zee in en weer verder rijden als het drukker wordt 🙂

 

En? Heb ik je al kunnen overtuigen om een keer een camper te huren?

Heb je meer praktische vragen over het huren of kopen van een camper stuur me gerust een mail of laat een bericht achter onder dit blog.

Geplaatst in camper, kamperen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *